Pastor (lögn) Jonas Nyström Årets smålänning


Pastor Jonas Nyström i Sävsjö har utsetts till ”Årets smålänning 2009”.
Hans insatser för att hjälpa fem unga flyktingpojkar från Afghanistan gav honom utmärkelsen.

”Jonas Nyströms jul 2009 blev ingen vanlig jul. Han svarade på socialtjänstens nödrop om hjälp för fem flyktingpojkar från Afghanistan och någon timme senare var en stor del av EFK-församlingen Höglandskyrkan involverad i att ta hand om de genomfrusna pojkarna.

Och nu prisas han för sitt engagemang.

I dag fick pastor Nyström Sveriges Radio Jönköpings pris ”Årets smålänning 2009”.

Under intervjun med radiokanalen berättar han om händelsen, men också att han mött negativa reaktioner.

Det som skrämmer honom mest är att den inte kommit från ”unga män med rakade skallar, utan från medelålders vältaliga män och kvinnor”.

Lägg märke till hur Pastor ”lögnhals” tillskriver unga män med rakade skallar ett visst epitet.

Juryns motivering:

Bibelns julevangelium blev verklighet julafton 2009. Alla härbärgen var stängda. Och fem frusna flyktingar hade ingenstans att ta vägen.

Det var då Jonas Nyström lämnade helgfirandet med familjen och öppnade sin kyrka, Höglandskyrkan i Sävsjö, för de hemlösa.

Tillsammans med församlingsmedlemmarna gav han de hungriga mat, värme och sovplatser – en gärning helt i enlighet med Jesus kärleksbud.

För denna humanitära insats får Jonas Nyström en glasutter som bevis på att han utsetts till Årets Smålänning 2009″

I samband med att Pastor ”lögn” uttalade sig media så ljög han rakt ut och påstod saker som totalt saknande substans.

Han började med att svartmåla SJ som inte gjorde något fel. De fem afghanska ungdomarna var inlåsta i över två veckor i ett lönnutrymme i en lastbil. Sedan hittades de i skogen utanför Sävsjö på julafton.

De visade sig senare att de fem ungdomarna, från 14-18 år, hade färdats från Afghanistan i ett lönnutrymme i en lastbil. Enligt deras egen uppgift hade de fått betala cirka 80 000 per person för att få åka med. Men plötsligt hade de blivit dumpade mitt snön.
I förhör under måndagen berättade pojkarna att de åkt tåg sista biten till Sävsjö.

De har i förhören De har i förhören berättat att blivit avsläppta från en lastbil någonstans i södra Sverige och att de övernattat på en tågstation och därefter klivit på tåget mot Stockholm, säger Christer Edlund, chef för kriminalenheten på Höglandet.

Sanningen fick Pastor lögn reda på direkt, men trots det fortsatte han i flera dagar med att ljuga om hur skäggbarnen tog sig till Småland och hur hemskt dom haft det.

”De fem unga män och pojkar som igår sa att de smugglats från Afghanistan i en container och släppts av i skogen utanför Sävsjö i Småland har nu ändrat sin historia. Istället kom de med tåget”.

Att ungdomarna skulle ha blivit avsläppta från en container i skogen utanför Sävsjö som Pastor ”lögn” säger stämmer inte.

Som tack för upprepade lögner om det mesta som gäller skäggbarnens resa till Sverige så blir Pastor ”lögn” årets smålänning.

Trodde i min enfald att kyrkliga företrädare höll sig till sanningen? men klart är att lögnaren Jonas Nyström var beredd att ljuga så att övriga svenskar skulle tycka synd om skäggbarnen.

Jonas ”Lögnaren” Nyström får utmärkelsen Årets mest lögnaktiga pastor 2009 av bloggen Spikharry.

Pastor ”lögn” Jonas Nyström Årets smålänning

Annonser

20 Responses to Pastor (lögn) Jonas Nyström Årets smålänning

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Han får utnämningen årets första svenska taqyyia-utövare av mig.

 2. naivtive skriver:

  Enligt det 8e budet skall du inte ljuga, så om en prälle inte klarar att hålla sig till de 10 principer som påstås vara de viktigaste inom hans riktlinje i sin yrkesutövning. Tja vad säger man? Kan ”Kapten klänning” personifiera ulven i fårakläder kanske man inte skall utgå från att en hycklande svartrock bryr sig en av om grundstenarna i den västerländska civilisationens mest fundamentala principer. Gudars talesmän för mig jobbar lite för ofta enligt principen ”makten framför allt”.

 3. naivtive skriver:

  Pojkar och pojkar, ser mer ut som en reklam för Gilette rakhyvlar innan de kommit till användning.

 4. Mrs Thatcher skriver:

  Jag skrev på PI att jag tror att Pastor Lögn kommer att bli Årets Svensk. Vi får se om jag får rätt.

 5. Blodsven skriver:

  Är det bara jag som tycker att ”barnen” har lite väl mycket asiatisk utseende för att komma från Afghanistan? Finns väl ingen jävel i våra idiotmyndigheter som törs ifrågasätta de papperslösas trovärdighet. Ger mig fan på att minst 4 av dessa är muslimska indonesier….

  • Sveas rika skriver:

   Jag hade samma tanke första gången jag såg bilden.

   Det är säkert islams förstyrka som skickas hit från världens alla hörn.
   ”Veka små barn” kiss my ass det är stridsutbildade jihadkrigare om jag får säga min mening.

   \Svea

  • naivtive skriver:

   Jag har också reagerat på dragen. Men skulle kanske varit mer kritisk till den delen av soppan av lögner.

 6. Tomas skriver:

  Spikharry har ett sätt att uttrycka sig som jag önskar att fler får nöjet att läsa!! Mycket uppskattat!

 7. Skogman skriver:

  Pastorn är sveriges nya nazist.

 8. garmsir skriver:

  SAG INTE ATT DETTA AR SANT.

  Mohammed Bin Zayed Al Nahayan – kronprinsen af Abu Dhabi – er nu medejer af den svenske bilfabrik, Saab

 9. A-mannen skriver:

  Kyrkan har länge tillhört de ryggradslösa i samhället. Vore det inte för att alla gamla kyrkor måste underhållas så hade jag gått ur för länge sen

 10. JOG skriver:

  Det ligger mer bakom pastorns ljugande än vad som hittills kommit fram i offentlighetens ljus.Medelålders vältaliga män och kvinnor har också
  påpekat att pastorn sedan tidigare är känd för att ,ha
  vi uttrycker det lite fint här,en del ”osunda” relationer till unga män.Varför berättar inte pastorn
  det för pressen?Mat värme och sovplatser och jesus kärleksbud får en helt annan dimension om man betraktar den här frågan ur ett bredare och inte helt kristerligt perspektiv.Frågan är om inte skäggbarnen hamnade ur askan i elden när dom fick kontakt med årets smålänning pastor jonas nyström.

  • Sveas rika skriver:

   Den kallas ju inte ”BÖGLANDS”kyrkan för intet..
   \Svea

  • naivtive skriver:

   Med kapten klännings små böjelser i färskt minne och det uppenbara rökridåandet så är den gode pastorns lyckliga leende lite väl sockrat för att enbart handla om deras väl och ve. jag skulle i alla fall inte överlåtit mina barn till hans dagisverksamhet.

 11. rakapuckar skriver:

  Saatana perse! Mutakone ej hyvä!!

 12. Robin_Shadowes skriver:

  I dagens moderna Sverige är det ej längre ens ett krav att tro på Gud för att bli präst. Det går lika bra eller t o m bättre att tro på genusvetenskap, jultomten, påskharen, tandfén eller allah för att bli upptagen som präst i svenska kyrkan.

 13. L@g & ordning skriver:

  Stackars pastor Nyström, han har fallit offer för det mest använda PK-mantrat: ”Det finns en klick skinnskallar som hatar invandrare, resten av svenska folket formligen bara Ä L S K A R den svenska invandringspolitiken” Sedan blir han chockad när han får kontakt med verkligheten: Svenska folket är innerligt trötta på den totalkapsejsade invandringspolitiken, och vill ha förändring. Vanliga herdeliga svenskar som du och jag.

 14. korpen skriver:

  OJOJ har det varit svårt frysna hemlösa svenska pojkar så har väl prästen skitit i dom.Nä dax att straffa dom som gömmer flyktingar .Det finns svenska familjer som behöver hjälp och gammla i svea rike .Men dom glömms bort så snälla rösta på sd i valet och inte på mona muslim,lars stalin och hasch tomtarna i miljöpartiet.STÄNG GRÄNSERNA NU INNAN VI HAR SKÄGGMONSTER SOM STYR SVEA RIKE

 15. lady jane skriver:

  Detta om årets smålänning pastor Jonas Nyströms sexuella böjelser eller mer PK sexuella preferenser
  som beskrivs i ett av inläggäggen ovan, det är ganska
  allmänt kännt och svenska fulmedia har fått en hel del
  tips om saken.Min egen källa är journalist men men om
  han skulle skriva om det här eller ta upp den med redaktionschefen en gång till så skulle han få lite svårt att som arbetslös betala sina räkningar.Å andra
  sidan skulle han inte heller skriva en PK artikel om
  den”kärleksfulle” pastorn. Jag skulle personligen villa hedra pastor Jonas Nyström med hederstiteln årets Årets Bög och jag tycker att dom som utnämnt honom till årets smålänning förtjänar titeln årets
  småländska dumskallar.Om det förekommit några oegentligheter och inte bara platonisk kärlek på det medmänskliga kristna planet kommer skäggbarnen säkert att utnyttja detta för att
  få PUT ,det kan bli j-vl-gt dyrt för svenska skattebetalare .

%d bloggare gillar detta: