Mona(S)ahlins framträdande en katastrofI kvällens Agenda i SVT möts statsministerkandidaterna i en första valduell. Kvällens drabbning mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och utmanaren Mona Sahlin börjar klockan 21.15 och kan ge en föraning om valets vinnare och förlorare.

”Tendensen är att allt fler väljare bestämmer sig sent för vilket parti de tänker rösta på. Ungefär 40 procent av väljarna bestämmer sig för vilket parti de ska rösta på först under själva valrörelsen. Valforskaren Peter Esaiasson tror inte att de osäkra väljarna bestämmer sig såhär tidigt, åtta månader före valet.

Men kvällens debatt kan ge en föraning om vem som är på offensiven och vem som är på defensiven, vem som har argumenten och vem som bär sämre. Det påverkar hur journalisterna ser på debatten och börjar tala om vinnare och förlorare, säger Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap.

Enligt en Sifomätning som presenterades i söndagens SvD är de rödgrönas ledning över 10 procent, vilket ger regeringsalliansen en kraftig uppförsbacke.

Chans har de ju, men det krävs något anmärkningsvärt. De måste slå alla tidigare rekord för hämta in det här, säger Peter Esaiasson.

Samtidigt är det nästan en halv miljon, eller 7 procent, som ska rösta för första gången i slutet av september. Men att det är så många förstagångsväljare är inte något som gynnar regeringen, enligt valforskningen.

Regeringspartier går normalt sämre bland förstagångsväljare. I de tidigare valen har främst Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Moderaterna gått bra bland förstagångsväljarna men nu tycks övervikten för de rödgröna vara tydlig.

Han pekar dock på att det finns intressanta frågor som kan dyka upp och spela en stor roll bland väljarna. En av dem är synen på de skattesänkningar som regeringen har genomfört, och Peter Esaiasson menar att det ännu är okart hur medborgarna ställer sig till oppositionens tankar på att höja skatterna igen.

Vi har inte haft det här läget förut, säger Peter Esaiasson som tror att valrörelsen kommer att bli väldigt spännande med fler okända faktorer än vad Sverige har haft tidigare år.

Ikväll sitter han bänkad framför tv:n när Agenda direktsänder debattduellen mellan klockan 21.15 och 22.00, som leds av Karin Hübinette”.

Den viktigaste frågan av alla ville dessa två hycklare inte ta upp. Invandringen dom senaste 20 åren har kostat svenska skattebetalarna cirka en fjärdedel av statens totala utgifter år efter år beronde vem vi skall lita på eller inte lita på.

Enligt flera utredningar av bl.a Ekberg regeringens egen utredare så ligger det på en 1/8 del och andra säger 1/4 del.

För att göra det enkelt så är varje svensk skyldig 127 000 kronor gamla som nyfödda, arbetslösa och arbetare. Underskottet i statsbudgeten (31 december 2009) var 179 miljarder kronor.

Den totala Statsskulden var 1 189 miljarder kronor den 31 december 2009. Alla utgiftsområden finns att hitta på nätet, Riksgälden visar det mesta för den som är intresserad.

Sjuka, handikappade, fetma, alkoholister, narkomaner, pensioner, rökare, jag allt ni finns nästan med, förutom en liten ”sak” invandringens extremt höga omkostnader.

På lite drygt 4-5 år så skulle hela statsskulden varit borta om våra politiker inte öppnat dörren på vid gavel för massinvandring av skäggbarn, anhöriginvandring, synnerligen ömmande skäl m.m.m.m.m.m.

Som sagt varje svensk bär omrking på en skuld som dom inte har en aning om. Skulden beror nästan uteslutande på invandringen och dom sjukligt höga utgifter det för med sig.

1980 var året då invandringen på riktigt allvar enligt den tidens mått exploderade. En bra bit över 1 miljon invandrare har Sverige tagit emot sedan 80 talets glada dagar fram tills idag.

Och att det kommer fler och fler är lika säkert som att solen pånytt kommer att gå upp.

Då var vi nästan nera på 200 miljoner i statsskuld. Sedan dessa har den i stort sett ökat regelbundet med vissa dippar. Toppnoteringen kom i mitten på 90talet när nästan alla illegala fick amnesty.

Sveriges enskilt största utgiftspost vill inte dom två största partiernas statsminister kandidater tala om alls.

Om vi inte haft denna jäkla skuld så kunde sjukvården, äldreomsorgen, och mycket annat blivit så mycket bättre. Vi kunde även höjt pensionerna för dom 700 000 fattigpensionärerna med 1500 kronor per månad och ändå haft pengar över i kistan.

Saab verkar säljas idag eller under morgondagen, för cirka 3.6 miljarder, det innebär att invandringens kostnader (om vi tar den lägsta) summan på 121 miljarder som Professor Ekberg kom fram till, så är invandringens kostnader 30 gånger högre än vad hela Saab är värt.

Visst är det otroligt att två personer som bägge vill ha statsminster-posten efter valet 19 september i år inte nämner ett enda ord om invandringens sjukligt höga omkostnader som belastar oss skattebetalare år efter år..

Mona Sahlin kom som alltid till korta, nu vet dom flesta att hennes och den rödgrönasörjans förslag är mer bidrag och fler förtidspensionärer.

Det sämsta framträdandet jag sett av en Socialdemokrat vars mål är att bli nästa statsminister. I varje debatt sedan Mona blev partiledare så har hon blivit krossad av motsåndare efter motståndare.

För Sveriges väl, ta dig en Toblerone och åk iväg på några års betald semester på skattebetalarnas pengar igen.

Med dig vid rodret bli katastrofen ett faktum som ingen klarar av att reda upp.

Citerar din gamle boss igen, ”Monas starka sida är inte att tänka eller prata.” Tror inte du har någon stark sida alls Mona. Allt du säger och gör blir galet.

Vi kan få en föraning om vinnare och förlorare

Fakta om statsskulden

Katastrofalt framträdande av Mona

Pensioner och sjukförsäkring ledde till debatt

21 Responses to Mona(S)ahlins framträdande en katastrof

 1. hillary2 skriver:

  Försök du slå i någon enfaldig att invandrare inte bidrager till svensk BNP också. Sen är väl din lycka gjord?

  • spikharry skriver:

   ”Försök du slå i någon enfaldig att invandrare inte bidrager till svensk BNP också. Sen är väl din lycka gjord”?

   Hillary2 varför gömmer du dig bakom det namnet? ditt riktiga namn är Barbro Hartvig och du arbetar som sekreterare för Socialdemokraterna i Göteborg, närmare bestämt på Eriksberg-Lindholmen S-förening. Vågar du inte stå för det du är en rutten Socialdemokrat?

   Kika gärna på fotot på honom förlåt henne här.

   http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-foreningar/Goteborg/mall3/Foreningens-styrelse/ nummer fyra sett uppifrån.

   • Sveas rika skriver:

    Ha ha
    Man kan ju inte rå för hur man ser ut men att hitta på alias som clintons fru!
    Var inte hon flata förresten?

    \Svea

    • spikharry skriver:

     Nej ingen kan rå för hur dom ser ut, men lite självbevarelse drift borde väl alla ha eller?

     Rädd för män?

     (S) politiker som Barbro Hartvig skapar nya SD:are varje dag.

     Deras ständigt nedsättande epiteter på svenskvänliga visar hur lågt dessa halv-kommunister sjunker när deras argument tar slut 😉

   • garmsir skriver:

    Heja Spikharry 😀

  • Mumma skriver:

   Re:hillary 2
   Vad ska du ha alla invandrare till? Blir du hög av att vara ”snäll” mot alla suspekta människor som i väldigt hög utsträckning inte ens visar upp sin verkliga identitet? Handlar det om att visa omvärlden vilka fina och ömsinta människor svenska politiker är? Det smäller väl inte lika högt om man är hygglig mot de egna medborgarna. Jag skulle tro att många politiker i andra stater ser på Sverige som en ”idiotstat” som formligen lockar ”flyktingar” till sitt land genom att ge dem förmåner som är bättre än de egna medborgarnas. Du och dina medlöpare är förrädare mot ert eget folk! Vi ska ta emot FLYKTINGAR, inte lycksökare!

 2. […] Mona(S)ahlins framträdande en katastrof, Inte ett ord, Reinfeldt och Sahlin är politikens Iceman, Reinfeldt kallade Mona Sahlin lögnare i […]

 3. lasse1 skriver:

  Ja, det är som Du säger Spikharry.
  Inte ett ord sades om kostnaderna för asyl o. flykting/anhöriginvandringen.
  Inte ett knyst. Men det var väl heller inte väntat.
  ”Vem sjuter sig själv i foten”..

  Konstigt, eller kanske inte…
  Men man kan diskutera alla möjliga statliga utgifter.. men när det gäller dessa kostnader då är det dessvärre totalt knäpptyst.
  Fast de flesta utav oss, med hyfsad koll på (+ och -) vet, att den årliga kostnaden borde ligga i en härad om något, 100 – tals miljarder/år…
  Undrar för hur länge man kan undvika denna kostnadsproblematik i valdebatten?

  Det skulle behövas en opolitisk, förtroendeingivande och erkänd, helt självständig nationalekonom som låter allmänheten få ta del av ”kostnadsbomben”…
  Förmodligen så finns inte den personen, men det skulle vara högintressant. Ett svart på vitt för oss alla.

  Vem som vann debatten? ”Ingen vann”… För att citera Lars Ekborgs monolog; Klotter på Maxim…
  (Jag tycker Reinfelt har tappat stinget.)

  Det ser inte bättre ut… än att Sverige kommer att begåvas med en halvkommunistisk regering. Tyvärr.

 4. JOG skriver:

  Är ingen matematiker men funderar ändå
  på om inte statsskulden grovt räknat ,motsvarar kostnaderna som Sverige har haft för invandringen.
  Den svenska modellen har ju i stort sätt fungerat,om
  det inte varit för massinvandringen och en oftast både
  dyr och meningslös, planerad biståndsverksamhet till
  länder som inte borde haft något bistånd alls.

 5. Pia skriver:

  Bidrag vs Arbete!
  Skattehöjningar vs Skattesänkningar osv osv.

  Bägga partiledare är oense om allt, men en specifik fråga förenar fienden med varandra, mer flyktingar-illegala som saknar dom flesta handlingar, är dom dessutom- outbildade analfabeter, brottsbenägna ja då är framtiden räddad för svenska folket.

  Var skall ni ta 24 miljarder ifrån frågade Fredrik? inget svar såklart, men vem frågade var 200 miljarder till invandringen skall komma ifrån årligen var tydligen ett tabubelagt ämne.

 6. hillary2 skriver:

  Ja du Spikharry.
  Min signatur associerar till demokrater och demokrati. Vad associerar din till? Fascisters likkistor? Inte för att jag tror att ni låter era offer hamna i sådana utan p.g.a. prefixet spik…

  • Sveas rika skriver:

   Ha ha
   Jag hoppas att ”spiken” blir den sista i kistan för eran politik!!!

   \Svea

  • garmsir skriver:

   Ar det demokrati att ta in hundratusentals muslimer som svenska skattebetalare maste forsorja utan att fraga dom?
   Ar det demokrati att tysta ner det skenande valdet i samhallet?
   Ar det demokrati att nyanlanda muslimer far mer i bidrag an svenska pensionarer som har arbetat och betalat skatt hela sitt liv?
   Ar det demokrati att skicka AFA-terrorister att misshandla SD-politiker?
   Isafall vill jag inte veta av eran demokrati Hillary2.

 7. A-mannen skriver:

  Två trötta systrar som står och tjafsar. In med något nytt och reformera alternativt något som sätter en stor fet fot i r…n på denna eviga, förödande samsyn på Sveriges invandrarpolitik.
  Och hillary2, du är väl en av de som sålt ut Sverige,men välkommen iallafal:-\

 8. Sadman Huissen skriver:

  SpikHarry. Jag ska vara ärlig nu. Jag tror du känner igen mig. Jag tillhör en av dem som har blivit ut försäkrad. Och jag borde har varit förtidspensionär. Mina led problem har aldrig varit värre än nu. Jag får hoppas det är kylan. Verktyg som jag samlade på mig under mitt aktiva arbetsliv har jag givit bort till sådana som kan ha användning för dem. Den här regeringen vi har i dag. Har hänsynslös gått fram och slagit vilt omkring sig bland sjuka människor. Och tvingat döende människor att uppsöka arbetsförmedlingar. Där dem ska konkurrera med friska människor. Om jobb som inte finns.
  Jag är den förste att erkänna. Att det har varit allt för lätt att bliva förtidspensionär. Och därför skulle man gå tillbaks i tiden. Och titta på hur folk blev sjukpensionärer. Man ska bliva sjukpensionär om man är sjuk/skadad. Inte för det är ont om jobb. Eller man pratar för dålig svenska. Eller någon annan idiot anledning. Det är detta som gör mig tveksam till SD. Vad tycker SD om krymplingar som jag?
  PS! Hade 1290 kr att leva på i december när allt var betalt. Och nej det blev inga julklappa 2009.

  • garmsir skriver:

   Sadman, jag hoppas SD’s politik leder till att det finns pengar over for sana som verkligen behover det, for sana som har skadats for livet. Stoppas invandringen, U-hjalpen, alla bidrag till muslimska organisationer, alla bidrag till parasiter (jag kallar inte sjuka och arbetslosa parasiter) och alla kriminella och radikala idioter skickas ut ur landet sa borde det finnas pengar over till de som verkligen behover hjalp.

  • spikharry skriver:

   Sadman!

   Du verkar ha arbetet i många år i Sverige och bidraget med skattepengar till den så kallade välfärden som inte finns. Det har varit som du skriver på tok för lätt att erhålla sjukpension/sjukbidrag under dom åren sossarna styrde landet 1994-2006 då förtidspensionerades 140 personer varje år i tio års tid.

   Jag vet hur svårt det är med ledproblem, och är det bara hälften så illa som du skriver så borde du självklart få sjukpension. Det är personer som dig som SD behöver, finns inte enda SD:are som ser ned på dig på grund av din sjukdom. Har en god vän från forna Jugoslavien som jobbade 35 år på Volvo han hade liknande problem som du har.

   Det tog tid men nu löste sig hans problem med F-kassan. Finns säkert en lösning för dig också Sadman. Men vill du snacka mer om det så tar vi det via mejlen och inte härinne.

   //S-harry

 9. saddamhuissan skriver:

  Tackar för omtanken. Det värmer. Men försäkringskassan är inte vad den har varit. Man hör nu mer förnedringskassa om det där stället.

 10. Sadman Huissen skriver:

  hillary2! Vad vet du om fascism? Benito Mussilino vad från början socialist. Han blev ut sparkad ur partiet för han ville att Italien skulle gå i krig. Vad jag vill är att du fyller på. Jag har nämligen en känsla av att man skriker fascism så fort kunskaperna sina. Nej jag själv är varken fascist eller nazists. Men det är väl inte fel att veta vad man skriver om? Man kan inte annat än bli trött på alla dessa obildade politiker.

 11. Sadman Huissen skriver:

  Och föresten Harry det är bra med kritik och mothugg. Och sluta att att lägga ut namn på menings motståndare. Utan var stolt att du bli läst. Och jag tacka än en gång för att du framför sanningen. Och som sagt ett vårdat språk är viktigt för tveksamma röstare. Lev väl broder.

  • spikharry skriver:

   ”Och sluta att lägga ut namn på meningsmotståndare”

   Har du blivit tokig Sadman?

   Barbro Hartvig (S) sprider lögner förtal, och stämplar SD:are som rasister facister etc etc under fejkat namn. Hon är en offentlig person, vilket innebär att det är min fulla rätt att visa hennes riktiga namn.

   Tragiskt och du försvarar en sådan kloakråtta.

%d bloggare gillar detta: