Nej till slöja på sju av tio företag


Sju av tio företag vill inte att anställda bär slöja eller turban på jobbet. Småföretagare mest skeptiska.

”Diskrimineringsombudsmannen: De skulle nästan säkert bryta mot lagen. I SEB:s Företagarpanel har 1 300 små och mellanstora företag fått svara på vilka egenskaper de väljer och väljer bort hos en blivande anställd.

På frågan om hur de ser på religiösa kläder som slöja och turban svarar sju av tio att det är otänkbart eller att de helst inte vill att de anställda ska bära dem.

Siffran är anmärkningsvärd. Det är inte olagligt att svara i en enkät, men om företagen agerade utifrån det i samband med en anställning skulle de nästan säkert riskera att bryta mot lagen, säger Torbjörn Andersson, chef för arbetslivsenheten på Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Det enda undantaget lagen ger för att stoppa religiös klädsel är då säkerheten äventyras, till exempel när det gäller turban i stället för hjälm i en gruva.

Enligt DO finns ett stort mörkertal för religiös diskriminering på jobbet. Företagens attityd i SEB:s undersökning tyder på att det antagandet stämmer.

Kläderna är ett sätt att visa sin tro inom bland annat islam, så det innebär att man inte har rätt att tro vad man vill, säger Torbjörn Andersson.

Störst är motståndet mot religiösa attribut bland företag med mindre än nio anställda. Där vill fyra av fem helst inte eller absolut inte att deras anställda bär slöja eller turban.

Det kan bero på att man blir mer skeptisk till det som sticker ut om det inte är så många som jobbar på ett företag, säger Ingela Hemming, företagarekonom på SEB, som ställt frågan till företagen”.

Usch vad tröttsamt det är att styrande PK-idioter skall förklara för svenska företagare vad som är rätt eller fel.

Torbjörn Andersson chef för arbetslivsenheten på Diskrimineringsombudsmannen tycker det är okey att muslimer får visa att deras tro är Islam genom att bära slöja.

Om narkomaner anser att ”Heroin” är deras religion, skulle det vara okey om dom då gick omkring med en mössa på sig med en tecknad kanyl på under arbetet eller vid en anställingsintervju?

Kanske en underlig jämförelse, men både heroin och islam är ett livsfarligt gift som sprider sig mer och mer, varför då tillåta reklam för något som förstör för andra människor?

Fattar inte ni tokstollar att när ni ger muslimerna ett lillfinger så tar dom hela handen och mer därtill.

Ni är endast ett verktyg i deras händer som skall medverka till att islam på sikt skall dominera hela världen. Ni borde avprogammeras på samma sätt som dom stackarna vars liv blivit förstörda av bl.a Jehovas vittne och scientologiska rörelser som hjärntvättar människorna som kommer i deras närhet.

Hela jävla DO är ett idiot ställe som borde saneras med början uppifrån, ni är ett gäng muslim-kramare som förstör för andra som inte vill ha slöjbeklädda tokstollar på sina företag.

Väldigt tragiskt att våra myndigheter uteslutande består av debila hjärndöda trashankar som tror dom gör en bra gärning genom att tillåta slöja och annat trams för att gå muslimerna till mötes.

Vi kan ta Fasia Mohammed som ett exempel. Hon sökte jobb på ICA kvantum i Västra Frölunda/Göteborg. Med sig hade hon en diktafon som redan var inställd på inspelning av samtalet.

Hon fick nej på grund av sin slöja, tog sedan sitt inspelade band och anmälde ICA till DO och fick 80 000 kronor enligt hycklarna/förrädarna var det diskriminering.

ICA tyckte inte det passade in med slöja i deras företag, men med hjälp av svenska myndigheter fick Fasia Mohammed rätt.

Nej till slöja på sju av tio företag

Hon ville bära slöja – fick inte jobbet

7 Responses to Nej till slöja på sju av tio företag

 1. NIsse skriver:

  Hur fan kan man vara maskerad på jobbet? Vad skulle kunderna säga. Antagligen välja en annan leverantör. Äckligt! Undrar om de har trosor under burkan?? LOL

 2. Lasse skriver:

  Väldigt orutinerat av Ica Kvantum att kalla någon med muslimskt klingande namn till intervju. Man borde ha begripit att företaget riskerade en stämning.
  Om man nu ändå hamnar i den sitsen att man sitter med en fundamentalistisk muslim framför sig (framgår oftast av åtbörder och tal samt klädsel) måste man hitta på någon annan orsak att inte anställa än den sökandes maskering.

  Ett företag är inte skyldigt att anställa alla som söker men man bör inte alltid säga sanningen till de som får ”nej”.

 3. lasse1 skriver:

  7 av 10? Det är nog mer troligt att 9 av 10 eller kanske samtliga tillfrågade, som är inne på ett totalt slöjförbud…
  Denna undersökning är som med opinionsundersökningar i stort. Man avslöjar sin identitet och kan få oerhörda problem med svenskfientliga politikerarsel, och inte minst PK – polisen.

  Näää…detta är är känsliga saker att offentligt beröra och springa till torgs med.
  Svensken bör absolut ha DDR – regimen i det f.d. Östtyskland i färskt minne.
  Sånt här kan straffa sig.

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Jag tror t o m att det hänt att muslimor sökt jobb i vanlig klädsel och t o m jobbat nå vecka i vanliga kläder för att därefter gå över till huckle-stuket utan förvarning. Det bästa man som arbetsgivare kan göra är att skicka ansökningar från musslor direkt i papperskorgen.

  F ö apropå heroinister.

 5. Tomas skriver:

  Tack för den Robin…skatan är ju helt klart en favorit!! Undrar om jag inte hade anställt en pundare före en mussla, trots allt…

  • Robin_Shadowes skriver:

   Försökte hitta en annan sketch med dem, den där det avslöjas vad som finns under Britts burka angående det aktuella fallet med araben som begärde skilsmässa efter att ha sett vad som fanns under niqaben. Lyckades dock inte hitta den.

%d bloggare gillar detta: