7-klövern rullar ut röda mattan för SD


”Ja till islam, nej till radikal islamism” är riksdagspartiernas strategiska recept mot Sverigedemokraterna. Burkadebatten är valårets första exempel på hur metoden tillämpas.

”Statsminister Fredrik Reinfeldt markerade hårt i onsdagens duell i P1 med S-ledaren Mona Sahlin. ”Jag sympatiserar med att trycka tillbaka dem som vill få kvinnor att dölja sitt ansikte”, sa Reinfeldt.

”Jag kommer alltid att slåss för kvinnors rätt att slippa bära burka” sa Mona Sahlin.

”SvD har talat med alla riksdagspartier, och inget förespråkar lagstiftning mot heltäckande slöja liknande det förslag som diskuteras i Frankrike. Men flera markerar sitt principiella ogillande, och understryker att det finns verksamheter där det är olämpligt att dölja ansiktet.

Inget av riksdagspartierna har alltså förflyttat sig sakpolitiskt, men väljarna behöver inte längre tveka om vad de båda statsministerkandidaterna har för uppfattning om burkan.

De tycker inte om den. Men drar en gräns mot Sverigedemokraterna, som vill förbjuda offentliganställda att bära slöja (eller turban) och förbjuda omyndiga elever att bära burka i skolan.

Det är en tydlig skillnad mot situationen i Danmark. Där har statsminister Lars Lökke Rasmussen velat lagstifta för att ”rycka burkan av kvinnorna”, precis som SD:s motsvarigheter i Dansk Folkeparti. Idag tvingades den danska regeringen ge upp planerna på ett förbud, men förespråkar nu i stället andra metoder för att begränsa användandet.

Den svenska burkadebatten är ett uttryck för att flera etablerade partier just nu går en strategisk balansgång för att bemöta Sverigedemokraternas antimuslimska budskap.

Tanken är att angripa företeelser som kan kopplas till extrem islamism. Samtidigt vill man hålla en tydlig skiljelinje mot SD som försöker mobilisera mot islam och muslimer generellt.

Det har inte varit politiskt korrekt ”att tala om islamister och det förtryck de utövar mot enskilda” sa integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) på Folk och försvars konferens i Sälen förra veckan.

Och hon fortsatte: ”det är viktigt att vi förmår att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Å ena sidan muslimer, å andra sidan radikala islamister.”

På andra sidan blockgränsen har S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul, som under hösten gjort flera utspel mot radikal islamism, fått uppdraget att under valårets början informera S-toppen om frågan.

Att Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin använder skarp retorik är alltså inte överraskande. Vi kommer att få se fler exempel på det före den 19 september”.

Det finns knappast något att tillägga förutom: Vilka förbaskade hycklare och röstfiskare dom är i 7-klövern.

Dom säger en sak men menar en annan sak. Typiskt den politik som förts dom sista 20 åren av dom Politiskt Korrekta (349) i riksdagen.

Kasta gärna lite skit på islam och muslimerna säger dom, men inte så mycket att dom blir upprörda och vänder oss ryggen.

Burkadebatt recept för att bemöta SD

Reinfeldt vill inte lagstifta mot burka kan gynna SD

Annonser

12 Responses to 7-klövern rullar ut röda mattan för SD

 1. Jan.A skriver:

  Håller fullständigt med dig.

 2. Müslimannen skriver:

  Nu passar det att börja kritisera Islam när SD, Merit Wager, politiskt inkorrekt, Spikharry med flera har öppnat ögonen på en del. Underbart att ni finns, sanningen kommer fram. Kul att man får börja kritisera muslimers och andra människors konstigheter utan att bli ansedd som en tokig nazist. Hela debatten har börjat vridas åt rätt håll.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Tycker det är komiskt att se hur gummiryggarna vrider sig som maskar på kroken. Vad ni än gör gå inte på fläsket. Rösta inte på sjupartiet.

 4. Toksvensken skriver:

  Hehehe jo nu vrider sig politikerna som maskar på kroken, ett förbud mot all form av religiös exponering inom offentlig verksamhet borde vara en självklarhet för vem som helst! Inför man inte det så säger min religion att man kan lätta sin avföring var som helst… hur storkorkad kan en svensk bli egentligen? Jag ska i alla fall rösta på MP för att få en balans i Sverige och öka invandringen – hehehe skojar bara, min röst hamnar på SD och ett tvärstopp för religiösa tokskalligheter! Vi bor i Toksverige och inte i en islamistisk stat! All islamistisk invandring skall stoppas helt och burkorna är ett påfund av den store Satan och ska bort ur samhället! Mina barn kanske blir skrämda av dessa galna tyginfattade påskkärringar!!

  • annullera skriver:

   Dina barn kan bli skrämda skriver du!
   Jag skulle vilja säga till både dig och alla andra! Om Mona muslim tillsammans med den rödgröna sörjan eller 7-klövern kommer till makten kommer inget att förändras och då kan en idiot räkna ut hur framtidens Sverige kommer att se ut. Jag vågar inte tänka på varken dina eller andras barns framtid i detta land. Vi själva kanske klarar oss ifrån det värsta, men vad väntar våra efterkommande när vårt land är så fyllt till bredden med muslimer att vi själva blivit en minoritet. Vad händer då? Fler kanske borde tänka den tanken ut!

 5. Sten Bertil skriver:

  Vi får väl se när bankrånare börjar klä sig som dessa burka kvinnor och sliter fram k-pisten under kjolen.
  Ingen törs ingripa och ingen vet hur hantera situationen.

 6. Blodsven skriver:

  Måna och Äggskallen drar sig inte för att göra som Kapten Klänning! Slickar arsel åt alla håll, utan att bry sig ett skit om något annat än sig själv och de sina! Leva ett helt jävla liv på lögner utan att tveka måste väl ändå vara ett sjukligt beteende….

 7. klonk skriver:

  När skall våra naiva politiker förstå att
  muslimer som utövar sin relegion och följer den aldrig kommer att integreras i vårt samhälle,dom vill helt enkelt inte detta,men att ta del av det vi byggt upp gör dom gärna.

 8. Emma skriver:

  re: annullera – vilken framtid? Det är inte säkert att dina barn kommer att ha någon framtid! Som parentes kan jag upplysa dig om vad som möjligen väntar dig. Jag fick nyligen mitt pensionsbesked, det blir knappt 5200 kr i månaden! Jämför det med anhörigstödet – varför skall man bry sig om att arbeta i Sverige, när detta blir tacken? Sätt på dig en burka och du blir bättre försörjd i all framtid plus att du kan åtnjuta fri sjukvård, tandvård, medicin osv

  • annullera skriver:

   Ja det är sorgligt men tyvärr sant! Vi kan tacka våra Riksdagspartier- och styrande i detta land.
   Pensionen är ett skämt, ett sorgligt sådant och man kan verkligen fråga sig om det har lönat sig att arbetat ett helt liv? Moderaterna anser ju annars att det skall löna sig att arbeta, men vad i detta ligger det lönsamma? :-))))))))))
   Skrämmande att ett land som Sverige inte har högre krav på styrande politiker än dagens!
   Dessa är också ett stort SKÄMT!

 9. Robin_Shadowes skriver:

  Tänk på svinet Reepalu som slickar musse-röv 24/7! Även om så SD skulle bilda regering så kommer Malmö vara för evigt förlorad. Inom några år kommer den staden vara en självständig islamisk republik och det kommer vissla qassam-raketer in över Sverige (och Danmark med för den delen). Självmordsbombning kommer vara vardagsmat, iaf här nere i syd.

%d bloggare gillar detta: