Islamisk arvsrätt i det mångkulturella SverigeI Sverige lever flera hundra tusen personer med medborgarskap i länder med en islamisk arvsordning. Vid arvsfördelningen efter dessa personer innebär den svenska lagen att domstolar ska tillämpa den islamiska arvsordningen.

”I sin avhandling, som försvaras den 29 januari vid Uppsala universitet, lyfter Mosa Sayed upp frågor och problem som uppstår när islamisk rätt krockar med svenska principer.

I allt högre utsträckning definieras Sverige numera som ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle. Detta mångkulturella samhälle möter stora utmaningar i de normer som styr egendomsöverföringen vid dödsfall.

Islamisk arvsrätt ger uttryck för värderingar som saknar motsvarighet i svensk lagstiftning och rättstradition. I vissa fall ärver män och kvinnor olika stor del av arvet och arv medges inte över religionsgränser.

Därutöver har barn födda av en ogift mor ingen arvsrätt efter fadern och dennes släktingar, förklarar Mosa Sayed.

Den islamiska arvsrätten behandlas i avhandlingen som ett kulturuttryck grundad i de värderingar som är förankrade i de islamiska rättskällorna, det vill säga islams heliga bok koranen.

Den svenska (internationella) arvsrättsliga lagstiftningen utgår från den så kallade nationalitetsprincipen, som innebär att arvlåtarens kvarlåtenskap ska delas enligt lagen i det land där den avlidne var medborgare vid sin död”.

Den som vill läsa resten av sörjan kan följa länken.

Kravmaskinerna kommer inte att ge sig innan Sverige har blivit en Islamisk stat och det är vi på god väg att bli.

Nu kräver Mosa Sayed att sharialagar skall införas i Sverige. Underligt att inte en enda politiker i 7-klövern kommenterat hans utspel om sharialagar i Sverige.

Islamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige

11 Responses to Islamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige

 1. TARZAN skriver:

  Om vi antar att det blir så, då kan det faktiskt hända att muslimska kvinnor åtminstone dom som har hjärna – tar beslutet att gifta sig med svenska män eftersom dom ärver dem.
  -Jag tror att vi kommer att se många unga mussekvinnor som gör revolt den närmaste framtiden.
  Som vanligt får SD ett visst antal röster på detta.

 2. A-mannen skriver:

  Varför i hela h..v..e vill de plåga sig fram genom livet i det hemska Sverige när allt är så mycket bättre i den islamska kulturen? Ja just det ja,de är arbetshandikappade och oförmögna till ett liv på västerländska nivåer om de ska försörja sig själva.

 3. A-mannen skriver:

  Det har varit segt på wordpress idag. Är det fler bloggar som är avstängda? Inte denna väl?

 4. Nizze skriver:

  Till er som bor nära nya moske-bygget: Sabotera och riv den inte, det skulle kasta dåligt ljus över SD och bli än värre, då riskerar VI att kastas ut ur eget land.

  Låt BLI, vi tar kampen i demokratisk ordning, dvs. SD 51% och då sjutton.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Då jag inte är berättigad att ärva en musse så vill jag givetvis inte att en musse skall kunna ärva mig heller. Ut med alla musslor så finns det ej heller något behov av sharia längre.

 6. Richard skriver:

  Om dårarna får sina sharialagar,då jävlar är det krig.

 7. rim skriver:

  Men mussarna tar del av allmänna arvsfondens medel.

 8. soli01 skriver:

  Vi kan givetvis inte införa andra lagar bara speciellt för olika invandrare. De måste veta att här har vi en lag för alla våra invånare. Den gäller utan undantag. Som jag ser det kan inte dessa personer bosätta sig i vårt land. Tänk om alla som kommer hit skulle kräva detta.
  Det är oroväckande att man får medel för att göra en sådan avhandling och att det sker med skattemedel?
  Nu kräver jag – och säkert de flesta – att våra politiker klart avfördar dessa dumheter!

 9. Gurkhaarmén skriver:

  Mosa Sayed förtjänar bo i Pakistan eller Afganistan. Eller Sverige borde utvisa honom till Saudi Arabien. Varför vill han leva i Sverige med en sådan liten hjärna.

 10. Gurkhaarmén skriver:

  Om Sverige skulle införa Saria lagar som (Taliban eller Al-Quida) Musa Sayed ville, 99% muslimer i Sverige skulle konvertera till annan religion. 99% Muslimer vill inte ha saria lagar. Jag rekomonderar SÄPO utreda Musa om han är med Al-quida.

%d bloggare gillar detta: