(S)taten bakom fejkade jobbsökningar


För att sätta dit en man som misstänks för mordbrand kallade polisen honom till en påstådd anställningsintervju som i själva verket var ett polisförhör.

”Bevisprovokation blir allt vanligare. Så här ska det inte gå till i en rättsstat, säger advokat Gunnar Falk.

På måndagen åtalas tre män som misstänks ligga bakom den största branden i Gävles moderna historia då ett hotell totalförstördes 2005.

Men polisen hade till en början stora svårigheter att hitta bevis mot den 30-årige man som misstänktes ha anlagt branden. Den arbetslöse mannen lockades då, enligt Falk, efter beslut av åklagare in i en raffinerad fälla av Rikskriminalens sektion för särskilda insatser.

En polisman gjorde sig till vän med mannen utan att uppge sitt verkliga yrke. De båda männen umgicks en tid och polismannen berättade att han kunde hjälpa den misstänkte till ett jobb på ett logistikföretag”.

Nu är det ett jädrans liv när polisen för att lösa grova brott använder sig av bevisprovokation, anställningsintervjun som i själva verket var ett polisförhör upprör nu PK-eliten så till den milda grad att dom snart svimmar av syrebrist.

Lösa brott genom att fejka är enligt dessa arslen allvarliga regelbrott som borde stoppas.

Socialdemokraterna avsatte år 2005 lite drygt 3.2 miljoner kronor till ett projekt som kallades för ”Situation testing”. som skulle granska om invandrare diskriminerades på arbetsmarknaden.

Personer med påhittade identiteter skulle söka jobb hos företag och myndigheter. Bakom wallraffandet stod integrationsverket på uppdrag av den dåvarande S-märkta regeringen med Göran Persson och Mona Sahlin som spjutspetsar.

Två personer med likartade kvalifikationer och kunskaper söker ett och samma jobb. Enda skillnaden är att den ene är svensk och den andre har utländsk bakgrund.

Det etiska problemet var att dessa påhittade personer enbart var ute efter att få fram fakta som skulle bevisa att invandrare diskriminerades, företag som redan hade tidsbrist skulle då tvingas gå igenom fejkade jobb-ansökningar och spendera bort viktigt tid på något som var en stor fet bluff.

Moderaten Patrik Norinder var starkt kritisk mot denna metod som han menade strider mot grundprincipen att myndigheter ska arbeta öppet och ärligt.

Erika Sallander som arbetar på Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) tyckte det var en utsökt idé, enligt henne skulle det stärka och undanröja orättvisor för den lilla människan som i dessa fall var invandrare.

Abdullahi Aress som var chef för Integrationsverkets analysavdelning, försäkrade att ingen privat eller offentlig arbetsgivare kommer att pekas ut inte ens om arbetsgivaren anses göra sig skyldig till diskriminering.

Ovidkommande i sammanhanget, men Abdullahi Aress är samma person som kritiserade borgarna i slutet av 2006 för att inte vara hjälpsamma nog att få hem hans somaliska vänner som fastnat i Somalia.

Löftet som Abdullahi Aress gav att ingen skulle pekas ut även om diskriminering förekom var rena ram skitsnacket.

Enligt (Dnr INT 33-05-371).

Om den offentliga arbetsgivaren skulle göra sig skyldig till diskriminering i anställningssituationen kan detta bli offentligt, Detsamma gäller enskilda ”stats- eller kommunaltjänstemän som har hand om ärendet.

Så mycket var hans ord värda.

SIF Svenska industritjänstemannaförbundets dåvarande ombudsman Eva Arner med ansvar för mångfaldsfrågor tyckte också det var en lysande idé. Ju mer man kan begripa sig på vad som är myt och vad som är verklighet för invandrare i Sverige, desto bättre är det tyckte PK-kärringen.

Svenska industritjänstemannaförbundets upphörde att existera den 31 december 2007.

Behöver jag tillägga att Eva Arner är socialdemokrat, och dessutom med i facebook gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen- nej tack”

En av hennes facebooks vänner är bl.a den kände antisemiten Egon Frid som representerar kommunist-partiet (V) i riksdagen.

Ni minns kanske att Egon Frid? han är en av alla stollar som stöder ”sanningsrörelsen” som bl.a påstår att USA låg bakom attacken mot WTC 2001.

Dom stackarna som fortfarande känner sig manade att rösta rött i valet senare i höst borde testa hur det står till med ”Serotoninnivån” i kroppen och dessutom uppsöka första bästa Psykiatriker för vidare vård.

Poliser gjorde fejkad jobbintervju

Staten bakom fejkad jobbsökning

De som gör fel kan bli uthängda trots Abdullahi Aress löften

(S) vill pröva metod för att avslöja diskriminering

Socialdemokraten Eva Arner ger sitt fulla stöd till fejkade jobbansökningar

Tror inte på terror Det var USA som låg bakom säger Egon Frid

Bevisprovokation blir allt vanligare. Så här ska det inte gå till i en rättsstat, säger advokat Gunnar Falk

Annonser

6 Responses to (S)taten bakom fejkade jobbsökningar

 1. A-mannen skriver:

  Alla quislingar ovan kommer inte in i min börs, jävla landsförrädarloosers.

 2. Skogman skriver:

  Mona ser omänsklig ut.

 3. Blodsven skriver:

  Vilken jävla rättstat avser du då, Gunnar Falk? Att fria en oskyldig är inget som intresserar dig, men att rädda arslet på avskum ger en jävla massa uppmärksamhet i din klubb. Fast det blir väl jobbigare för advokatarslena, när snuten kan överbevisa dom. Ang. Egon Frid så skrev den gode (tyvärr bortgågne) Weine Berg ett brev till samtliga 349 fåntrattar i riksdan, ang idiotpolitiken som förs varav ca 8 st svarade. Minns inte i ordalag vad idioten Egon svarade, men det var så in i helvete mycket förutsägbara PK-floskler. Jag trodde inte att vi hade så korkade idioter i riksdan, men tyvärr hade jag jävligt fel där…

 4. Blodsven skriver:

  Kan väl tillägga att dom andra svaren var precis lika fåniga..

 5. Sven Johansson skriver:

  Brottslingarna ligger HELA tiden 2-3 steg före polisen tack vare öppna gräser, ny teknik + en massa ovidkommande regler som bakbinder dem.

  Låt polisen göra sitt jobb = få slödder som detta bakom lås & bom!

  Jag skulle själv inte gråta om något mindre övertramp begicks mot mig och min integritet om jag visste att det samtidigt förpassade dussintals av kriminellt pack till finkan!

 6. Björn skriver:

  Bra jobbat av polisen! Det är klart att advokaten måste protestera! De gör alltid det när en brottsling åker fast!

%d bloggare gillar detta: