Bidragsfuskare i Göteborg lurade till sig 377 000 kronor


En 64-årig kvinna åtalas för att ha blåst socialtjänsten i SDN Backa på 377 000 kronor.

”Den påstådda brottsligheten har pågått under nästan fyra år, från maj 2003 till januari 2007.

Kvinnan har i sina ansökningar om försörjningsstöd uppgett att hon bott på Katjas gata. I själva verket var 64-åringen inneboende hos sin dotter i Västra Frölunda.

Lägenheten i Hisings Backa lånade, eller eventuellt hyrde, hon ut i andra hand.

Kvinnan nekar till anklagelserna om grovt bedrägeri och hävdar att hon på grund av språkförbistringen inte begripigt hur hon skulle fylla i blanketterna”.

Stackars kvinna som hade sådana stora problem med språket så hon inte förstod hur man fyller blanketterna.

Trodde i min enfald att det var det första om lärde sig vid ankomsten till bidragslandet Nr1 Sverige. Kontrollen av bidrag till invandrare ser inte ut att vara det första som socialtjänsten lägger ner arbete på.

Förstår att dom i stort sett struntar i det, risken att stämplas som rasist gör att dom inte vågar ifrågasätta våra nya svenskar.

Bidragsfuskare fast i Backa

Annonser

6 Responses to Bidragsfuskare i Göteborg lurade till sig 377 000 kronor

 1. Tage Sundin skriver:

  Mot bakgrund av artikeln finns det, kan man säga, en god nyhet och en dålig.

  Språkförbistring, misstag, etc, brukar anföras vid sådana här brott. Det ledde till att det inte alltid var lätt att få förövarna fällda i domstol för bedrägeri.

  För att lösa den problematiken infördes en ny lag 2007. Den heter ”bidragsbrottslagen” (2007:612), och är relativt heltäckande. Straffskalan går upp till 2 års fängelse för brott av normalgraden. Enligt lagens § 3 kan man få upp till 4 år om brottet är grovt, d v s om det avsett betydande belopp och varit systematiskt.

  Detta var den goda nyheten.

  Den dåliga är att de aktuella brotten synes ha skett före den nya lagens tillkomst. Den kan därmed inte tillämpas. Åklagaren får istället åtala för bedrägeri. Därmed är inte utgången given.

 2. saddamhuissan skriver:

  Det är ett förbannat hyckleri. Den kan få hur mycket tolk hjälp som helst. Man vet om att man ska bara blå neka så går man fri. Föresten varför är inte även dottern del given misstankar. Hon kunde ju inte vara ovetande.

 3. annullera skriver:

  Våra skattepengar rinner ut i en sinande ström rakt ner i invandrarnas fickor. Sverige är helt fantastiskt! Paradist på jorden för dessa människor.

 4. spikharry skriver:

  Jimmie Åkesson har utmanat Göran Hägglund på debatt.

  Några av dom frågorna Åkesson vill ha svar på.

  1. Hur tänker sig regeringen och Göran Hägglund att den reglerade invandringen skall kunna upprätthållas när man samtidigt belönar de utlänningar som saknar rätt att vistas här och som struntar vårt lands lagar genom att garantera dem fri utbildning och sjukvård?

  2. Vilken effekt tror Göran Hägglund att det aviserade förslaget kommer att få på människosmugglingen och den illegala invandringen till Sverige?

  3. Vari ligger rättvisan i att fattiga svenska skattebetalare tvingas betala för något som illegala invandrare får gratis?

  Vi får se om Göran Hägglund vågar stå för det han lovade i Almedalen 2008 om att möta Sverigedemokraterna i debatt.

  Flera andra har gjort samma sak och blivit mosade.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Jag trodde invällarna fick hjälp med sådana petitesser antingen av miggor, flykting-advokater eller batik-häxor på soc eller FK.

 6. lasse1 skriver:

  Ingen borde vara förvånad.

  Undrar hur många mörkertal som ryms under begreppet bidragsfusk.
  Naturligtvis, både bland etniska svenskar o. invandrade..
  De flesta som ängnar sig åt dylika sysselsättningar… vill av lättförklariga skäl inte ta ett arbete, trots alliansens s.k. jobbavdrag..Eller hur Reinfeldt..Är det inte så, månne?

  Vi läste nyligen om en man från Halmstad,(invandrad)…. som lurade FK på ett lite skönare belopp. Över 7 mille närmnare bestämt.

  Sverige är fantastiskt. Så säg.

%d bloggare gillar detta: