Fem Moderater utreds för valfusk och fuskande Socialdemokrater


Fem moderater varav en riksdagsman och ett landstingsråd pekas ut som kärnan i en hemlig valkartell.

Mats G Nilsson som även misstänks ha fuskat inför valet 2006. Han är partiets talesman i pensionsfrågor och Moderaternas representant i Pensionsgruppen.

Christer G Wennerholm Sitter som landstingsråd i Stockholms läns landsting med ansvar för trafikfrågor och vice gruppledare för Moderaterna i landstinget.

Rolf Könberg Sitter i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Stockholms stad och är även ledamot i förbundsstyrelsen för Moderaterna i Stockholms stad.

Petter Lindfors kommunfullmäktige och ordförande i Stockholms exploateringsnämnd. Sitter också som ledamot i Storstockholms brandförsvars förbundsfullmäktige och styrelse.

Mats Rudin Sitter i kommunfullmäktige i Stockholms stad och kandiderade till riksdagen 2010.

Misstankar finns också mot Rolf Könsberg hustru Birgitta Wahlman samt Petter Lindfors hustru Annika Lindfors som både fick väldigt många röster från den fuskmisstänkta valkretsen.

Dom misstänkta fuskarna investerade 10 000 kronor vardera i en ”valfond”. Pengarna ska ha använts för att betala avgiften för de nya medlemmar som deras värvare redovisat.

Misstankar finns att riksdagsmannen Mats G Nilsson, fick sin plats och lön på 55 000 kronor i månaden genom fusk.

En stor del av rösterna kommer från Somalier boende i Tensta-Rinkeby (som ingår i Hässelby-Vällingbys valkrets).

Lite väl genomskinligt då Moderaterna bor i Stockholms innerstad men får sina röster från förorterna där Socialdemokraterna har sitt starkaste stöd.

Moderaternas egen riksdags-kandidat Abdirisak Waberi som förespråkar sharialagar verkar passa bra in bland övriga fuskare och patrask i (M).

Svenska Dagbladets rubrik om Sifos senaste väljarbarometer är slående på många sätt för Moderaterna (”Superveckan” lyft för M).

Jämför man riksdagens 7 partier med Sverigdemokraterna så framstår SD som riktiga änglar.

Samtidigt skall vi inte glömma (S) och deras fuskande inför bl.a valet 2002 då dom besökte äldreboende och försökte påskina att det var enda möjligheten för dom gamla att rösta.

Av någon underlig anledning så fanns det enbart socialdemokratiska valsedlar på äldreboendet.

Socialdemokraterna besökte även Rinkeby inför valet 2002 och fuskade till sig 34 röster varav 28 var personer som inte hade svenskt medborgarskap och således inte var röstberättigade.

Detta löste dom 2 hycklande sossarna genom att sjävla skriva dit sina egna namnteckningar.

Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om trots klara bevis om fusk från Socialdemokraterna.

Valprövningsnämnden menade att (S) hade behövt mer än 5000 röster för att valet skulle tas om.

Dessa två socialdemokrater fick sina domar fastställda av Svea Hovrätt. De dömdes för valfusk som begicks under valet 2002.

2006 dömdes Socialdemokraternas kommunfullmäktigeledamot, Monica Rydin till 70 dagsböter för att hon kastade SD:s valsedlar och la dit sina egna istället.

Bland annat togs en socialdemokratisk valarbetare på bar gärning när han lade socialdemokratiska valsedlar över Sverigedemokraternas valsedlar i Guldhedsskolans vallokal i Göteborg. Och i Bokelundsskolans vallokal i Växjö, uppgav en valfunktionär för polisen att en socialdemokrat hade avlägsnat Sverigedemokraternas valsedlar från vallokalen.

Före detta skolminister Ibrahim Baylan (S) har nu avslöjades som en stor fuskare med studielånen, enligt TT. Vid fyra tillfällen har Centrala Studiestödsnämnden gått till kronofogden för at tvinga Baylan att betala.

Kan lova er alla att jag har mängder av godsaker om både (S) (V) och (MP) etc etc som kommer att puliceras i samband med valet 2010.

Även Alliansen skall få sig tryckare som heter duga.

Nazister, pedofiler, våldtäksmän, rånare, mördare etc etc kommer att avslöjas snart mina vänner. Så håll i hatten 7-klövern, om bloggen inte blir spärrad vill säga.

”Superveckan” lyft för M

Fem moderater misstänkta för valfusk

Högt uppsatta moderater utreds av partiet

Tre av varandra oberoende personer med somalisk bakgrund som bor i Tensta-Rinkeby säger till DN att man kan bli medlem gratis i Moderaterna i Tensta-Rinkeby.

Monica Rydin, socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Surahammar dömdes för valfusk till 70 dagsböter tog bort SD:s valsedlar

Valprövningsnämnden upphäver valet av kommunfullmäktige i Hallsbergs kommun och förordnar att omval skall ske på grund av fusk från Socialdemokraterna

Annonser

6 Responses to Fem Moderater utreds för valfusk och fuskande Socialdemokrater

 1. Sven Essen skriver:

  Kära Spikis. Skillnaden i jämförelsen är : Att i MOderatfallet så gäller det ett val för att ta ut kanidater till riksdagsvalet i höst,,
  M a o inte ett valfusk till kommunal eller riksdagsval.

  • spikharry skriver:

   I dom flesta kyrkoval fram till 1979 så fuskade sossarna vid varje val.

   Sven Essen fusk är fusk oavsett om det handlar om riksdagen, kyrkoval etc, har du svårt at förstå lille vän?

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Redan på 70-talet tyckte vi arbetarbarn att moderaterna var svin. Kan inte påstå att jag ändrat mig i frågan.

 3. Johan skriver:

  Jajaja… men i perspektiv mot allt tvivelaktigt som skett under de (s)-röda fanorna (minns ”rö(s)t-hjälpen” som åldringarna på ålderdomshem fick av ”vårdarna”, medlemsfusk i ungdomspartierna (Bajland m fl)) så är detta illa, men absolut inte värst i klassen, där tyvärr (s) och (v) utmärkt sig….

 4. JOG skriver:

  Fusk är fusk. Och så här går det till i dom stora partierna.Den här gången var det moderaterna ,en annan
  gång var det SSUs fantasimedlemmar.Det glädjer mig att
  SD verkar vara ett mycket rent parti inget fusk där.

 5. Insikt skriver:

  Muf festerna i min ungdom kommer jag ihåg, där fick man med medlemskapet i festavgiften. 😀
  Ju fler medlemmar dessto mer stödpengar. Många visste inte ens att dom tillhörde Muf efter köpet av festkvällen. Det är väl denna generation som tar med sig sin lärdom uppåt i livet. Mygel mygel hela tiden.

%d bloggare gillar detta: