Flyktingmottagningen JO-anmäld, fel att invandrare skall arbeta


Flera personer har JO-anmält Gagnefs kommuns flyktingmottagning och flyktingsamordnare.

”I anmälan heter det bland annat att regelverket gällande flyktingarnas rättigheter och skyldigheter tycks vara ganska fyrkantigt i kommunen.

Alla flyktingar i Gagnef ska enligt reglerna behandlas alldeles lika, detta oavsett skilda utgångslägen, skriver anmälarna och konstaterar att det riskerar att leda till problem som försvårar flyktingfamiljernas möjlighet till integration.

Behoven skiljer sig åt beroende på kultur, religion, ålder och utbildningsbakgrund och det spelar också roll om man kommer från landsort eller stadsmiljö, påpekar anmälarna.

De är också kritiska till kommunens sätt att varva utbildning med arbetsplatspraktik:

Det förekommer att flyktingar har panikångest och andra psykiska åkommor. Det tas det ingen som helst hänsyn till. Det är 40-timmars arbetsvecka som gäller från dag ett.

De ska ut på praktik så snart det bara går. Det innebär en tidsperiod på cirka två veckor från att de kommit till Sverige, detta trots att de inte kan ett ord svenska och att de inte alls hunnit acklimatisera sig här och samtidigt har barn de behöver måna om.

Anmälarna menar att det inte kan beskrivas som ”språkpraktik” när flyktingarna hamnar i fabriker där de måste bära hörselskydd hela dagarna och inte ha någon kontakt med någon svensk.

I JO-anmälan ges en rad exempel på brister i mottagandet, godtycklighet, kränkningar och oprofessionellt uppträdande.

Kommunchef Bertil Stoltz konstaterar att uppgift står mot uppgift och att kommunens flyktingmottagning också fått beröm av flyktingar och andra berörda.

Men vi tar kritiken på allvar och har begärt att länsstyrelsen, som är tillsynsmyndighet, ska se över vår mottagningsverksamhet.

Men vi har fått svaret att länsstyrelsen inte utför sådan tillsyn, varför jag nu vänt mig till revisorerna med en förfrågan om de kan specialgranska verksamheten, säger kommunchefen.

Han berättar att det utöver JO-anmälan finns en polisanmälan mot flyktingmottagningen”.

Undar vad anmälaren anser om dom 100 000 tals svenskar som lider av panikångest (och arbetar varje dag) trots att deras löner inte räcker till på grund av skyhöga skatter som skall finansiera invandringen till Sverige.

Anmälaren menar indirekt att det vara förkastligt att alla stackars invandrare som kommer hit skall arbeta för att hjälpa till att integreras i samhället och på sikt kunna försörja sig själva.

Tokskallen är troligen kommunist, socialdemokrat, eller invandrare. En normalt funtat människa beter sig inte på ett sådant sätt annars.

Usch vi sjunker allt djupare ner i träsket som våra politiker skapat för skötsamma och arbetsamma svenskar som vill göra rätt sig.

Det är inte 1:a April ännu vilket man kan tro.

Flyktingmottagningen JO-anmäld fel att asylsökande skall arbeta menar anmälaren

Annonser

10 Responses to Flyktingmottagningen JO-anmäld, fel att invandrare skall arbeta

 1. A-mannen skriver:

  Har inte fött bennickemaskarna med en krona denna vecka och jag mår som en prins!!!

 2. Mr Executor skriver:

  Skrattretande. Panikångesten uppstår väl vid tanken på
  att dom måste arbeta. Det är ju inte bara att casha in
  direkt. Det sa ju alla innan dom kom hit. Jämför detta
  med all skit som myndigheter fått för att flyktingar
  inte får arbeta i väntan på besked. Det visar att det
  finns ingen trovärdighet nånstans. Ett allmänt tram-
  sande hit och dit som kostar svenska skattebetalare
  ofantligt stora summor till ingen nytta.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Oroa er inte. Sötebröds-dagarna är snart slut. Sedan inleds repatrierings-programmet till MORDOR.

 4. JOG skriver:

  Självklart att dom ska arbeta med början direkt när dom anlänt ,det skulle lösa hela invandrarproblematiken.”Inget kuligt land Sverige här måste man arbeta” ,dom skulle direkt ta sina mobiltelefoner och ringa runt och varna resten av världen för Sverige och dom elaka
  svenskarna.

 5. Blodsven skriver:

  Bertil Stoltz är en typisk pajas, som lägger tid och pengar på en idiotannmälan. Utan att veta något om karljäveln, så gissar jag på en inavlad sossefjant. För det första så undrar jag hur många fabriker det finns i kommunen som skriker efter arbetskraft? För det andra om så vore, så borde det väl vara en självklarhet att vinstlotterna gör rätt för sig. Istället för att stolt visa upp för omvärlden att kommunen lyckats med integrering, så startar det jävla PK-arslet en utredning….

 6. Müslimannen skriver:

  Vadå, skall invandrarna behöva försörja sig? De skall försörja sig och mig med genom att betala SKATT!!! Varför inte ge de som kommer hit en extra skatt? I alla fall de som inte har en specialutbildning som det råder brist på i Sverige. Varför ska vi ta hit folk som inte tillför något, utan bara blir en belastning?

  • spikharry skriver:

   ”Vadå, skall invandrarna behöva försörja sig?”

   Förhoppningvis inte 😉 vi skall fortsätta dela ut våra skattepengar till i stort sett alla hitkommande ”avfallsprodukter” vore tragiskt om raketforskarna blir tvingade att arbeta för det dom stoppar i truten.

 7. Nisse skriver:

  Det är Rasister som kräver att arbetskraftsinvandrarna skall arbeta. Vad f-n! Inte sjutton skall vi tvinga en djupt troende terrorist att arbeta och försörja sina 6-8 barn med eget arbete. Rasister!!

 8. lasse1 skriver:

  Inget att vara förundrad över. Arbeta vad fán är det för något?
  Det tidigare regeringspartiet socialdemokraterna… är ju alltjämt inställda på att folk istället, mer eller mindre skall gå på bidrag…Det har vi ju hört till leda och kommer att få höra…

  Konstigt igentligen att flyktingförläggningen i Gagnets kommun agerar mot alliansregeringes riktlinjer…Nu skall ju alla ut och arbeta oavsett sjukdomsbild o. förlopp…

  Det måste ju vara en sossekommun..Helt klart.

 9. lasse1 skriver:

  Inget att vara förundrad över. Arbeta vad fán är det för något?
  Det tidigare regeringspartiet socialdemokraterna… är ju alltjämt inställda på att folk istället, mer eller mindre skall gå på bidrag…Det har vi ju hört till leda och kommer att få höra…

  Konstigt igentligen att JO anmäla flyktingförläggningen i Gagnets kommun.. Ett klart avsteg till alliansregeringens riktlinjer…Nu skall ju alla ut och arbeta oavsett sjukdomsbild o. förlopp.

  Det måste vara en samling sossar som har anmält kommunen..Helt klart.

  ”På 50 o. 60 – talet, så var det en heder för en sosse politiker att propagera för arbete o. göra rätt för sig… När flumet och de halvkommunistiska dogmerna slog klorna i en sossepolitiker i början av 70 -talet …Då blev ett hederligt arbete plötsligt en illusion och bidragssamhället gjorde sin entré istället”…

%d bloggare gillar detta: