(S) kallar in nationalgardet för att kunna vinna valet i höst


Nu tar socialdemokraterna i Jönköpings kommun hjälp av sina pensionärer för att vinna valet.

”Pensionärerna bildar nätverket (S)töttepelarna och hade sitt första möte i Jönköping idag. En av de viktigaste frågorna för dem att driva är sänkt skatt för pensionärerna, det berättar Solveig Lövdahl som är med i nätverket.

Vi betalar alltså mer i skatt än motsvarande löntagare gör. Vi pensionärer, de sjuka och de arbetslösa får alltså inte ta del av något jobbskatteavdrag och det tycker vi är djupt orättvist säger Solveig.

Enligt flera analytiker är det striden om pensionärernas röster som kommer bli avgörande i valet i höst. Med Anna-Greta Leijon i spetsen organiserar sig nu också de pensionerade Socialdemokraterna i nätverket Stöttepelarna.

Tanken är att man ska stötta partiet i valrörelsen. Bland annat genom bland annat genom att vara ute och hitta nya arenor för att föra fram sitt budskap.

I dag träffades (S)töttepelarna i Jönköping för första gången för att presentera vilka frågor de vill driva. Men förutom att de ställer sig bakom Mona Sahlins utspel om sänkt skatt för pensionärerna var det dock få konkreta besked som kunde ges.

Det handlar om bostäder, om sjukvård, äldreomsorg, skatter och om pensioner och så vidare. Hela spektrat säger Solveig”.

Under åren 1994-2006 så kunde (S) sänkt skatten för pensionärerna som dom nu helt plötsligt värnar så mycket om.

Sänkte dom skatten då? nej självklart inte, det var enbart valfläsk och lögner som alltid när socialdemokrater lovar något.

Borgarna å sin sida krävde under dessa år (1994-2006) att socialdemokraterna skulle sänka skatten för pensionärer, men varje gång fick dom ett rungande nej som svar.

I en motion till riksdagen (Motion 2009/10:Sk5 med anledning av prop. 2009/10:29) skriver socialdemokraterna följande:

”Vid lika inkomster betalar i dag pensionärer mer i skatt än personer som arbetar. Denna klyfta mellan löntagare och pensionärer har helt skapats av den borgerliga regeringen”

Jag vill inte på något sätt försvara Alliansen, men sossarnas påhopp är en stor fet lögn och detta vet även Mona Sahlin om.

Danmark, Norge, Frankrike, Tyskland mfl hade redan 2006 avsevärt lägre skatter för pensionärer än vad Sverige hade/har.

Inte en enda socialdemokrat lyfte på ett finger för att sänka skatterna då, men nu skriker dom sig hesa om orättvisor så dom blir mer röda i trynet än dom var innan.

Ett fruktansvärt hycklande som når oanade höjder av dessa debila rödflammiga halvkommunister..

Lika tråkigt är det att pensionärerna återigen går på socialdemokraternas lögner om mer pengar i börsen.

Maten höjs, hyrorna höjs, tidningar el och annat, det blir inte ett öre över i börsen för någon bortsett från dom styrande själva och invandrarna.

De ska hjälpa (S) vinna valet

Annonser

10 Responses to (S) kallar in nationalgardet för att kunna vinna valet i höst

 1. JOG skriver:

  Vi får väl bara hoppas att de flesta pensionärer inte låter sig luras igen.Sossarna och andra partier kanske lyckas lura till sig röster med sina oärliga knep.Men
  jag är säker på att många pensionärer inte
  låter sig luras utan röstar på det enda ärliga partiet
  i SVERIGE , Sverige Demokraterna.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  SD borde exponera det där riksdagsbeslutet tagit under Bildt-regeringen som åtog sig att Sverige skall ta emot en halv miljoner flyktingar inom sex månader även om dom är fullt medvetna om att landet kommer gå under! I detta landsförrädiska beslut ingår även att expropriera svenskarnas privat-bostäder för obestämd tid bara för att kunna hysa alla dessa flyktingar. Persson-regeringen rev inte upp beslutet så dom är medskyldiga till detta katastrofala beslut. Tacka fan för att man smugit med det här!

 3. Blodsven skriver:

  Tyvärr är nog risken jävligt stor att många pensionärer går på sozzarnas blåsningar som vanligt! Inte så konstigt kanske, när de flesta får all info genom fulmedias ”observanta samhällskritiker”! Fick dom bara veta vad deras surt förvärvade pengar har gått till, så skulle 7-klövern vara en stor jävla askhög. Såg nån fånig debatt häromdagen mellan blocken om bl.a. de sjukas situation. Som vanligt ett jävla tjatter om var man ska ta pengarna ifrån. Inte en råttskalle öpnnade käften och nämnde samhällets förmodligen största kostnader….

  • annullera skriver:

   Blodsven!
   Helt rätt! Ingen nämner kostnaderna för invandringen, de passar sig dj….igt noga och har så gjort i alla tider. Detta är TABU och kommer så alltid att förbli så länge inte SD kommer in in Riksdagen. Detta är definitivt något som de vill DÖLJA, till varje pris! Kanske inte så konstigt att de med alla smutsiga medel svartmålar och utestänger SD. Jag antar att folket blir heligt förbannade den dagen dessa kostnader kommer upp på bordet och det skulle knappast gynna varken alliansen eller den rödgröna sörjan, det är en sak som är säker!

 4. TARZAN skriver:

  Pensionärer i Sverige ser inte så mycket av verkligheten. Oftast sitter dom och glor på Bingolotto eller något annat program för hjärndöda. Dom åker knappast tunnelbana efter klockan 6 och ser eländet och blattarna. Få av dom är inne på bloggar som den här ifall dom ens har datum.
  -Socialdemokrati representerar för dem TRYGGHET och därför röstar dom på MONA SVAMLIN.
  – Dom rika och välbeställda pensionärerna har flyttat till Spanien och sitter och gottar sig i solen väl medvetna om att Sverige kan bli en banan republik men då är dom redan döda so who cares !!!!

 5. Robin_Shadowes skriver:

  SFI kostar 1550 miljoner årligen!! Kolla hos Thoralf.

  • TARZAN skriver:

   Eftersom vi pratar om pensionärer
   har jag ett bra exempel. För denna summa kan vi vårda 5000 sjuka åldringar nere i solen Cypern eller Spanien. Det skulle dom må bra av sol och värme och komma bort från det grå kalla Sverige. Norge har långt framskridna planer på att göra det

 6. lasse1 skriver:

  De flesta pensionärer inom arbetar/lägre tjänstemannaklass, kommar att rösta på sossarna tills döden skiljer dem från valbåset. Så är det tyvärr.

  Göran Person snodde under sin finansministertid, c:a
  425 miljarder av fiktiva pensionsmedlen i statsbudgeten under mittan av 90 – talet. Samtidigt så lovade han att beloppet skulle återställas ”när tiden så medger”..Vad blev det av detta?

  Allinasregeringen har också sett till… att de som har slitit och arbetat en ”hel mansålder”…. skall erlägga en högre skattsats än de aktiva, p.g.a. det s.k. jobbavdraget.
  Vare sig opposition eller alliansregeringen är intresserade av, att pensionäreren skall få njuta på senålderns höst.
  Märk väl, att pensionsmedlen är en innestående lön från den aktiva tiden..

  Hoppas att pensionärerna också kommer ihåg detta till hösten när vallokalerna öppnas.

  Det finns bara två sätt för en pensionär att visa sitt missnöje med de etablerade riksdagspartierna.
  Rösta blankt… eller lägg Er röst på Sverigedemokraterna….
  Det måste få svida för det etablerade politikerna..

  • TARZAN skriver:

   Vad du tar upp här att Katrineholms Stalin blåste dom på 425 000000000 kr kanske 2 % av pensionärerna känner till. Svenska folket är lättlurade och lätta offer för våra skurkaktiga politiker. En småföretagare som jag känner berättade för mig hur många vänner släkt och bekanta som han har talat om för att det svenska pensions systemet kommer att kollapsa. MEN ingen har fattat så nu för tiden håller han tyst. Folk med pengar i Sverige ser till att dom har dom säkert i andra länder.
   -Det paradoxala är alltså att pensionärer röstar fram det parti som sakta men säkert kommer att göra dom fattiga.

 7. Tora skriver:

  Håller med Tarzan ”Pensionärer i Sverige ser inte så mycket av verkligheten”. De har fått i sig starka doser av S-opium och ser Sverige som det bästa av världar när S är vid makten och nu kommer de att se till att S återfår makten.Ulf Nilsson skriver om pensionerna och utförsäkringen idag i Expressen ”sällan har jag träffat på så många svenskar i olika stadier av ilska och/eller förtvivlan som just nu”.Den ilskan fångar naturligtvis den rödgröna sörjan upp men SD MÅSTE tända en moteld, ut med material i brevlådorna,ut på gator och torg och ta då med äldre medlemmar som vet pensionärers villkor ,låt SD bli alternativet.

%d bloggare gillar detta: