Polisen tvingas jaga felparkerare istället för våldtäktsmän och rånare som kör svarttaxi


Våldtäkt, rån och misshandel. I svarttaxiverksamhetens spår följer olika brott. Polisen är väl medveten om att mängder av svarttaxibilar rullar i Helsingborg – men gör ingenting åt det.

”Varje helgnatt året runt cirkulerar ett stort antal svarttaxibilar i centrala Helsingborg. Den illegala verksamheten sker helt öppet.

I området runt Knutpunkten, förbi Drottninggatan och upp runt uteställena vid Bruksgatan är det full kommers. Där parkeras bilarna medan chaufförerna och deras medhjälpare mer eller mindre diskret raggar kunder utanför nattklubbarna.

På Hamntorget har svarttaxichaufförerna dessutom för vana att upprätta sin egen taxicentral. Bilarna står prydligt på rad och hänvisar kunder till den bil som står först i kön.

Enligt Leif Haggren, som är marknadschef på Taxi Helsingborg, omsätter svarttaxiverksamheten minst fem miljoner kronor om året, beräknat på att varje svarttaxichaufför kör in 1 000 kronor per kväll. Och då är inte större evenemang som Helsingborgsfestvialen med i beräkningarna.

Svarttaxi är ett problem som bara växer. Det handlar inte bara om att legitimerade taxichaufförer blir bestulna på brödfödan utan i högsta grad även om människors säkerhet, säger Leif Haggren.

Närpolischefen Bengt Wallin minns inte när polisen senast gjorde en riktad insats mot svarttaxi och upplyser om att ingen sådan insats är planerad”.

Ett litet urval vad som hänt flera som åkt med svarttaxi:

14 augusti 2009

En 19-årig man tar en svarttaxi som stannar vid en mack på Filbornavägen. De tre männen i bilen tvingar 19-åringen att tanka bilen med sitt kontokort. Därefter rånar de 19-åringen på hans kort.

12 april 2009

I en svarttaxi på Karlskronagatan utsätts en 25-årig kvinna för ett våldtäktsförsök. Gärningsmannen beskrivs som småfet man i 35-årsåldern med rakat huvud.

6 december 2008

En 27-årig kvinna misshandlas under en färd i svarttaxi. Kvinnan blir erbjuden skjuts från en krog i centrala Helsingborg av en svarttaxichaufför som sedan plötsligt börjar slå henne med knytnävsslag. Kvinnan lyckas ta sig ur bilen och beskriver gärningsmannen som en man i 40–45-årsåldern.

2 november 2008

En okänd man, som misstänks vara svarttaxichaufför, släpar in en ung kvinna i en röd bil som står parkerad bakom puben Harrys. Enligt kvinnan blev hon våldtagen i bilen för att sedan bli dumpad utanför akutmottagningen på Helsingborgs lasarett.

25 oktober 2008

En 58-årig man rånas efter att ha tagit en svarttaxi från Knutpunkten. Mannen ska till Billesholm, men färden tar slut i Bårslöv. När 58-åringen inte vill betala rånas han på sin plånbok med 9 000 kronor i och sina glasögon av fyra män som sitter i bilen.

13 september 2008

En 56-årig man tar en svarttaxi på Drottninggatan. Men i stället för att bli hemkörd blir mannen rånad, hotad till livet och dumpad på landsbygden.

12 juli 2008

En man blir hotad med pistol under en svarttaxifärd mellan Helsingborg och Båstad. Han lämnar sina tillhörigheter i pant eftersom han saknar kontanter men ångrar sig under resan. Då tar föraren fram en pistol och hotar mannen som sedan blir utslängd ur taxin och tvingas gå hem.

16 juni 2008

En 37-årig svarttaxichaufför döms till två år och fyra månaders fängelse för att ett år tidigare ha våldtagit en 18-årig kvinna i sin bil (se artikel här intill). Mannen förgrep sig på kvinnan efter att ha kört henne från ett nöjesställe i Helsingborg.

Som sagt detta är endast en bråkdel av allt helvete som händer med dom som tar en svarttaxi. En invandrare står åtalad för 7 grova våldtäkter i Malmö alla uförda i hans svarttaxi.

Men polisen lägger inte ner något arbete på att lösa problemen. Jag förstår iofs att dom inte arbetar med detta, dom har direktiv från högre ort att jaga felparkerare som det är lättare att plocka pengar av än sinneslöa invandrare som rånar och våldtar.

Det nya Sverige i ett nötskal.

Polisen: ”Vi jobbar inte mot svarttaxi just nu”

4 Responses to Polisen tvingas jaga felparkerare istället för våldtäktsmän och rånare som kör svarttaxi

 1. Cavatus skriver:

  Skandal! Det finns inget annat att säga. Ibland undrar man om polisen väljer vad de vill satsa på utifrån vad som är lindrigast att ta itu med.

 2. Sveas rika skriver:

  Sorry ”Spiken” om jag ”Kuppar” lite om vi hinner innan nedläggningen !!!!
  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3182&artikel=3429785

  \Svea

  • spikharry skriver:

   Perfekt Svea 😉

   Klicka på Sveas länk och rösta på det partiet ni vill se i riksdagen senare i höst.

   Snart är väl även den omröstningen borttagen om nu SD stiger för mycket.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Polisen är låsta av politikerna. Det mångkulturella samhället hade rämnat på nolltid om polisen tillåtits sköta sitt jobb.

%d bloggare gillar detta: