Fuskande KD-politiker avslöjad


Den KD-politiker som på grund av plagiering stängts av från sina studier på högskolan i Jönköping avsäger sig nu sina politiska uppdrag i kommunen.

”Beskedet kommer från politikern själv som ringde upp SVT Jönköpingsnytts reporter under fredagskvällen.

Ungefär samtidigt kom ett pressmeddelande från Simon Rundqvist, gruppledare för Kristdemokraternas fullmäktigegrupp.

Det är oacceptabelt. Han kan självklart inte ha kvar sina kommunala förtroendeuppdrag. Jag har idag mottagit hans avsägelse, skriver Rundqvist.

Men så lät det inte tidigare under dagen när SVT Jönköping pratade både med den avstängde politikern och Rundqvist.
– Jag tycker inte att det här är en stor sak, sade kommunpolitikern då.

Trots beslutet menade alltså kommunpolitikern då att det rörde sig om ett misstag och han fick stöd av partiledningen lokalt. Plagieringen skulle inte att få några följder för hans fortsatta engagemang i bland annat kommunrevisionen.

Det är allvarligt det som inträffat, men jag har varit i kontakt med honom och han säger att det är ett misstag, säger KD-gruppledaren Simon Rundqvist.

Politikern har bland annat hand om kommunens revision. Han hävdar att han var så pass inspirerad av en författare att en stor del av hans text liknar författarens doktorsavhandling men att han glömt att referera till den.

Disciplin- och Ansvarsskiljenämnden menar däremot att det handlar om cirka 75 procents plagiering och att det gäller ren avskrift”.

Politiker i 7-klövern är vandrande lögnhalsar som både fuskar ljuger och sprider mer dynga omkring sig än vad en ko gör.

Men dom är nästan alltid välkommna tillbaks igen. PK-ister behövs som försvarar massinvandringen och spottar svenskarna i ansiktet dygnet runt.

KD-politiker avgår efter plagiat

SvT-play

KD:s kyrkopolitiker avstängd men är välkommen åter om sex veckor

Annonser

3 Responses to Fuskande KD-politiker avslöjad

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Gud glömde tydligen ge Moses budordet om att du skall icke plagiera andras uppsatser…

 2. annullera skriver:

  Det går bra att spy galla och rota fram gammal skåpmat om SD, men själva är de värre än värst.
  Ja alla de övriga partierna borde kanske sopa framför sin egen dörr och lägga ner lite mer tid på att syna i sina egna led.

 3. TARZAN skriver:

  Vanligtvis när KÅDISARNA gör bort sig har det att göra med att dom inte har kontroll över dasen eller att dom spöar upp käringen.
  Plagiat har jag aldrig hört talas om. Men jag ska inte döma jag vet att de flesta är snälla människor.

%d bloggare gillar detta: