Islamisten Mulla Krekars bostad beskjutenEn släkting till mulla Krekar skadades vid en skottlossning mot den förre gerillaledaren och islamistens hem på Tøyen i Oslo på söndagskvällen.

”Polisen sade att skott avlossades från utsidan och in i lägenheten på 5 vån Enligt polisen gärningsmännen har stått precis utanför fönstret i lägenheten.

Tre utredare från Norska Polisen är fortfarande på plats och säkrar eventuella spår.

En släkting till Krekar har drabbats, men det är inte ett fall av allvarlig skada, säger chef Kjell januari Kverme polisen till VG Nett.

Polisen, som spärrade av området runt bostadshus, säger vidare att det sköts flera skott. Mulla Krekar och hans familj evakuerades från lägenheten strax efter skottlossningen mot lägenheten. Krekar själv kördes iväg i en polisbil.

Mannen som blev träffad har skickats till läkare för undersökning. Enligt polisen fanns det fem personer i lägenheten när några skott avlossades.

Två män sågs springa från platsen vid Heimdalsgatan efter skottlossningen, och flera polispatruller letar efter gärningsmännen i området.

Vi har hittills inte gripit någon misstänkt, men arbetar för full med frågan, säger Operations Manager Kjell Hjulstad NTB vid 03-tiden natten till måndagen.

Ali Muhammad (20), som är Krekars granne säger till VG Nett att han hörde en bil som drog iväg i full fart från lägenheten där Krekar bor.

En annan granne Bo Nessing hörde ingenting, men tycker inte om utvecklingen i området. Det har varit mycket bråk och liv här säger Bo Nessing till WG Nett.

Vid Botaniska trädgården, bara några hundra meter från Krekars hem, brann en bil vid ungefär samma tid som skottlossningen ägde rum. Polisen skall undersöka om det finns något samband mellan de två episoderna.

Mullah Krekar, som är irakisk kurd, har sedan 8 December 2006 funnits på FN: s terrorlista. Han har varit ledare för en islamistisk milis i deras land.

Krekar till Norge kom som kvotflyktingar från norra Irak 1991. Han har en hustru och fyra barn. De har alla fått norska medborgarskap, men Mulla Krekar själv har inte fått medborgarskap.

Norska myndigheter har länge velat kasta ut Mulla Krekar till Irak, Utvisningsbeslut kommer inte att genomföras förrän de norska myndigheterna kan införa en överenskommelse med de irakiska myndigheterna att det kan garanteras att Krekar inte kommer att avrättas eller torteras”.

Terrormisstänkte Mulla Krekar har enligt underrättelsetjänster i flera andra länder bidragit till att stödja terrorism i Irak.

Den 54-årige kurden tros fortfarande vara ansluten till Ansar al-Islam, som är både USA och FN: s terrorlista.

Tyvärr så ser det lika illa ut i våra nordiska grannländer som det gör i Sverige. Stora problem med invandrarna framförallt från muslimska länder.

Handlingsförlamade politiker bär indirekt skulden till det eskalerande våldet som breder ut sig över stora delar av Europa.

Som man sår får man skörda, och det har vi fått kvitto på vid ett flertal tillfällen dom senaste åren.

Siv Jensen partiledare för Fremskrittspartiet i Norge har under en längre tid försökt att få Mulla Krekar utkastad från landet.

Men Norska myndigheter kräver att Irak kan garantera att Mulla inte kommer till skada, annars blir han aldrig utvisad.

WG.Nett Skott avlossat mot Mulla Krekars lägenhet i Oslo

Politiken.dk Mulla Krekars lägenhet utsatt för skottlossning en släkting träffad

WG.Nett Krekars advokat ni har fört en hatkampanj mot honom

Gärningsmännen sköt genom Mullas fönster

Krekars granne: – Jag hörde skottlossningen och blev rädd

Annonser

20 Responses to Islamisten Mulla Krekars bostad beskjuten

 1. jada skriver:

  Det står i en av avisene at det var en BMW som brant,- den typen bil er veldig vanlig blant muslimske kriminelle i Oslo. Også vanlig å sette biler i brann for å fjerne DNA-spor. Nordmenn flest er ikke så intelligente…(hehe!!)
  Kanskje det var et oppgjør av helt annen type enn hva man gjerne skulle tro…

  • neida skriver:

   Men jada er så intelligent?? Er det du som har skutt mot krekar da kanskje. Eller er du for dum du også?
   Grunnen til at normenn ikke tenner på bilene er at vi er lovlydige, dette er gjort av en av hans landsmenn, tror nå jeg.

 2. Petter skriver:

  Fortiden har innhentet Mullaen.. Hans egne metoder har blitt vendt mot ham selv. PÅ tide å sette denne fyren på et Herkules transportfly og sende ham tilbake til den sumpa han kom fra

 3. OLe JØrgen skriver:

  Achtung Mulla, Achtung

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Varför måste det alltid vara klåpare som skjuter? Kan dom inte skaffa laser-sikte, rikta in den röda punkten mot pannan eller bröstet och trycka av.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Fan flera generationer har växt upp med Quake, Doom och Counter Strike och liknande spel och borde väl kunna sikta hyfsat tycker man.

 6. Mohammed Mohammed skriver:

  Det er sikkert rasister som står bak. Nå må SOS-rasime på banen og organisere fakkeltog på Grønland mot den voksende rasismen i Norge. Det skal jo ikke være slik at folk som flykter fra krig og faenskap skal føle seg utrygge i sitt eget hjem.

 7. naivtive skriver:

  Då kan man ju tycka att folk som flyr från krig och fanskap ser till att hålla sig från krig och fanskap och inte skapa det runt i kring sig. Att djunglen följer ut med apan är tydligt.

 8. Sadman Huissen skriver:

  Hur ska ett land kunna garantera en persons säkerhet? Sverige kan inte garantera min. Norge kan inte garanter Ola Norrman säkerhet. Och hur ska då Irak kunna garantera Mulla Krekars (Kräkas)säkerhet? Vad jag kan garantera är att det blir mycket lugnare att bo i Norge med Kräkas i Irak.

 9. Realist skriver:

  Er jo bare så synd at de ikke lykktes i attentatet….Håper de gjør det neste gang.. Endelig er han ikke trygg her i landet og kanskje forlater oss på egen regning. Stå på.. bedre lykke neste gang 🙂

  Realist

 10. Det er godt å se at noen endelig prøver å få tatt livet av den verdiløse terrorist-jævel’n!
  Bedre lykke neste gang!

 11. garmsir skriver:

  Det ar ju fan att inte folk kan lara sig skjuta ordentligt.

 12. nadacomprende skriver:

  Exakt, de skjuteer för djävla illa. Jag har förslagit det förut men gör det igen. Ge asen fria skyttelektioner samt amunition och låt dem sedan själva göra jobbet saneringen av kloakerna.
  BRAK och gröt är lösningen för oss lurade.

  Lediga!!

 13. Robin_Shadowes skriver:

  Skänk mullah Kräkar en massa pyjamasar med en massa cirklar tryckta på ryggen… 😦

 14. Sadman Huissen skriver:

  Robin hur få man till smileys? Börja bli tjötibt med :);):).

 15. Bo skriver:

  Jag har hört att en del muselmaner filar bort kornet på vapnet så att gud får bestämma om skottet träffar, så det är nog hans artfränder som ligger bakom skottlossningen 🙂

  Mullah Kräkar skulle ha en halvliter bensin och en brinnande tändsticka i skägget, därefter deportation till Särkland.

  Jag drar mig till minnes att han ligger bakom ett otal extremt brutala våldsdåd och mord i sitt hemland samt försök till uppvigling i Norge.

 16. lasse1 skriver:

  Vi kan läsa och se och få en uppfattning mellan raderna…
  Att den kungliga norska socialdemokratiska arbetareregeringen svävar på målet om en ev. utvisning av Mulla Krekar…
  ”Om läget så medges”. Bara detta väcker en viss förhoppning med nyfikenhet på andra sidan gränsen…
  För den svenska regeringen är det helt otänkbart att ens yppa något dyligt. ”Utvisning när läget medges”…

  Men, det kommer med all säkerhet en ändring av liknande händelser i sinom tid även i Sverige…

  Med Sverigedemokraterna som en blåslampa i den svenska riksdagen.. så kommer vi att få se, ett helt annat förhållningssätt till dylika bravader även i Sverige.

  Vem kan tro något annat..

%d bloggare gillar detta: