Hedersvåld: samhällstjänst för grov misshandel med järnrör


40-åringen slogs blodig till marken av sin blivande svärfar och svåger – plus ytterligare två släktingar.

”Den grova misshandeln inträffade i Malmö den 16 december och var upprinnelsen till den uppmärksammade bilattacken mot en 20-årig Hässleholmskvinna på annandagen.

På eftermiddagen den 16 december förra året kom den 40-årige Malmöbon gående utanför bostaden på Serenadgatan. Han var på väg till sin bil när han plötsligt såg fyra män komma rusande mot honom. Männen var beväpnade med järnrör.

40-åringen såg att det var hans 40-årige ”svärfar”, dennes 17-årige son, tillika Malmöbons ”svåger” och en 18-årig kusin plus ytterligare en man. Samtliga hemmahörande i Hässleholm.

Männen överöste sitt offer med sparkar och slag – både med nävar samt tillhyggen. 40-åringen försökte vid något tillfälle springa från platsen, men halkade och föll till marken. Då omringade angriparna honom och fortsatte misshandeln.

I ett försök att skydda sig höll 40-åringen armarna runt huvudet. Trots det träffade flera av slagen hans huvud.

Till slut hörde han någon av gärningsmännen säga ”han har svimmat nu, det är okey”. Därefter lämnade de platsen.

Den 40-årige mannen fick hjälp av förbipasserande som också kallade polis och ambulans till platsen. Mannen fördes till sjukhuset där läkarna plåstrade om ett flertal sårskador och konstaterade att han hade en fraktur på fingret.

Under de följande förhören namngav 40-åringen tre av gärningsmännen. Dessutom berättade mannen att bakgrunden var att han tidigare friat till 40-åringens dotter.

I senare förhör har 40-åringen berättat att han varit förlovad med den 20-åriga Hässleholmskvinnan i två år. Och det hade kvinnans släkt godkänt.

Men under sommaren 2009 ville hennes släkt att de skulle gifta sig, medan 40-åringen vile vänta. Dels tyckte han att kvinnan skulle sluta skola först, dels ville han skaffa en större lägenhet i Malmö.

Detta accepterade inte hennes familj, varpå förlovningen bröts, Hon kunde inte gå emot sin familj, förklarar 40-åringen i förhör.
Och tillägger att hennes familj troligen fått för sig att de träffats betydligt mer. Vilket skulle vara anledningen till misshandeln.

Några veckor efter misshandeln greps 17-åringen och 18-åringen. De åtalades sedermera för grov misshandel och dömdes i slutet av januari till vardera 110 timmars samhällstjänst.

Den 40-årige pappan var på rymmen till den 29 januari då han greps av polisen. På fredagen åtalades pappan för grov misshandel. Han förnekar brott”.

Den 20 åriga kvinnan blev utsatt för ett mordförsök av sin egen farbror, kvinnan anmälde händelsen, men tog senare tillbaks anmälan när hon fått garantier från släkten i Irak att dom inte skulle skada henne om hon tog tillbaks anmälan mot sin farbror.

Hennes 49 årige släkting (avfallsprodkukten) dömdes till 1 års fängelse ändå för försök till grov misshandel samt olaga hot.

17-åringen och 18-åringen som piskade på 40 åringen med både järnrör och andra tillhyggen blev dömda till stenhårda straff.

”Dom dömdes i slutet av januari till vardera 110 timmars samhällstjänst”.

Alla dessa inavlade ”avfallsproukter” får nästan alltid väldigt låga straff. Och slipper även utvisning.

PS titta på TV4 ikväll (Kalla fakta) KL 19:20 en svensk kille räddade en äldre kvinna från att bli svårt misshandlad.

Per-Anders Pettersson, från Nås fick 1 års fängelse som tack för sitt rådiga ingripande som räddade den äldre kvinnan.

40-åring åtalad
för hedersvåld

Annonser

3 Responses to Hedersvåld: samhällstjänst för grov misshandel med järnrör

 1. Blodsven skriver:

  Hur ska vi få våra PK-arsel att begripa, att detta jävla ökenpack är omöjliga att omvända! 17 och 18- åringen borde väl ha snappat upp något av svenska normer, men i helvete heller….Spelar ingen roll hur många generationer som växer upp här, idiotbeteendet går aldrig ur..

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Plocka in avfallsprodukterna och sterilisera dem. Bort med nötterna på dem så sexlusten försvinner och dom inte kan pumpa ut nya mussar längre.

 3. JOG skriver:

  Jag är så förtappad,desillusionerarad och ogillar muslimer till den höga graden att jag tycker det är
  rätt trevligt när dom plågar och slår varandra.Så länge inga barn,kvinnor eller svenskar blir inblandade,så är det helt ok för mig om dom slår ihjäl
  andra muslimer.Tycker inte ens att dom borde straffas för det,däremot skulle dom som ordningsstörande element ,när dom skadar varandra naturligtvis omedelbart förpassas ut ur landet.

%d bloggare gillar detta: