Invandrar skola ockuperad i BiskopsgårdenRunt trettio elever och lärare tog på tisdagen en del av Treröseskolan i Biskopsgården i Göteborg i besittning. Ockupationen är en missnöjesyttring mot nedskärningar.

”Vi gör inget ingripande under natten, säger Lars Tunefjord, befäl på Västra Götalandspolisens ledningscentral, till TT.

Tidigare under tisdagskvällen gjorde skolan ett försök till medling, men utan resultat”.

Treröseskolan, i Biskopsgården är en skola för invandrarbarn som läser in såväl grundskola som gymnasium. Vissa har ingen svensk utbildning med sig från början.

Neddragningen görs i en stadsdel där kriminalitet och fattigdom växer för varje dag säger Murat Solmaz från skolans elevkår.

Överallt blir det nedskärningar, äldreboenden, sjukvården, skolor, etc etc, men när samma sak händer i skola i Biskopsgården då blir det ett jäkla liv.

Varför skall invandrarskolor slippa nedskärningar när skolor med svenska barn dagligen tvingas spara och spara? Att det finns mycket kriminalitet som Murat Solmaz från skolans elevkår påstår, innebär inte att ni skall prioriteras för det.

Alla måste dra sitt strå till stacken, och det gäller även invandrare. Ni fick lov att bedriva verksamhet i gymnastiksalen efter ett utslag från Göteborgs stad 2008 vilket skulle påverka det så kallade innanförskap bland invånarna hur gick det?

Det har bara blivit värre och värre, det finns inte pengar till allt ni pekar på och kräver att få.

Ockupationen är en missnöjesyttring mot nedskärningar

Neddragningen görs i en stadsdel där kriminalitet och fattigdom växer för varje dag

Annonser

7 Responses to Invandrar skola ockuperad i Biskopsgården

 1. Per-Åke skriver:

  Hmm är kravmaskinerna på gång ingen!!!!!!!! Hur orkar dom att hela tiden klaga och klaga, finns väl inte i dagens sverige som har det så bra som invandrarna har det.

 2. danne skriver:

  syrianer kräver särkilt äldreboende för syrianer, och det skall de få tycker Göran Hägglund(Kd) SR P1 kl ca 16-tiden se tablå.
  förvånad jaså finns det områden där det sparas in, även för invandrare? hittills har de haft obegränsade möjligheter, tom invandrare som är rika har feta bidrag i föreningar.

  • TARZAN skriver:

   Inget nytt under solen.
   – En kvinnlig läkare från Djursholm berättade för mig att grekiska patienter på Danderyds sjukhus krävde att dom skulle få
   grekiska sjuksköterskor. Greker i Sverige har alltid utnyttjat det sociala på alla sätt. OBS detta var för 25 år sedan.

 3. annullera skriver:

  Det blir bara värre och värre, mer och mer indragningar i både vård, omsorg, skola, dagis, m.m. m.m. Arbetslösheten ökar pga en rådande lågkonjunktur, ut stämplade arbetslösa får gå till socialen och leva på existensminimum. Fattig- och medelpensionärer blir bara fattigare och fattigare, skäggbarnen hungerstrejkar pga av för lite fickpengar, endast 2000 kr/mån. Kriminaliteten ökar för var dag, men inom polisväsendet måste det sparas. Utanförskap och fattigdom! De svenska skattebetalarna går på knäna, de som fortfarande har ett jobb att gå till får idag arbeta dubbelt pga indragningar och besparingar. Svårt sjuka tvingas arbeta, ungdomar som gått ut skolan som varken får arbete eller bostad får leva på sina föräldrar och tvingas fortsätta bo hemma så länge som möjligt osv. i all oändlighet. Trots detta skall Sverige och de svenska skattebetalarna vara tvungna ta emot all jordens från mena ländernas befolkning i en strid ström in i landet.

  Hur i hel he…..tänker våra styrande politiker? Hur i hela he……tänker hela dj….la etablissemanget? Hur i hela he……tänker PK-Eliten och media? Hur i hela he…….tänker folket?

  Det är inget annat än en stor dj…….la KATASTROF!

 4. A-mannen skriver:

  Gummiryggarna kommer än en gång böja sig om det gäller nysvenskar.

 5. Nizze skriver:

  Alla som bor i Sverige skall ha rätt till särskilt boednde. Det har jag redan, men skillnaden är att jag inte har någon religion och då är det lätt som en plätt att försörja sig och köpa en dyr stor villa.

  Skall vi ha Utbildning eller Inbillning i framtiden?

 6. naivtive skriver:

  Egentligen är det märkligt att inte dessa individer som grupp betraktat inte klarar av att bära sina egna kostnader utan tar våra resurser i anspråk inte skulle vara de första att känna av besparingarnas bistra vindar. De är en extra kostnad och ligger egentligen som ett tillval som när den inte kan bäras måste tas bort.

%d bloggare gillar detta: