Jackie Nylander (V) dömd för misshandel


Vänsterpartiets Jackie Nylander döms till böter efter att ha misshandlat och dödshotat en 27-årig man i Stockholms tunnelbana. Men kommer att fortsätta sitt uppdrag inom kommunfullmäktige.

”Ett misstag ska inte behöva knäcka en person som har gjort så mycket gott, säger Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms stad, Ann-Margarethe Livh.

Det var på väg hem från en fest som 61-årige Nylander kraftigt berusad attackerade en 27-årig man på tunnelbanan. 27-åringen fick sina glasögon förstörda och rivsår i ansiktet.

Jackie blev blixtförbannad för han tyckte att den här killen uttryckte sig rasistiskt och nedvärderande mot några tjejer. Det ursäktar inte vad han gjorde, men det är hans förklaring, säger Livh.

Hur ser partiet på det som hänt?

Vi har pratat mycket med Jackie, och det han har gjort är ju väldigt dumt. Han ångrar sig djupt och har bett om ursäkt till killen och betalat hans glasögon. Vi tycker det är dumt, men inte skäl för att han inte ska kunna fortsätta sitt uppdrag.

Tingsrätten dömde Jackie Nylander att betala 6.000 kronor i böter, ett lindrigare straff än åklagaren yrkat på, med motiveringen att han är tidigare ostraffad.

Nylander ansvarar i Stockholms kommunfullmäktige bland annat för frågor som rör alkoholtillstånd till krogar. Han har också gjort sig känd för sitt engagemang för personer med missbruksproblem”.

Jackie Nylander är en av dom som avgör vilka krogar som får servera alkohol. Han har även flera andra tunga uppdrag för vänsterpartiet men trots domen så har dom kvar sitt förtroende för våldsmannen.

Misshandel och dödshot är inget som vänsterpartiet hänger upp sig på, trots att dom för några år sedan hade en företrädare i Svenljunga som mördade två unga töser så bryr dom sig inte om varningssignaler.

Urban Blomster även han en röding är dömd för flera fall av misshandel men är välkommen tillbaks ändå.

Våldsvänstern visar på nytt upp sin mörka sida och låter slödder och patrask sitta kvar trots allt skit dom ställt till med.

jackie.nylander@comhem.se

Stockholmspolitiker dömd för misshandel

Annonser

25 Responses to Jackie Nylander (V) dömd för misshandel

 1. sten skriver:

  Jaha, och när en företrädare för SD går mot rött lyse så skall det vara repet.

  • spikharry skriver:

   Precis!

   Då blir han han/hon offentligt hängda i massmedia. Nu var det en ”Politiskt korrekt” då är allt förlåtet.

 2. allemand skriver:

  Ja du Harry,
  En som skall bedöma krogars lämplighet som själv kraftigt berusad misshandlar folk, vad skall man säga om det? Det måste vara något allvarligt fel när en sådan brottsling kan fortsätta och bedöma krogars lämplighet. Han är inte lämplig att fortsätta med något samhällsmässigt alls, enligt min syn att se på det.

 3. saddamhuissan skriver:

  Det var bättre förr. När vi kommunister kunde ger en olik tänkare nackskott.

 4. lasse1 skriver:

  Kommunister sitter numera i alla viktiga organ.
  I kommunalfullmäktige, landsting och även riksdagen…

  För inte så länge sedan, så var en representant med kommunistisk färg, helt bannlyst i bl.a, riksdagens utrikes o. försvarsutskott…
  Den så viktiga utrikesnämnden med kungen som ordf., var också ett ointaget sammanträdesforum för bolsjeviker…

  Det gick ju bra att stänga ute kommunisterna från dessa viktiga organ under hela efterkrigstiden och fram till 90 – talets början.
  Men, varför släppte man på den regeln.. månne?
  Visst, har det ett samband med det kalla krigets upplösnig och Sovjetunionens fall…
  Men..men..
  Huvudregeln får man inte borse ifrån..
  En kommunist är alltid en kommunist.

  Handen på hjärtat…Kommunisterna borde nog få stå på någon form av tillnyktring, ytterliggare något decennium… innan de olika sammanträdesrummen blir helt tillgängliga…
  Det är väl det minsta man kan begära, för att upprätthålla o. säkerställa den demokratiska trovärdigheten i Sverige.

  Numera är de också välkomna i en ev. s – regering…
  Har socialdemokratin helt tappat greppet om de demokratiska värderingarna?…

  • annullera skriver:

   Numera är de också välkomna i en ev. s – regering…
   Har socialdemokratin helt tappat greppet om de demokratiska värderingarna?…

   Ja de har de fullständigt gjort!

 5. […] är dock alla inte lika övertygade som Vänsterpartiet över det kloka i det beslutet. På bloggen Spikharry, som också uppmärksammade nyheten, skriver signaturen […]

 6. Anonym skriver:

  Jackie är en fin människa. Tur att det finns några som har råg i ryggen och vågar stå upp när folk beter sig illa. Det är mer än vad man kan säga om de flesta SD:are man stött på i sina dagar.

  • spikharry skriver:

   ”Jackie är en fin människa”

   Javisst!! det är endast en fin människa som misshandlar och mordhotar sina medmänniskor.

   Typiskt röda slödder att använda sig av våld.

 7. Robin_Shadowes skriver:

  Skicka alla kommunister till Gulag!

 8. leffe skriver:

  Jag undrar om Jackie varit på en ”kontrollrunda” och fått ett par fria ”stänkare” förmycke.Hmmmm

 9. Gustav skriver:

  Tänk om det var så att den dära killen satt och utalade sig rasitiskt mot dem dära tjejerna och blev tillsagd av Jacki att typ håll käften om dina åsikter.
  Tänk om killen blev sur o dem började små knuffa på varandra så killen glassögon åker av o där av så fick sitt rivsår. Alvarligt talat vi har fan ingen aning om vad som hände, vi ser bara den ena sidan av vad DN skriver. Att han skulle ha mordhotat killen kan har varit en mening i den diskution som uppstog.
  Åter igen vi har fan ingen aning om vad som hände o dem som läser detta måste fatta att ALLA tidningar vinklar saker o ting för att få uppmärksamhet

 10. JOG skriver:

  En 61 årig karl? jackie Nylander som inte klarar av ,alkohol ,inte kan åka tunnelbana och som överfaller andra människor och misshandlar dom.Så bara
  för at han är vänsterpartist så får han bära sig åt
  hur fan som helst då Gustav? Tänk om du själv hamnar
  på samma tunnelbana som det här vänsterpartistiska
  aggressiva fyllesvinet ,tänk om han retar sig på din
  PK slips ,vänsterpartister retar sig på allt,tänk om
  ni börjar knuffas och han börjar misshandla dig.Hoppas
  jag är där då så att vi gemensamt kan hålla fast honom tills polisen kommer till platsen.I såna lägen
  kan man behöva hjälp.

 11. Sten Bertil skriver:

  Kanske gjorde Nylander rätt när han sa till en yngling som gick över gränsen. Även om jag röstar på SD så ställer jag inte upp på att folk vräker ur sig vad som helst till nån med annan hårfärg. Ett slagsmål börjar vanligtvis med gruff som urartar. De flesta av oss vill väl att vuxna griper in. I detta fall dömer jag för Nylanders fördel. Men visst hade han varit SD hade det blivit annat ljud i skällan.

 12. Per-Åke skriver:

  Sten Bertil (mullvad)?

  • Sten Bertil skriver:

   Mullvad för vem? Att säga till buset om de beter sig dumt kan man göra oavsett partisympatier eller hudfärg.
   Mycket gnäll här att politiker aldrig gör nåt utan sticker huvudet i sanden. Men när någon gör nåt vettigt och ger busen en smäll då är det fel. Nej mera såna tag så det blir ordning på finniga gaphalsar.

 13. allemand skriver:

  Sten Bertil,
  ”I detta fall dömer jag för Nylanders fördel”

  Vadå dömer? Han är redan dömd för misshandel och hot.
  Nu räcker det inte längre med amatörer i nämndemannafacket, nu finns de här också.

  • Sten Bertil skriver:

   Ja du fattar rätt allemand hade jag suttit i nämnden hade jag friat Nylander. Skadar inte att säga åt en gapig yngling att bete sig som folk. Att han sen troligen gick till motangrepp och fick på käften bara bra.

 14. Gustav skriver:

  JOG????
  Vad vet du om han klara alkohol eller inte, du väljer att tro på vad en tidning skriver.Alla kan åka tunnelbana och att en politiker åker tunnebana istället för taxi kan inte vara något än possitivt med tänke på all tjaffs om miljön.
  När man läser ditt inlägg verkar det mera vara så att du har något personligt hat mot Nylander.Sen till sist, spelar ingen roll vad för typ av människa man är så ska man följa dem lagar som finns å stå sitt kast om man ”kliver över” gränsen

  • spikharry skriver:

   ”Jag var full och dum och ångrar mig rejält, sa Jackie Nylander tidigare till Metro”.

   Räcker hans eget erkännande eller håller du fortfarande ”Kamrat kommunist” bakom ryggen?

 15. Nomen Nescio skriver:

  Nylander (V) är gammal i går´n när det gäller ”handel å vandel”. Satt inte han på Långholmen ”på sin tid” för narkotikabrott?

%d bloggare gillar detta: