Groteskt hedersmord i Turkiet 16 åring levande begravd


Foto: REUTERS En 16-årig flicka har begravts levande av släktingar i sydöstra Turkiet i ett så kallat hedersmord för att hon ska ha haft manliga vänner, uppger den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

”Efter att ha fått ett tips kunde polisen gräva sig ner två meter under ett hönshus, där de fann 16-åringens kropp som begravts i sittande ställning med bakbundna händer.

Flickan hade rapporterats saknad 40 dagar tidigare. Obduktionen visade att hon hade väsentliga mängder med jord i lungorna och magen vilket tyder på att hon begravts levande, uppgav rättsmedicinsk expertis.

Resultat av obduktionen är hårresande. Enligt våra fynd var flickan – som saknade blåmärken och tecken på droger i blodet – vid liv och medvetande när hon begravdes, sade en expert som inte vill namnges.

Flickans far och farfar har gripits och fängslats i väntan på rättegång. Fadern uppges ha sagt i förhör att familjen var missnöjd över att flickan hade manliga vänner.

Vid så kallade hedersmord, som är vanligast i Turkiets huvudsakligen kurdiska sydöstra del, utser ett så kallat familjeråd en familjemedlem till att döda en kvinnlig släkting som anses ha besudlad släktens heder, vanligen genom ett utomäktenskapligt förhållande.

Sedvänjan har också tillämpats på våldtäktsoffer eller kvinnor som enbart talat med främmande män”.

Det är så otroligt sjukt att man knappt finner ord för eländet som pågår i flera muslimska länder.

För några år sedan kom en rapport (Polisstatistik) som visade så kallade hedersmord har utbrett stöd i Turkiet, enligt opinionsmätningar. Detta trots den EU-kritik som har framförts mot landet för kränkningar av mänskliga rättigheter.

Från åren 2000 fram till 2006 visar att hedersmord och blodsfejder har krävt 1.190 liv i Turkiet de senaste sex åren. 710 av offren är män och 480 kvinnor. 29 proc av morden har hedersrelaterade motiv.

Trots att Turkiet skärpt straffen för hedersbrott, så anser fortfarande många att kvinnan skall mördas om hon varit otrogen.

I vissa fall räcker det att kvinnan talat med en främmande man eller lyssnat på fel musik. 2005 publicerades en enkät som visade att 37 procent av invånarna i den kurddominerade storstaden Diyarbakir anser att en kvinna som varit otrogen ska mördas. Bara 16 procent ansåg att hon inte borde straffas.

De flesta hedersmord begås i muslimiska länder. Dessa starkt patriarkala familjer med mycket tydliga hierarkier har ofta sitt ursprung i Mellanöstern, men förekommer även i andra delar av världen bland annat Asien, Afrika, Uganda, idag även Sverige, England, Tyskland och Holland.

Enligt FN:s rapporter om utomrättliga, och godtryckliga avrättningar handlar det årligen om upp till 5000 kvinnor som mördas av sina manliga närstående för att återupptäcka familjens heder.

Mannen, före detta mannen, pappan, bror och andra närstående familjmedlemmar (farbror, morbror osv.) mördar kvinnan och det bestämmer dom i familjeförsamlingen. Kvinnans närstående samlas diskuterar och bestämmer att hur och när de skulle straffa (mörda) henne.

Turkiet knackar på EU-dörren för att bli medlemar, dom har redan fått 175 miljoner kronor som skulle användas till EU-inträdet men dessa pengar gick till andra saker.

Nä håll dom utanför EU så länge som möjligt, vi skall inte berikas med mer våld mot kvinnor och barn, nu får det vara nog. Det fom håller på är sjukligt och totalt skandalöst.

16-åring levande begravd

Hedersmord i Turkiet, Situation i Sverige, Vem mördas?

En 16-årig flicka har begravts levande av släktingar i sydöstra Turkiet i ett så kallat hedersmord

Familie begravede 16-årig pige levende

Annonser

11 Responses to Groteskt hedersmord i Turkiet 16 åring levande begravd

 1. Toksvensken skriver:

  I Sverige är ju hedersmord lite halft om halft OK, de asen som begått hedersmord här har fått otroligt lindriga fängelsestraff! Hoppas dom blir rejält våldtagna och misshandlade i fängelsena, för hedersmördare är det inget annat än absolut nolltolerans som gäller! Dessa mänskliga grisar ska självklart och omgående utvisas på livstid liksom hela grisklanen som var med om dådet! Basta, svenskjävlar, dumma är ni det vet jag, men här går väl ändå gränsen för vad en storkorkad svensk kan acceptera i samhället!!! Totalstopp för hedersmord, undantagslös utvisning för hela tjocka feta släkten utan pardon!! JÄVLA MÖRDAR-AS, HÄNG ER SJÄLVA ISTÄLLET!! Dessa sjuka mördar-jävlar har inget i något land att göra, kasta dom till krokodilerna!!! De som är skyldiga till svineriet som beskrivs i artikeln hoppas jag avrättas riktigt långsamt!!!

 2. Liba skriver:

  Tyvärr ser det ut så att Turkiet kommer in i EU hur mycket än vi protesterar. Otroligt av EU medlemmar att blunda för förtryck och odemokratiska metoder som är normala i Turkiet. 170 mil extra muslimer så europeiska värderingar kommer snabbt förändras.

 3. Blodsven skriver:

  EU-helvetet är vår tids största tragedi…

 4. annullera skriver:

  Jag såg igår ett inslag på TV vilket fantastiskt rese-och semestermål Turkiet är! Själv skulle jag aldrig i livet sätta min fot i något av dessa förtryckarländer hur fantastiskt och underbart det än presenteras. Alla borde bojkotta dessa länder och resa till fredliga och fria turistparadis! Turkiet har liksom många andra förtryckarländer blod på sina händer! Jag kan sedan inte förstå hur Turkiet ens kunnat kommit på tal över att bli medlemmar i EU. Skall EU befatta sig med- och låta länder som förtrycker- och mördar sitt folk bli medlemmar? Då ger jag inte ett SKIT För EU! Jag gav inte mycket för EU innan, men nu förkastar jag det helt och hållet.

  Vad säger våra styrande- och övriga riksdagspolitiker om det här? Är det godtyckligt enligt dem att välkomna länder i EU där förtryck och mord tillhör vardagen och där det råder lagar som stöder detta!

  Jag finner inte ord! Jag spyr på våra riksdagspolitiker- och våra styrande i Sverige som inte markerar mycket kraftfullt för att stoppa Turkiets inträde. Att vara medlem i EU går ju också ut på att vi skall försöka påverka till det bättre. Det är- eller var det enda vettiga med att gå med över huvud taget.

 5. Putt skriver:

  Det finns även en aspekt till förutom grymheten i beteendet och det är vanligheten i det hela. Officiella turkiska källor rapporterar att det sker över 200 hedersmord varje år. Vilket ska vara ungefär hälften av alla mord i Turkiet.

  Det anmärkningsvärda är att hon enligt en annan artikel försökt att rapportera om misshandel mm. till den lokala polisen tre gånger och blivit tillbakaskickad varje gång. Se: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1248676/Turkish-girl-16-buried-alive-friendships-boys.html . Här har således inte bara familjen utan även myndigheterna svikit flickan. Inte bara en gång, utan upprepade gånger.

  De behöver således jobba en del med genusfrågorna därnere….

 6. Tora skriver:

  DN idag skriver TVÅ meningar om det vedervärdiga mordet,inget fördömande bara en kort notis de hoppas väl att läsaren inte skall se notisen.På ”ledare signerat” varnas vi däremot för EU-presidenten Rompuy som är ”en djupt konservativ katolik” och därmed riktigt otäck.Han har haft fräckheten att i ett tal ”inför en grupp kristdemokratiska politiker”tala om EU:s utvidgning ”i några ynka meningar.Då handlar det enbart om länderna på västra Balkan.Turkiet nämns inte med ett enda ord.Det är mycket illavarslande” skriver A Ström Melin.Jag är evinnerligt tacksam för att detfinns personer som inser att Turkiet inte hör till Europa, den levande begravda flickan säger allt.

 7. TÄNK PÅ HUR NI UTTALAR ER skriver:

  Anullera bör tänka på sitt obildade uttal! Hata inte landet hata idioter som inte respekterar livet och lagar!

  • annullera skriver:

   Om det funnits lagar som skyddat dessa stackars kvinnor i dessa förtryckarländer hade detta aldrig hänt. Det är snarare människor i dessa länder som är obildade och efterblivna grottmänniskor.

 8. tvil skriver:

  jag ska säga det med en gång att jag försvarar inte diktaturer i vanliga fall. men det faktum att islamister har varit på väg att komma till makten i Turkiet vid minst två folkomröstningar men detta har stoppats av den Turkiska militären genom förbjudande av partier mm.
  så om Turkiet blir fullvärdig medlem av EU så kommer EU förbjuda Turkiska militärens inblandning i politiken och då är det fritt fram för alla tokislamister i Turkiet att ta makten. det blir en mycket förändrat Turkiet som vi kommer se framför oss då. man kan ana att det är slut solat på Turkiska semesterparadis efter det(utan burka). islamisterna i turkiet vill vända utvecklingen tillbaka och det kommer dom kunna göra tack vare EU, där tror jag inte EU lägger två fingrar emellan. kan bara säga att det våras för raketforskare och skäggbarn.

 9. Mrs Thatcher skriver:

  http://www.youtube.com/user/patcondell#p/a/u/0/96ZUZ9CPZII

  Flera som har problem med den s k fredens religion.

%d bloggare gillar detta: