Utanförskap ligger bakom invandrares brottslighet enligt ”Asylsvenskans” redaktör Daniel Sandström


Det händer att jag får frågor om hur vi skriver om invandrare och brott. Nyss fick jag ett sådant brev: ”Varför inte tala om som det är? Och ange de inblandades etniska bakgrund, rakt och tydligt, precis som det förhåller sig?”

”I Sverige är pressetiken reglerad av Allmänhetens pressombudsman och Pressens opinionsnämnd, och de spelregler som de formulerat. Där står det: ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

Vad denna passage säger är att etniskt ursprung ska anges när det är relevant. Om en finne, en svensk eller en iranier begått ett brott ska vi ange ursprunget om eller när det är en faktor som är betydande i sammanhanget.

Så enkelt är det. Den som inte tar denna paragraf på allvar missar kärnan i pressetiken, nämligen att inta ”en ansvarsfull hållning inför den publicistiska uppgiften”.

Idag kartlägger vi de kriminella gängen i Malmö. Flera av gängmedlemmarna har invandrarbakgrund och när det är relevant påtalar vi det, annars inte.

Frågan är om de begår brott just för att de kommer från andra länder. Vår reporter på fältet besvarade frågan med en analys som jag delar till fullo: ”Alla som arbetar med detta på nära håll är eniga om att det inte är invandrarskapet i sig som gör dem kriminella. Utan utanförskapet”.

Daniel Sandström, Chefredaktör och ansvarig utgivare på Asylsvenskan har verkligen gått i den hårda sosse-skolan och lärt sig att det första han skall göra är att pumpa sina få läsare fulla med lögner.

Flera rapporter finns tillgängliga som tydligt visar att oavsett social status så är invandrare kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken.

Falska argument som bl.a ”utanförskap” som både Daniel Sandström, Jerzy Sarnecki och övriga halvkommunister kör med fungerar inte längre idag.

Det är ett kulturarv som ligger bakom deras brottslighet, vilket även invandraren Mauricio Rojas påpekat vid ett flertal tillfällen.

Etnicitet bara när det behövs

Annonser

13 Responses to Utanförskap ligger bakom invandrares brottslighet enligt ”Asylsvenskans” redaktör Daniel Sandström

 1. Blodsven skriver:

  Utanförskap är ett PK-ord som passar ett hönsarsel perfekt, när han inte har något annat att komma med. Verkligheten har inte dessa ”skarpa observatörer” lärt sig att hantera. Han vet så in i helvete väl att idiotpolitikerna kan ösa hur mycket skattemedel som helst på intergration, men får endast hånflin tillbaks. Ju mer asen jävlas ju dummare beslut från våra praktarsel, och det är slöddren jävligt medvetna om. Fåntratten till chefredaktör är oxå pinsamt medveten om detta…

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Buuuuullshiiiiitttt!!!! Islam ligger bakom, inget annat!!

 3. annullera skriver:

  Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

  DÄRAV skriver media aldrig ut signalementet på grovt kriminella- och våldtäkts män. Det är enbart när det handlar om svenskar, danskar, norrmän, finnar, tyskar m.fl. ÄVEN när det inte handlar om svenskar utan importerade avfallsprodukter så skriver media svenskar, alltså en arab med svensk medborgarskap kallas för svensk. Fy Fan säger jag, vi får bära hundhuvudet för mycket skit som invandrade grovt kriminella avfallsprodukter slipper stå till svars för.

  Detta handlar om att DÖLJA etniciteten på den grupp av människor som är ÖVERREPRESENTATIVA den grova brottsligheten i detta vårt land, våldtäkter, gruppvåldtäkter och annan grov kriminalitet, det vet alla vid detta laget.

 4. Cavatus skriver:

  Ja, man kan säga att på detta sätt är det alltid de etniskt svenska männen som blir misstänkliggjorda när inte enticitet anges.

  En proteströrelse borde bildas, eller åtminstone en opinion eller insändare, för att informera om att detta gränsar till förtal av etniskt svenska män.

 5. Lunkentuff skriver:

  Är det inte så att det så kallade utanförskapet ofta är ett direkt resultat av ”invandrarskapet”. Om invandring skapar utanförskap som skapar kriminalitet så är det väl relevant med etniskt ursprung.
  Lunkentuff

 6. lasse1 skriver:

  I DN idag, kan vi läsa om att åklagarmyndigheten vill utöka kravspecen på rättsalarna…De bör förses med permanenta larmbågar och diverse utökade säkerhetskontroller…

  Orasak; det allt hårdare samhällsklimatet.(DN´s
  anm.)
  Min synpunkt; Är någon förvånad?

  BRÅ har i vanlig gammal kommunistisk PK – anda, starka invändningar om det äskade. Vem kunde tro något annat?
  Tänk, att vissa myndigheter Sverige, fortfarande befäster sin uthållighet med flum och floskler…
  Jag tänker då främst på; DO, BRÅ o. SIDA för att nämna några utmärkande exempel…

  Vi inte hört något från de etablerde riksdagspartierna,ännu… Men jag gissar, att de kommer att inta snarlika synpunkter som BRÅ.

  Det börjar hända saker i det g:a Sverige tydligen.
  Lagom till valrörelsen kanske?

 7. Sveas rika skriver:

  Men nu börjar ju ”etniskt” svenska män känna sig utanför så då skulle ju de kunna bli brottslingar utan åtgärd från samhället.
  Kanske en minoritetsgrupp som kan söka pengar av DO?
  Praktarsel tycker jag är ett bra ord som används för lite.

  \Svea (som skulle vilja komma åt med kvasten i Sthlms bestämmandes lokaler) (Höststädning i Sept)

 8. Sven skriver:

  Varför gör man inte som i USA där det på nyheter heter Afroamerican, Latinamerican etc.. Här hade man ju kunnat ha balkansvensk, mellanösternsvensk (muslimsvensk) etc..?

  • annullera skriver:

   Det skulle ju vara katastrofalt för PK-Eliten. Då skulle ju alla grovt kriminella- och våldtäktsmän som berikat vårt land bli uthängda i media för allmän beskådning.
   De kallas inte svenskar för intet!

 9. Mjølnir skriver:

  Kunne ikke vært mer enig. Det skulle vært flere sånne her plasser i Norge.

 10. A-mannen skriver:

  Vi lägger hans namn till vårt numera stora förråd av quislingar.

 11. JOG skriver:

  Utanförskap är en bra ordsammansättning tycker jag.Men det borde vara verkligt utanförskap.Dom här kriminella och snyltande invandrarna borde definitivt vara utanför Sveriges gränser.

 12. Bengt Lundström skriver:

  Undrar ibland hur invandrade kriminella skulle ha blivit behandlade i sina hemländer för de brott de begår här? Och gäller det muslimer som skyller sitt beteende på oss för sitt ”utanförskap” men inte vet hur de skall leva eller uppföra sig, så finns det nog frivilliga bland oss som kan ”hjälpa dem” att komma till sin ”himmel” och få uppleva gemenskap och tröst(?) bara licenser utfärdas… / Otrogen

%d bloggare gillar detta: