Sju islamisters friande domar upphävda av Nederländernas högsta domstol


En domstol i Amsterdam friade sju islamister som tidigare dömts till fängelse för medlemskap i en terrororganisation.

”Nu underkänns friandet av Nederländernas högsta domstol. På tisdagen sände HD tillbaka fallet till appellationsdomstolen i Amsterdam för ny prövning.

Det var den 23 januari som rätten i Amsterdam upphävde de fällande domarna mot de sju männen, misstänkta för att tillhöra en terrorrörelse benämnd Hofstadgruppen och för att ha uppviglat till hat mot icke-muslimer.

En av de sju hade dömts till 15 års fängelse för ett annat brott, ett mordförsök mot poliser, och en annan var ådömd 15 månaders fängelse för innehav av handgranater.

De sju greps i likhet med sju andra i efterdyningarna av mordet på den nederländske filmaren Theo van Gogh i november 2004. van Gogh sköts ihjäl av en annan islamist, Mohammed Bouyeri, i rätten utpekad som Hofstadgruppens ledare.

Enligt HD, som gick på åklagarens linje, satte appellationsdomstolen bevisribban alldeles för högt då det gäller att klarlägga om personer tillhör terror- eller brottsorganisationer. Den hade också fel, ansåg HD, då den fastslog att hetsbrott bara kan begås mot särskilt sårbara minoritetsgrupper”.

Utsökt, domstolen visar nu tydligt att hetsbrott kan begås mot andra än minoritetsgrupper. Här i Sverige anser PK-eliten att det mesta som skrivs och sägs om invandrare som inte är positivt indirekt är hets mot folkgrupp.

Här har svenska domstolar mycket att lära. En utbildningsresa till Amsterdam vore något för våra PK-ister.

Nederländska islamistdomar upphävda

Annonser

6 Responses to Sju islamisters friande domar upphävda av Nederländernas högsta domstol

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Här hade dom väl fått ministerposter i Schweinhundts regering.

 2. Blodsven skriver:

  Tveksam till att en utbildningsresa hjälper mot en såpass svårbotad sjukdom! Åkomman sitter nog för djupt ner i generna på dessa PK-arsel…

  • Blodsven skriver:

   Menar att vi har väl sett alltför många straffsparkar som fjollorna har bränt tidigare..

 3. annullera skriver:

  Vad hjälper utbildningsresor när våra riksdagpolitiker- och kommunpolitiker inte ens har något sunt förnuft, inte har förmågan att kunna ta in vad som håller på att ske, inte har förmågan till att ta lärdom av andra länder osv. I mina ögon sett hjälper TYVÄRR ingenting. Den dagen landet har havererat och likt en lyxkryssare sjunkt till botten, då kommer de ansvariga att stå där och säga, jaha vad gör vi nu då? Vem vill- och kan hjälpa till med att bärga skeppet.

 4. Sveas rika skriver:

  Det finns ”viktigare” saker att lägga ned tid på tycker tydligen FreddeRik som delade ut priser till årets homo istället..

  \Svea

%d bloggare gillar detta: