Invandrare lurade till sig 7.8 miljoner av försäkringskassan


Den gravt rörelsehindrade mannen gjorde minst fyra månadslånga resor till Bulgarien.

”Mannen som ansåg sig behöva hjälp av två personliga assistenter för att ta sig från sängen till rullstolen påstod sig en gång ha rest 24 timmar i sträck i buss.

En annan resa till Bulgarien företogs i mannens icke handikappanpassade bil.

Men jag körde inte själv och jag flög hem försvarade sig mannen inför Varbergs tingsrätt där rättegången mot honom och hans två vuxna barn inleddes på onsdagen.

Hur kom bilen hem till Sverige igen frågade åklagaren?

Jag minns inte, svarade den åtalade mannen. Misstänkt för att ha bluffat till sig nästan åtta miljoner kronor av försäkringskassan i assistentersättningar.

Mannen anställde barnen som personliga assistenter sedan han beviljats ekonomiskt stöd av försäkringskassan 414 timmar i månaden 2004.

Nu menar kammaråklagare Sonja Seligmann att han fått ut ersättningarna genom att vilseföra försäkringskassan.

Dottern och sonen skall enligt tidrapporterna som pappan lämnat in ha jobbat dygnet runt och hjälpt honom med i stort allt.

I själva verket jobbade dottern under en lång period hos Gekås när pappan påstår att hon jobbat hos honom.
Sonen studerade i olika omgångar på folkhögskolor i bland annat Helsingborg och Burträsk när pappan påstår att han jobbat åt honom.

Pappan själv gjorde fyra resor till Bulgarien samtidigt som han hävdade att sonen och dottern assisterade honom i hemmet i Varberg.
12 december 2007-9 mars 2008 var han enligt sitt pass i Bulgarien.

Jag minns inte hur jag tog mig dit eller om barnen var med sa han inför domstolen. 13 juni 2008- 7 augusti 2008 reste han till Bulgarien med bil. Fel, jag åkte buss dit, en 24 timmars resa.

Hur klarade du en sådan resa frågade åklagaren?

Jag minns inte.

31 juli 2009-29 oktober 2009 reste den misstänkte mannen igen till Bulgarien – nu med bil, Jag körde inte själv, min son var med men flög hem direkt.

Vem hjälpte dig i Bulgarien?

Några tillfälliga assistenter jag bara minns förnamnen på. 7 november-15 december 2009 reste han till Bulgarien med flyg.

När han kom kom till Sverige greps han av polis direkt.
Mannen uppgav inför domstolen att han äger två bostäder i Bulgarien.
Rättegången fortsätter under torsdagen”.

Nya bilar, köpta bostäder etc etc, det fick vi arbetare gemensamt betala för en frisk invandrare som påstod sig vara förlamad.

Det finns inga kontroller alls när det handlar om våra ny-svenskar. Plocka oss skattebetalare på så mycket pengar ni kan verkar vara den enda slogan ni rötägg har.

Vilka är rötäggen då?

Dourmouch lachar Mestan = pappan
Chadie Mestan = mamman
Chirin Mestan = dottern
Alekber Mestan = sonen

Dessa fyra avfallsprodukter har under flera år levt livets glada dagar på våra surt inbetalda skattepengar.

Detta är trejde fallet på några månader som berikare lurat arslet av ”Försäkringskassan” vågar dom inte kontrollera dessa slödder av rädsla att bli uthängda som rasister?

Dom andra invandrarna som lurade till lite drygt 4 miljoner slapp utvisning fast domstolen hade en jättechans att sparka ut slöddren. Ingen av dom var svenska medborgare, men domstolen lät dom stanna kvar så dom kan leva vidare på oss andra efter avtjänat straff.

Blir nog samma visa denna gång. berikarna får stanna kvar och njuta vidare i bidragslandet nummer 1 Sverige..

Lurade till sig 7.8 miljoner av försäkringskassan

Annonser

19 Responses to Invandrare lurade till sig 7.8 miljoner av försäkringskassan

 1. Arge Surfarn skriver:

  De som beviljat utbetalningarna utan att kolla upp sanningshalten skall också dömas. Dessa snyltare bör avtjäna sitt straff och sedan på livstid utvisas.

 2. NIsse skriver:

  Utvisa svinen!

 3. A-mannen skriver:

  Ja grattis ni har lurat nuvarande myndigheter i Sverige men det kommer inte dröja innan räkenskaperna kommer upp i dagsljus för både tjänstemän i statens tjänst och bulgariska tattare,muslimer mm mm.

 4. Sadman Huissen skriver:

  Jag blir så bitter. Samma försäkringskassa ut försäkrade mig i mars 2009. Trots papper från läkare. Efter ut försäkringen fick jag leva på mina och barnens besparingar. Innan jag i oktober var tvungen att söka hjälp från det sociala. Jag hade varit sjukskriven i 7.5 år för led problem.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Namnen ser dessutom muslimska ut så det ingick säkert i den ekonomiska jihaden mot Sverige. Ut med lösket från Sverige för helvete!

 6. annullera skriver:

  Kan vem som helst ljuga ihop en historia om att man är lam eller har annat svårt handikapp utan att detta kollas upp av myndigheter. Man tror inte det är sant men det funkar tydligen alldeles utomordentligt bra.
  Däremot riktigt svårt sjuka människor som har ett stort behov av ekonomiskt stöd- och hjälp kan slänga sig i väggen, ut och arbeta med ER.

 7. Tage Sundin skriver:

  För de som inte minns det vill jag påminna om att det var Folkpartiet som drev igenom den här lagen (LSS) i början av 1990-talet. Man trodde då att kostnaden skulle handla om ett par miljarder per år. Numera ligger notan på en bra bit över trettio miljader per år, alltså 30.000 miljoner.

  LSS har betytt mycket för funktionshindrade personer som med hjälp av sina personliga assistenter kan leva ett så normalt liv som möjligt. Samtidigt har lagen inneburit enorma bedrägerimöjligheter eftersom det handlar om hundratusentals kronor per månad och hjälpberättigad person som kan betalas ut felaktigt.

  En översyn av lagen är förstås fullkomligt nödvändig. Men det lär dröja tills en majoritet av riksdagen består av personer med en IQ större än skonumret.

 8. Henrik skriver:

  Dourmouch… Kommer att tanka pa det engelska slangordet douchbag…

 9. naivtive skriver:

  Än en gång vill jag påminna om pizzabagaren Hassan Charka som årligen plockade ut aktievinst på 7-8 miljoner i sitt assitentföretag i Halmstad. Svarta löner var det mest uppmärksammade brottet i härvan, men min stilla undran är hur många Lisebergskaniner som Hasssan medverkade till att skapa? Det vore märkvärdigt om det inte finns ett antal när det uppenbarligen inte krävs några defekter över huvudtaget, bara ett obefintligt samvete.

  Vidare hörs inge synpunkter på att inavlade genetiska defekter skapade i mellanösterns klankultur i sin tur skapar mångmiljonärer i detta korrupta land. Sen är det bara att sticka hem till hemlandet och vifta med miljonerna och vips har ytterligare en ring på vattnet skapas och större delen av byn är på väg hit för att bli miljonärer på vårt ansvarslösa välfärdssystem.

  Egypens saltgruvor är för lätt straff egentligen….

 10. Nuder skriver:

  Alekber satt i danskt fängelse – har inte fått veta varför.

  Alek Mestan från Varberg stod och fotograferade kravallerna vid Ungdomens Hus i Köpenhamn 1 mars. Plötsligt grep polisen honom och han kastades i danskt fängelse. Först efter 13 dagar släpptes han fri. – Jag har fortfarande inte fått någon förklaring, säger han.

  http://hn.se/nyheter/halland/1.353580-satt-i-danskt-fangelse-har-inte-fatt-veta-varfor

  • Tage Sundin skriver:

   Signaturen ”Nuder” har länkat till en tre år gammal artikel om stackars Alek som helt plötsligt och utan anledning greps av dansk polis i samband med att det vanliga vänsterslöddret försökte bränna ned Köpenhamn.

   Jag förstår inte riktigt vad Aleks öden och äventyr har med LSS-bedrägerierna att göra. Men det kan vara så att ”Nuder” anser att även Alek borde få ett rejält bidrag.

 11. lasse1 skriver:

  Vackert jobbat av FK…0-koll m.a.o.
  Är det inte försäkringskassan som numera använder blåslampan på etniska svenskar.
  Misstror både den sjuke och hans läkare…

  Men… nu förstår man, varför FK sätter dit sjuka etniska svenskar..Någon måste ju betala för de lättvindiga utsvävningarna till det nya folket…

  Sverige är fantastiskt…Så säg.

 12. Göte Johansson skriver:

  Finns det någon som vet hur man får fram namnet på
  -läkaren som skrivit sjukintyget?
  -fk läkaren som godkänt detta intyg?
  -handläggaren på FK som handlagt arendet?

  Att mannen och hans familj inte har någon moral är ju ställt utom rimligt tvivel ,men de tre personer jag undrar över är enligt min åsikt medskyldiga till brottet.

  Göte

 13. […] höga pensioner Försäkringskassan läcker som ett såll. Endast 10% jobbar efter 10år i Sverige Invandrare lurade till sig  7,8mkr från FK. Kaninmannen lurade […]

 14. Berra skriver:

  Det värsta är att media och alla myndigheter gör allt för att dölja såna här historier,i tidningarna står det inte mycket om de här förbrytarna.Skulle det inte skrivas om det i bloggarna så vore det inte många som skulle få veta om såna här brott.Men för att kunna betala de här försäkringsskojarna så måste ju alla arbetslösa- sjukskrivna och pensionärer jagas med blåslampa så det inte får en 50 lapp mer än de ska ha.Man kan ju undra hur det kommer sig att politikerna anser att svenska skattebetalare skall försörja en massa importerade förbrytare- mördare och våldtäktsmän

 15. lasse1 skriver:

  Att PK – media döljer liknade händelser är lika självklart som amen i kyrkan..
  Det borde stå klart för de flesta.

  Tänk själv… Om den ”fattige sjukskrivne Svensson” finge reda på liknade utsvävningar från ersättningssystemen…
  Detta är bara ett fall av många…
  Hur många ärenden till kan finnas? 100? 1000? 10000?… Säkerligen det sistnämnda och kanske mer därtill..

  Bara ersättningen, 7,8 miljoner är mer än horribelt…

  Vad säger den ansvarige på FK?
  … Med all säkerhet.
  ”Vi har följt normal praxis…Enl. våra rutiner”…

 16. […] kan också göra som ”Kaninmannen” eller den ”rullstolsbundne” bulgaren för att bli rik i Sverige. Ju ”sjukare” desto mer klirr i kassan. Sverige har blivit […]

 17. Tomas skriver:

  Kräksjukan slår till igen…har snart inget kvar i magen!!!

 18. Ann-Marie skriver:

  Sverige är MENA-ländernas smörgåsbord. Var så goda och kom och ta för er! Allt medan pensionerna, äldrevården och sjukvården etc försämras i en rasande takt… ja, Sverige är verkligen fantastiskt nuförtiden…

%d bloggare gillar detta: