Pensionärerna är viktiga var fjärde år sedan är dom en belastning igen


Pensionärerna går först, före sänkta inkomstskatter för löntagarna. Det beskedet gav statsminister Fredrik Reinfeldt vid en träff med pensionärer på Tellus fritidscenter i Stockholm på onsdagen.

”På andra plats sätter han ensamstående föräldrar som är arbetslösa eller bara har deltidsarbete.

När Sverige tagit sig igenom krisen vill Reinfeldt kompensera de grupper som hårdast har kommit i kläm, sade han vid träffen.

Efter träffen hänvisade Reinfeldt till att han nu ansluter sig till KD-ledaren Göran Hägglunds linje att prioritera pensionärerna.

Det är min ambition. Vi hoppas att förstärkningen av ekonomin ska fortsätta och då är det möjligt att låta pensionärerna komma först, säger han.

Reinfeldt har inget färdigt förslag. Tidigare har regeringen genomfört två skattelättnader för de sämst ställda pensionärerna.

Men jag gör gärna så breda pensionärsskattesänkningar som möjligt, säger han.

En annan prioriterad grupp, efter pensionärerna, är barnfamiljer som kommit i kläm. På frågan om vilka han syftar på svarar han:

Det är rimligen barn till ensamstående föräldrar som inte har jobb eller bara deltidsarbete. Jag tycker att vi ska titta på det.

Reinfeldt sammanfattar:

Det är i den här riktningen vi vill börja.

Det innebär att ytterligare skattesänkningar för löntagare, fler steg i jobbskatteavdraget, kommer längre ner på prioriteringslistan.

Reinfeldt hänvisar till att regeringen fört en konsekvent arbetslinje genom hela den ekonomiska krisen.

Det här resonemanget bygger på att vi fört Sverige genom en svår kris och har det utrymme som andra länder saknar. Då vill vi använda det, för att rätta till för grupper som är klämda i krisen. Pensionärerna ska dra fördel av att vi skött Sverige bra, säger han”.

Inför varje riksdagsval så låter det likadant från både från både höger och vänstern, i tolv har hade vänstern-sörjan möjligheten att skapa ett bättre klimat för fattigpensionärerna, inget hände.

Nu har Reinfeldt och hans gelikar i fyra år haft samma möjlighet, men istället sänktes förmögenhetskatten etc etc.

Ni kan kasta pil istället för att rösta på någon i 7-klövern, det blir samma skit ändå. Vad händer 2010-2011 och 2012? pensionerna skall sänkas år efter år.

Sanningen är att en stor del av skatteintäkterna går direkt till den hysteriska massinvandringen och dess astronomiska om-kostnader.

Enbart SFI kostade förra året 1550 miljoner kronor. Varje så kallad ensamkommande kostar minst 1 miljon per år lågt räknat.

Anhöriginvandringen, sjukvård till illegala, och nu skall illegala även få rätt att gå i skolan och lärarna får inte anmäla deras föräldrar som uppehåller sig olagligt i landet.

Flera svenska fängelser är överfulla av invandrare som kostar mellan 4000 och 6000 kronor per dygn.

DN hade en artikel Publicerad 2006-09-07 med följande rubrik:

Tre av tio 50-talister blir fattigpensionärer, En genomsnittlig pensionär kommer att se sin pension minska med stigande ålder. 50-talisterna drabbas hårdare än 40-talisterna. 30 procent av alla 85-åringar födda 1955 kommer att leva i fattigdom. Den pension man får som nybliven pensionär består inte livet ut. Pensionärernas inkomststandard kommer att sjunka när de blir äldre, skriver flera ekonomer.

Vem styrde landet då? Det var självklart socialdemokraterna som med sin förkärlek till bidrag och 140 nya förtidspensionärer varje år i tio år som skapade krisen som vi nu ser.

Rösta rätt rösta svenskvänligt (SD) 2010 för en bättre framtid.

Reinfeldt: Pensionärerna går först

Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlins lovar samma valfläsk

Annonser

7 Responses to Pensionärerna är viktiga var fjärde år sedan är dom en belastning igen

 1. TARZAN skriver:

  Tack för en lång och utmärkt artikel – det finns så mycket att säga om pensionerna. Vad Freddy Kålhuvud säger behöver vi inte bry oss om för han är inte statsminister i oktober längre.
  -Nyheterna Teve 4 berättar för oss att 8 av 10 borgerliga väljare är säkra på att att alliansen förlora valet. Experter säger att det blir ett tapp på 5 % de närmaste 3 åren.
  -Jag säger 2020 är tappet minimum 30 % ….
  Det kommer att stå så här i New York Times – Retired swedes can kiss their ass goodbye !!!!!!

 2. TARZAN skriver:

  OJ OJ något blev fel
  Efter – alliansen förlorar valet
  ska det stå :

  Vad som gäller pensionerna….

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Om 46% verkligen röstar på SD då blir Jimmie statsminister. Låt oss tänka positivt så blir det kanske en självuppfyllande profetia. Kd, C och Fp åker tydligen ut. Vad kul det kommer bli att se Måna och Fredde strutta omkring och tävla om vem som kan kyssa Jimmies ädla bakdelar mest. 🙂

 4. lasse1 skriver:

  Pensionärerna kan bli den kommande grupp i samhället som får det mycket svårt framöver…Många pensionärer sitter idag med tillgångar såsom; hus o. fritidshus, kanske också med lite pengar o. värdepapper.
  Vem vet om morgondagen?…
  Det kanske inte blir något arv till barn o. barnbarn som vissa hade hoppats på…Pensionären kanske får lov att avyttra sina tillgångar… för att bekosta sin vård och omsorg på de statliga inrättningarna…

  Ja, men.. säger en del. Då är det väl bara att ge bort allt till ungarna… medans tid är…
  Inte så lätt, om regeringen stiftar en lag retroaktivt
  lag… kanske blott över en natt eller så….
  Det kan gå snabbt som ögat när det gäller att skrapa ihop slantar till andra behövande…
  Retroaktiva lagar har stiftats förr…

  Vilka jä… andra behövande, säger förmodligen någon upprörd läsare?

  Sov på saken…Tänk på hjärtat..

 5. JOG skriver:

  Personligen skulle jag gärna se att Fredrik fick följa med på nästa statligt subventionerade gruppresa till Bagdad.Då skulle vi slippa all kostsam och meningslös skit som det fånet hela tiden ställer till med. Och det skulle det bli både politiskt och ekonomiskt möjligt att höja pensionen för våra infödda
  svenska pensionärer.

 6. annullera skriver:

  Ge oss ERA röster, sedan kan Ni få välja mellan att ligga och tyna bort eller ättestupan!

 7. annullera skriver:

  Skall vi gissa hur lång tid det tar innan pensionärerna inte får någon pension över huvud taget och blir vräkta från sina hem ut på gatan. De som är friska får stå och sälja faktum och i bästa fall få sova i någon svale/ trappuppgång, för er som inte vet vad svale är för något. Frågan är väl bara hur länge till. Blir det 50-talisten, 60-talisten, 70-talisten eller 80-talisten.

%d bloggare gillar detta: