Black Cobra medlemmar anhållna för miljonrån


Den 23-årige örebroaren ligger bakom rekryteringen av unga till detkriminella nätverket Black Cobra. I lördags hotade han sig till ett miljonbelopp vid guldsmedsrånet i Skara.

”NA har tidigare berättat hur det kriminella nätverket Black Cobra bygger upp sin organisation i Örebro. Medlemmarna som värvas är oftast yngre och rekryteringen sker i förorterna.

Bakom denna verksamhet finns en 23-årig örebroare som tidigare arbetat som ungdomsledare. Nu sitter han häktad för det spektakulära rånet mot en guldsmedsbutik i Skara i lördags.

Örebropolisens presstalesman Torbjörn Carlson uttalade sig redan i onsdagens NA att de häktade personerna är kända från kriminella kretsar sedan tidigare och det är alltså Black Cobra.

23-åringen rånade tillsammans en 24-årig örebroare guldbutiken genom att hota personalen med en pistol. Utredare Eva Karlsson vill inte gå in på vad för sorts pistol det är.

Den är skickad för analys nu och innan vi får svar på den har jag inte mer att säga.

Blev någon skadad vid rånet?

Nej inte fysiskt, säger Karlsson.Anders Johnsson är ägare till guldbutiken som rånades. Personalen blev chockad. Det är ett fruktansvärt brott och gärningsmännen kommer säkert aldrig förstå vilken djup skada de gör hos människorna som drabbas, säger Johnsson.

Pistolen som användes vid rånet hittades senare i en flyktbil tillsammans med en del av stöldgodset. Hur stort bytet blev vill polisen inte gå in på men det ska röra sig om flera miljoner enligt åklagare Björn Danielsson.

De två örebroarna häktades redan under tisdagen medan en tredje man från Uppsala begärdes häktad under onsdagen. Ytterligare en örebroare greps i samband med rånet men har nu släppts på fri fot”.

Mona Sahlins framtidshopp är åter inblandade i grova rån. Avfallsprodukterna inom Black Cobra rånade en guldsmed i Skara.

Företrädare för Black Cobra har beskrivit sitt gäng som en ”vänförening” där även raketforskarna i Lion Family ingår nu mer.

Sluta dalta med dessa IQ-befriade kloakråttor, utvisa dom direkt till respektive hemländer så slipper vi bekosta kräkens uppehälle.

Gängmedlem misstänks för miljonrånet

Annonser

2 Responses to Black Cobra medlemmar anhållna för miljonrån

  1. Robin_Shadowes skriver:

    Säger som signaturen Alfamale på Exilen, lampskärmar och tvål. 🙂

  2. TARZAN skriver:

    Förr när man hörde något om ÖREBRO sa var det något om deras fotbollslag – nu för tiden är det rån våld misshandel där det är blattar som gärningsmän.
    -Tänk att det nu är blattar som sätter ÖREBRO på karten !!??!??

%d bloggare gillar detta: