SD kan vinna röster tack vare KD


Sverigedemokraterna vinner väljare när etablerade partier tar över deras frågor. Det menar forskare efter att Kristdemokraterna i dag anklagas för att ta efter SD:s idéer.

”Det var igår som kristdemokraternas integrationspolitiska talesman Michael Anefur lanserade idén om att nyanlända ska gå obligatorisk utbildning i svenska värderingar.

Då berättade vi i Sydnytt att de punkter som kd vill ha med i programmet redan ingår i kurserna på svenska för invandrare.

Det kan ju vara ett sätt att fokusera på värderingar, alltså på något annat än a-kassa och pensionsreformer. Och forskare har visat att det är något som gynnar extremnationalistiska idéer, Anders Hellström.

Kristdemokraterna anklagas idag från flera håll för att ta efter sverigedemokraternas idéer efter förslaget om att nyanlända ska gå kurser i svenska värderingar. Men enligt flera forskare talar mycket för att det är sverigedemokraterna som vinner väljare när etablerade partier tar över deras frågor.

Om man lägger sig för nära sverigedemokraternas politik kan det det bli tvärtom. Att Sverigedemoktarna växer sig starkare. Man röstar på originalet, säger Anders Hellström, doktor i statsvetenskap vid Malmö högskola”.

Kristdemokraterna gör som Folkpartiet gjorde, stjäl SD:s utsökta förslag för att klara sig kvar i riksdagen.

Språktestet, äldreboendegarantin etc etc klarade dessa partier inte av att komma på själva. Rövhålspartierna klarar av en enda sak på egen hand, och det är att dagligen komma på nya idéer som gynnar invandrare och missgynnar svenskar.

Professor Lars Denick menar att riksdagens partier har en extremt stor åtrå efter makt vilket gör att dom kan ge efter för SD:s olika krav för att få sitta kvar i orubbat bo i fyra till.

Härligt att rädslan hos riksdagens rövhål gör att dom nu håller på att gräva sin egen grav.

Svt Play KD stjäl SD:s förslag

Annonser

5 Responses to SD kan vinna röster tack vare KD

 1. sten skriver:

  Sjulingarna verkar ha blivit en aning skitnödiga, nu när dom börjar kopiera SD-s politik.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Jag hjälper gärna till att skotta igen graven.

 3. Sveas rika skriver:

  Kopierings Demokraterna .

  \Svea

 4. Sveas rika skriver:

  Kopierings Demokraterna.
  \svea

 5. niklas skriver:

  Den första tanken som kommer efter att ha läst detta är följande talesätt; lyssna aldrig på en professor, vetenskapsman, för det finns alltid en professor, vetenskapsman som säger motsatt sak. Sen finns där givetvis fakta att många ur KD gått till SD. Sen finns där ännu mer fakta. Den väsentligaste faktan är ändå att SD kommer bli våran väg till normalisering.

%d bloggare gillar detta: