Ny Moské med minaret byggs i MalmöDet är behoven som styr detta. Det behövs en moské till, säger Ahsan Ullah i Ahmadiyyaförsamlingen.

”Efter många års funderingar har politikerna i stadsbyggnadsnämnden godkänt en detaljplan som gör det möjligt att bygga moskén.

Den byggs öster om Elisedals industriområde, nära trafikplats Fredriksberg på Yttre Ringvägen och en dryg kilometer från Islamic Centers moské i Ögårdsparken.

Ahmadiyyaförsamlingen har arbetat för en egen moské i tio år. Men när allt verkat klart har det dykt upp nya problem.

Ett tag var det en pilerad i vägen, säger Anders Rubin (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
– Sedan har tomten varit öronmärkt för regionens rättspsykiatriska enhet. Men det blev aldrig någon flytt hit från Östra sjukhuset.

Områdets industrier har också haft synpunkter för att slå vakt om sina möjligheter till utbyggnad.

Byggstart blir troligen till hösten. Moskén kommer att vara öppen för alla, även kristna, säger församlingens Ahsan Ullah.

Den nya moskén byggs inte för att locka till sig muslimer från andra församlingar. Det finns ingen direkt dragkamp mellan oss.

Moskén får en yta på 1 100 kvadratmeter, men församlingen tänker inte bygga fristående församlingslokaler intill moskén, som det finns hos Islamic Center. Däremot planeras det en plats för lek och re-k-reation.

Sen hoppas vi att kunna använda moskén på olika sätt. Det blir inte enbart bönesalar. säger Ahsan Ullah.

Moskén i rött tegel får två plan. I botten kommer kvinnornas bönerum och andra utrymmen för kvinnornas aktiviteter att finnas. På andra våningen kommer männens bönerum att finnas tillsammans med kontor och en bostad för imam och besökare.

Bygget kommer att finansieras med hjälp av den internationella Ahmadiyyarörelsen, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Rörelsen betraktas som kättersk av ortodoxa muslimer”.

I Sverige har Ahmadiyya cirka 700 medlemmar, med huvudsäte i Göteborg. Här finns också rörelsens hittills enda moské i Sverige.

En annan sak är att dom flesta muslimer betraktar ahmadiyyarörelsen med stor skepsis.

Man kan undra varför 700 medlemmar behöver flera stora Moskeér? Som grädde på moset så kan nu många Malmöbor skrika ut sin gläjde för det byggs även ett minaret så dom kan stå och skrika som stuckna grisar.

Sedan ställer jag mig frågan vad dom andra företagen runt omkring som var intresserade av marken säger om detta beslutet? Nu försvinner deras möjligheter till utbyggnad.

Blev ni överkörda eller gick ni med på detta självmant? Tror personligen på det förstnämnda.

Tiden rinner ifrån alla oss svenskvänliga, är det försent att rädda vårt land från att bli en ISLAMSK stat? tror tyvärr det.

Malmö får ännu en stor moské med minaret

Annonser

5 Responses to Ny Moské med minaret byggs i Malmö

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Hur kan det vara försent att rädda landet när vi trots allt är i stor majoritet? Däremot tror jag inte att SD kommer mer än att bromsa den negativa spiralen. Det kommer krävas ett regelrätt inbördeskrig för att befria landet från muslimer och landsförrädare.

  • spikharry skriver:

   ”Hur kan det vara försent att rädda landet när vi trots allt är i stor majoritet?”

   Du borde väl veta att vi inte är i majoritet när det handlar om dessa frågor.

   • Robin_Shadowes skriver:

    Jag antar att du syftar på dom ca 80% av befolkningen som med en dåres envishet fortsätter att rösta på sjuklöver-partiet? Tyvärr är oändligt många svenskar outsägligt korkade och bryr sig inte om politik och muslimer, i synnerhet inte som nu drar snart ogång årets uttagningar till schlagerfestivalen och detta kommer pocka på Svenne Kålrots uppmärksamhet, så ock Vinter-OS. Förr i tiden var det ju bara en enda uttagning till detta erbarmliga spektakel. Förmodligen ingen slump att man uttökat för att det är ett enkelt sätt att hålla den dumma fårskocken sovande. Kommer SD in så blir jag inte förvånad om dom börjar med uttagningar redan på hösten. Det är nästan så att alla dessa idioter förtjänar vad som väntar dem inom en snar framtid. Alkohol – haram, sex -haram, musik – haram. Men dom kommer säkert att anpassa sig. Det innebär ju trots allt fortsatt följande av en ledare, visserligen av en annan sort som tidigare men ändå. Några kommer säkert protestera men dom får huvudena offentligt avlägsnade och då rättar nog dom lydiga fåren in sig i ledet.

 2. A-mannen skriver:

  Behövs inga industrier i Sverige 2050 om det fortsätter med nuvarande ordning. Vad sen menaparasiterna skall leva på vet jag ej,saudiarabisk olja kanske?

 3. garmsir skriver:

  Hur manga svenskar skulle stalla upp pa att sparka ut allt avskum ur landet?

  (avskum = islamister, pk-politiker, afa-iter, kriminella)

%d bloggare gillar detta: