Invandrare utnyttjade åldringar och döda för att smuggla kokain


En liga som smugglat in kokain från Costa Rica till Sverige har spräckts av tullen i Göteborg. Tio personer sitter häktade, uppger Göteborgs-Posten.

”Kokainet togs in bland annat med hjälp av identiteter som ligan stal från gamla, rörelsehindrade och i något fall avlidna människor som man, enligt Tullkriminalen, kom över genom att infiltrera hemtjänsten.

Narkotikan förpackades bland annat i små doser i locket till flaskor med nagellack.

En anställd inom hemtjänsten har, enligt Tullkriminalen, flera gånger kvitterat ut försändelser på posten med hjälp av en äldre, strokedrabbad man, som utan att veta det fick bidra med adress och körkort till legitimationen när försändelsen skulle kvitteras. Pengar har också skickats med hjälp av ID-uppgifter från en avliden man”.

Politiskt Korrekta SvD och Dagens Nyheter fortsätter mörklägga och undanhålla stora delar av sanningen för sina läsare.

En av dom häktade har genom sitt arbete inom hemtjänsten stulit identiteter, enligt tullkriminalens utredare har den 36 åriga kvinnan infiltrerat hemtjänsten för att gynna grovt illegal verksamhet.

Kvinnan exempelvis beställt narkotika i en äldre, strokedrabbad pensionärs namn. Sedan, när försändelsen kommit, har hon löst ut paketet genom att legitimera sig med hans körkort.

Gripandet är så färskt att hennes arbetsgivare i hemtjänsten ännu inte kontaktats. Den 36-åriga kvinnan har i förhör erkänt det som hon beskylls för.

En majoritet av de 14 misstänkta tillhör samma etniska grupp. Många av dem har nyligen flyttat till Göteborg från ett land i den karibiska ö-världen.

När det gäller huvudmannen så registrerades han i Sverige såpass sent som i mars 2009. Då undrar man ju om han etablerat sig här enbart i ett brottsligt syfte, om organisationen beordrat honom att ”åk dit och starta upp en business”, säger Dick Henry.

Klart är att en större internationell kartell ligger bakom denna gren av kokaininförsel till Sverige. Celler har sannolikt också byggts upp i andra städer i Europa.

Den 32-årige lokale ledaren har gett sina landsmän och andra temporära underhuggare olika uppdrag. Vissa av dem har fått ersättning för att tillhandahålla mottagaradresser, andra har sänt betalningar till Costa Rica.

Tullkriminalen har dessutom hittat kokainindränkta pappersdokument i ett kompendium med plastpärmar och i de tjocka omslagen till en inbunden, bibelliknande bok om Costa Ricas historia.

Sammanlagt är hittills 14 personer, bosatta i Göteborg, inblandade i härvan av kokaininförsel från Costa Rica. Av dem sitter tio personer häktade.

Det är således ”Politiskt korrekt” att utelämna uppgifter för sina läsare när det handlar om så kallade ny-svenskar som ligger bakom brotten.

Stadsdelsnämnden Gunnared har det politiska och administrativa ansvaret för Stadsdelarna Kortedala, Bergsjön, Lärjedalen.

Gunnared har även förut varit i blåsväder, dom anställde bl.a en socialchef som hade fler betalningsanmärkningar än hela området tillsammans.

Föga överraskande så betalade hon ut pengar till sig själv på grund av hennes ansträngda ekonomi (var tvingad) att leva på existensminimum då kronofogden tvingade henne till det.

Lars Muregård, stadsdelschef i Gunnared. Kände sig jävligt dum när han glömde kolla upp kvinnan. En sån miss som inte får förekomma. Den person på vår löneadministration som såg detta borde talat med mig sa Lars Muregård då. Men huvudansvaret ligger självklart på den högste chefen och det var lille Lars vid den tiden.

200 000 kronor han kvinnan föra över till sig själv innan någon på SDN vaknade.

I juni 2006 dömdes en 48-årig it-administratör hos SDN Centrum för att tillsammans med sin bror ha förskingrat 3,7 miljoner kronor. Hovrätten fastställde sedan vård för spelmissbruk som lämplig påföljd.

Bägge var invandrare. Så går det till i dagens Sverige, men är du svensk och är skyldig något så jagar dom livet ur dom stackarna för att plocka in några 100 lappar.

En liga som smugglat in kokain från Costa Rica till Sverige har spräckts av tullen

Smugglade med stulna identiteter

Annonser

One Response to Invandrare utnyttjade åldringar och döda för att smuggla kokain

  1. Blodsven skriver:

    Månas entrepenörer är iallafall jävligt påhittiga. Måna, Dårazio och Linna har förmodligen provision, eftersom dom alltid backar upp ohyran till 100%….

%d bloggare gillar detta: