Burkaförbud i Frankrike, bort med kvinnoförtrycketFörbud mot heltäckande slöja på skolor, sjukhus, administrativa institutioner och allmänna transporter i Frankrike. Det föreslår den parlamentariska kommission som på tisdagen lade fram sin rapport om burka och heltäckande slöja.

”Rapporten föreslår också att en lag föregås av en resolution, det vill säga ett offentligt ställningstagande från nationalförsamlingens sida, men som saknar en lags tvingande tyngd.

Ahmed Al-Mofty säger- ”Varför förbjuder man till exempel inte kors i större storlekar eller judarnas kippa”?

Solveig Wahlqvist, avdelningschef på Utbildningsnämndens verksamhetsutveckling, menar däremot att det finns en poäng med att kräva att man tar av sig slöjan i vissa sammanhang.

Wahlqvist understryker att det är viktigt för läraren att kunna möta blickar samt läsa kroppsspråk och ansiktsuttryck. Att kunna kommunicera och få kontakt med eleverna.

Förslaget att förbjuda den heltäckande slöjan diskuteras även bland annat i Danmark där både De Konservativa och Danske Folkeparti är positiva till förslaget”.

Härligt att det fortfarande finns ett par länder som gör allt för att stoppa kvinnoförtrycket som ”Profeten” hittade på när koranen skrevs.

Vindarna blåser åt rätt håll. vilket är glädjande för alla som inte lägger sig platt ner och låter muslimerna diktera villkoren i Europa.

Ahmed Al-Mofty, ordförande i Islamiska Informationsföreningen (IIF) i Göteborg, är en av dem som är skeptisk mot dessa förbud

Burkaförbud närmar sig i Frankrike

Förbud mot heltäckande slöja på skolor, sjukhus, administrativa institutioner

Annonser

13 Responses to Burkaförbud i Frankrike, bort med kvinnoförtrycket

 1. Kash skriver:

  Antligen far fria Europa vara fritt och inte dikterat av Islam. Ta seden dit ni kommer annars ak hem!

 2. Per-Åke skriver:

  Dom borde tillåta både burka och niqab så slipper vi se Moooonas fula tryne.

 3. Ateist skriver:

  Vi har uniformsförbud i sverige, så jag undrar varför det är förbjudet och gå i SS uniform men tillåtet med slöja. Båda idologierna är lika motbjudande och Mohammedanismen har mer blod på sina händer än Nazismen.

 4. lasse1 skriver:

  Ja inte kan man säga att burka o. niqab har något svenskt över sig. Helt främmande i det svenska, nordgermanska folkhemmet under 50,60 o.70 – talen.

  Men handet på hjärtat. Det måste var jäv…. praktiskt för vissa tjejer o. damer även svenska, att ibland få klä sig i en heltäckande ansiktsslöja… När håret är vrångstyrkt och tid saknas för att fräscha till ansiktet…

  Men, finns det något tydligare redskap, med att nedvärdera och att behandla en kvinna.
  Fattas bara ett kyskhetsbälte…

 5. allemand skriver:

  Norge kan, Danmark kan, Finland kan, Frankrike kan och Sverige kan inte.

 6. Mrs Thatcher skriver:

  Om jag fattat saken rätt så kommer inte dessa extrema plagg som burqa och niqab ens från Koranen. Det som står om att hur en kvinna ska täcka sig för tolkas av dom flesta ”bara” som en hijab, den schal som täcker håret. Burqa och Niqab är ett senare påfund. Frammanat bl a av Ayatolla Khomeini. Mannen som har skrivit en bok om hur man går på toaletten på rätt sätt enligt hans 40 regler har mycket på sitt samvete. Han är ju en inspirationskälla inte bara för Mulla Omar här i Sverige utan även för al-qaida och al-Shabbab .

  ”De verser i Koranen, specifikt 24:31 och 33:59, som brukar användas som stöd för att kvinnor ska skyla specifika kroppsdelar nämner inga specifika kroppsdelar, vare sig hos kvinnor eller män, annat än att genitalierna måste skyddas. Riktlinjer för täckandet av kroppen utom händer, fötter och ansikte utvecklas först senare i fiqh och haditherna”

  Oavsett ursprung så är detta ett välkommet beslut om det går igenom. Dessa spökplumpar har inte i den civiliserade världen att göra. Vill dom gå runt i tält så får dom göra det i ett muslimskt land. Det har inte ett skit med religionsfrihet att göra. En frihet som har kommit alldeles för högt upp på agendan i min mening. I många stycken så verkar rätten att tillbe någon Gud gå före mänskliga rättigheter och demokrati. Ett tecken på att vi har det för bra i Väst och vi har glömt bort vad som verkligen är viktigt. En påminnelse är att åka till Meuse-Argonne eller någon annan krigskyrkogård från WWI eller WWII. När man ser alla dom vita korsen som symboliserar alla unga män som fick sätta livet till för att vi i Europa skulle kunna leva i fred och frihet så grips man av ett hat mot dom fega as till politiker som nu ger bort vår frihet till islamister. Allt serverat på ett silverfat.

 7. saddamhuissan skriver:

  Ateist. Tanken är intressant. Man får inte bära politiska uniformer. I mina ögon är burkan verkligen en religiös/politisk uniform.

 8. saddamhuissan skriver:

  Och Bla bla. Genom att visa att det behövs en burka. Visa det på att muslimska män. Är potentiella våldtäkt män. Rätta mig om jag har fel.

 9. gösta björe skriver:

  Tänk bara på att vilken förbrytare som helst kan gömma sig en burka. Om jag vore efterlyst för någon kriminell handling skulle jag definitivt klä mig i detta plagg, och polisen skulle inte ha en chans att hitta mig.
  För kriminella måste burkaförbud något som välkomnas.

 10. lasse1 skriver:

  63 st. inlägg i AB angående burka. Sen stängde man ned sidan för vidare kommentarer..
  Så fungerar en PK – tidning i Sverige idag.
  Leve yttrandefriheten så länge vi har den möjligheten.. Imorgon kan den vara försent…

  Tänk, att så fort någon har en synpunkt på något utländskt beteende i Sverige…så är man framme med rasiststämpeln…Det vet också utlänningen om och utnyttjar detta i tid o. otid.
  Någon vidare diskussion i speciellt ämne är som ogjort.
  Tacka tusan för, att det ser ut som det gör i Sverige idag.

  Helt otroligt.

 11. danne skriver:

  Svenska politiker är betalda för att förstöra Sverige med flit och komma med helt galna ideer. sedan skall de kloka ideerna komma från EU och Svenskarna skall då gilla den nya Supermakten!

 12. Robin_Shadowes skriver:

  Man kanske borde skaffa sig en burka medan tid är. Snart blir vi väl jagade av polisen för HMF och då kan det vara bra att ha till hands att gömma sig under.

 13. annullera skriver:

  Vad skall till i detta land för att folk skall förstå, vara rädda om och värna om vårt lands frihet- och jämlikhet. Vad skall till för att folk skall förstå att PK-Eliten, våra riksdagspartier, media tillsammans med övriga PK-Eliten gör allt för att förgöra och kasta bort det våra förfäder kämpat sig blodiga för. Sedan kan vi fråga oss vilket arv vi själva vill lämna efter oss till våra efterkommande.

%d bloggare gillar detta: