Tre personrån i Göteborg på drygt sex timmar i förorten


Dagens presstalesman är Björ Blixter. Polisen har haft mycket att göra under den gångna natten. Nedan följer ett axplock av händelser.

Lördag 2010-01-23, 23.00 Göteborg, skott mot polis.

På Landsvägsgatan söker polisen en person i en lägenhet. Den sökta mannen avlossar ett skott med ett handeldvapen mot polismännen som ej träffar någon person. Polisen retirerar och kallar på förstärkning. Mannen avviker då från lägenheten. Han är anhållen i sin frånvaro och söks nu av polisen. En teknisk undersökning av lägenheten har gjorts.

17.29 Västra Frölunda, personrån.

Vid Frölunda Torg rånas två kvinnor på sin handväska av tre yngre mörkklädda män med huvor och beväpnade med kniv. Ingen fysisk skada uppstod. Polisen spanar i närområdet. Ingen gripen ännu.

15.55 Göteborg, vapenbrott.

På en spårvagn
iakttas en man med pistol i byxlinningen. Han går av vid Järntorget, drog på sig en rånarluva, tar fram en stor sax och står och väntar vid en bankomat. Han grips av polisen och förs till polisstationen för vidare utredning.

08.40 Hisingen, försök till inbrott i bil, grov olovlig körning och trafikbrott.

På Herkulesgatan iakttas ett antal personer då dessa försöker med en slägga slå sönder rutan på en bil. Gärningsmännen lämnar platsen i bil och stannas i närområdet av polisen. Föraren saknar behörighet och bilen har körförbud.

04.09 Västra Frölunda, personrån.

På Grevegårdsvägen blir en person överfallen och rånad av fem gärningsmän. Målsäganden får en del sparkar och slag mot ansiktet och transporteras av polisen till Sahlgrenska. En anmälan upprättas. Ingen gripen ännu.

02.40 Hisingen, försök till bilbrand.

På baksidan av Lerlyckeskolan har någon försökt tända eld på en bil. En väktare upptäckte att det brann på bilens motorhuv med lite skador som följd. Polisen har upprättat en anmälan och tagit med sig en petflaska med brandfarlig vätska. Ingen gripen ännu.

01.08 Borås, hot och våld mot tjänsteman, två gripna.

Vid en restaurang på Allégatan bråkar ett antal person med vakterna. Polisen anländer och två personer blir gripna och förs till polisstationen för vidare utredning.

00.18 Västra Frölunda, personrån.

Vid Topasgatan blir en person rånad på kontanter av en gärningsman som var beväpnad med kniv. Bytet blir en mindre mängd kontanter. Målsäganden fick inga fysiska skador. En anmälan upprättas. Ingen gripen ännu”.

Ser tyvärr likadant ut vilket län man än söker på hos Polisen. Framträdande är dock dom så kallade förorterna som berikar oss så mycket.

Västra Frölunda i Göteborg tre personrån på drygt sex timmar säger väl det mesta om vilket/vilka områden som vanliga människor skall hålla sig ifrån dygnets alla timmar.

Polisen har haft mycket att göra under den gångna natten. Nedan följer ett axplock av händelser

Annonser

4 Responses to Tre personrån i Göteborg på drygt sex timmar i förorten

 1. Pia skriver:

  Invandringen bär sina egna kostnader ;)men på bekostnad av oss som nu skall iväg till jobbet glömde alla politiskt korrketa tillägga.

  Nu måste jag iväg och dra in pengar till Muhammed och Ali och deras 167 släktingar.

 2. Sveas rika skriver:

  Dom e,la gooa

  Var inte du från götet ”spiken”?
  Såg det ut så här när du va liten,ung eller yngre?
  Kan du inte få fram en polisrapport från den gamla goa tiden, så kan man jämnföra lite?
  Ha det bäst nu så ska jag ut och hugga lite ved för värmens skull.

  \Svea

  • annullera skriver:

   Det såg inte ut som det gör idag, det var idylliskt och trevligt både i och runt omkring Frölunda. Det är inte bara Frölunda och Göteborg som har förändrats, det har hela vårt land gjort. Sverige har helt klart blivit märkt av en alldeles för generös och oansvarig invandringspolitik.

 3. TARZAN skriver:

  Göteborg kallar sig för Sveriges framsida – sanningen är att Kålle och Ada:s stad är Sveriges baksida
  eller Sveriges rövhål. Precis som Malmö styrt av såsseriet
  Mycket såssar = mycket problem

%d bloggare gillar detta: