DO driver småföretagare i konkurs


Diskrimineringsombudsmannen, DO, kräver att Vinhandlar´n, en butik i Linköping, ska betala 60 000 kronor vardera till två romska kvinnor som nekats tillträde i butiken.

”DO lämnade på onsdagen in en stämningsansökan till Linköpings tingsrätt i ärendet.

Det var den 25 september 2008 som de båda kvinnorna blev utkörda ur butiken i Tannefors. En av delägarna hänvisade till att de tidigare haft problem med romer som stulit.

I ett möte med DO har den andre delägaren också redogjort för att butiken har en policy som inte tillåter personer med vida kjolar att komma in i butiken.

DO yrkar nu att butiken betalar 60 000 kronor vardera till de romska kvinnorna i skadestånd för kränkning.

Delägaren Sune Berg, en av delägarna, motsätter sig skadeståndskavet.

Det är löjligt. Det här är staten mot en småföretagare. Vi trodde att DO var en statlig inrättning men det är det inte. Det är en juristbyrå som staten har för att trakassera småföretagare”.

Sverige är fantastiskt!! Här ser vi hur två hårt arbetande människor som på grund av en statlig myndighet (DO) kan tvingas stänga sitt livsverk.

Jag har bara väntat på att den här anmälan skulle komma, säger Maud Berg som tillsammans med maken Sune driver butiken Vinhandlar´n i Tannefors.

Paret Berg har tidigare haft problem med Zigenare som stjäl allt dom kommer över, nu skall paret tvingas betala 120 000 kronor på grund av att ”Diskrimineringsombudsmannen” anser det vara fel att stoppa kriminella zigenare.

Sune känner sig uppgiven och undrar hur länge de ska orka. Maud, däremot, hon är ständigt orolig och stelnar till så fort dörren öppnas.

DO anser det vara kränkande när Zigenarna inte får stjäla i butiken, och därför skall paret tvingas till att betala skadestånd trots att deras enda syfte var att bevaka sin egendom från yrkeskriminella stöldmaskiner.

DO har blivit en inkomstkälla för framförallt zigenare och muslimska slödder som inte vill göra rätt för sig i samhället. Kräken vill glida fram på en räkmacka, och inkassera alla möjliga bidrag och skadestånd.

DO stämmer Linköpingsbutik på 120 000 kronor

Hon vill inte ha romska kvinnor i sin butik

10 Responses to DO driver småföretagare i konkurs

 1. Dansken skriver:

  Här om dagen, såg jag en av stamkunderna på mitt lokala systembolag, stå utanför kassorna och personalen fick hämta de 2 burkar starköl och en ½ Explorer som han skulle köpa. Han har nog någon gång haft svårt att hålla fingerna i styr, inne i affären och därför blivet förbjudet att gå därin igen. Jag fundera på om inte också han skulle kunna få loss 60 papp? Fast å andra sidan han var inte blatte, bara en vanlig svensk.

 2. oveg skriver:

  Att åtminstone en del av dem stjäl finns ju belagt:

 3. lasse1 skriver:

  Mer av liknade händelser för publicering i text o. bild, medans tid är…
  I morgon kan det vara försent.

  DO´s makt är starkt uppbackat av det politiska etblissemanget…En butiksägare är inte vatten värd om DO sätter klorna i vederbörande och kan påvisa någon form av ”kränkning”….

  Dessa bedrövliga tjuverier, är i och för sig ingen nyhet för de flesta…Förekom flitligt i de mellansvenska städerna under bl.a; 50,60 o. 70 – talen.
  Framförallt när finska tattare o. zigenare hade vänligheten av vissa sin närvoro med ett ”statsbesök”…

  För DO så borde inte dessa händelser vara helt främmande… Det ingår som bekant i rättsvetenskapens labyrinter, att vara väl bevandrad även med historiska bedrifter i ämnet….

 4. NIsse skriver:

  Jag jobbade i en fotobutik en gång i tiden, många år sen, då hade man kameror i butiken som inte satt fast i larmade anordningar! kan ni tänka er, under de år jag var där stals endast ett fåtal kameror, en gång av en narkoman, den tog vi efter 20sekunder, de andra 3 gångerna av zigenare. Vi enfaldiga trodded det var zigenarna som stal men det var nog nån annan, personalen kanske?, Antagligen bara en slump att zigenarna var inne i butiken när stölderna förekom, de verkar jämt ha en sån otur…Stackarna.

 5. Blodsven skriver:

  Idioter skapar idiotmyndigheter, samt anställer idioter som bara kan ta idiotbeslut! Vad fan ska vi förvänta oss i framtiden om vi inte förpassar alla idioter dit dom hör hemma…Gissa var…

 6. lasse1 skriver:

  För små butiksägare är detta ett enormt problem, som naturligtvis negligeras av våra etaberade politikerarsel…Fattas bara.
  ”Inte kan man peka ut en viss grupp av människor som stjäl som korpar, det förstår ju var och en”.
  Ja, inte minst våra folkvalda…

  Jag känner några butiksägare som har ett inbördes varningssystem. När exempelvis ett zigenarfölje nalkas någon butik, så ringer man till varandra och varnar för uppkomsten…
  Man hänger således upp en skylt på dörren som visar på; ”lunch, kommer strax” eller något liknade..
  Nu, förstår Ni varför dessa skyltar hänger lite i tid o. otid på dörren.

  Att ett problem kan uppstå i butiken med dessa, endast
  nyfikna eller som frågar efter en artikel som normalt inte finns. Det är inte så speciellt långsökt.
  Om varan däremot råkar finnas, så studeras denna mycket ingående… Fördriva tiden med att uppehålla affärsidkaren med andra kunder, är en populär variant…

  Få DO på halsen om man vidtar en försiktighetsåtgärd och vill värna om sin rörelse, är ett typiskt svenskt nyuppfunnet fenomen… Helt i linje men den politiska korrektheten…
  Vill det sig riktigt illa, så otursamt i en förlängning, så kan hela affärsrörelsen gå i stöpet..

  Svensk Handel vet om sina medlemmars problem.
  Men, som oss alla andra i samhället…
  Starkt upphängda i en PK – snara…

 7. Mats Edvardsson skriver:

  DO är ett av de mest meningslösa, korkade myndigheter som någonsin skapats. Tyvärr kommer säkert politiskt korrekta tjänstemän och politiker att skapa fler. Det finns ju massor av orättvisor att uppröras över. Låt oss slippa fler av dessa dumheter och avskaffa de som finns.

  Mats Edvardsson

 8. A-mannen skriver:

  Blindtarmar,fästingar,somalier,zigenare,svenska journalister,riksdagspartier,araber balkanslödder,kommunistiska tjänstemän det finns så mycket som egentligen saknar sin plats här på jorden men som vi tydligen måste samexistera med.
  Det vore önskvärt att bli av med nån grupp emellanåt

 9. lasse1 skriver:

  @ A – mannen

  Vi kan börja med fästingarna. Blindtarmen är väl ett mindre problem om det nu skulle börja spöka, så den lägger vi sist bland önskningarna…
  Men sedan så tycker jag, att vi kan tar grupperna i den följd som Du föreslår….

 10. Robin_Shadowes skriver:

  Om man som företagare vägrar att betala skadeståndet, vad händer då? Fogden kommer och driver in det säkert som ett brev på posten?

%d bloggare gillar detta: