Flyktingar prioriteras, från Somalia, Eritrea, Sudan m.m


Sverige ska i år ta emot mellan 1 700 och 1 900 kvotflyktingar, människor som FN:s flyktingorgan anser vara i särskilt stort behov av hjälp.

”Det blir flyktingar från Somalia och Eritrea som prioriteras, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

Eritreanska flyktingar i Sudan och Libyen, som flyr undan en totalitär regim i Eritrea, här behöver världssamfundet göra insatser och vi ställer upp, säger Dan Eliasson, generaldirektör för Migrationsverket, till Ekot.

Omkring 850 flyktingar kommer att hämtas från läger i Kenya, Sudan och Libyen”.

År efter år åker anställda från Migrationsverket till flyktingläger och gör en kontroll av vilka som behöver få en fristad och livslång försörjning i Sverige.

I år blir det som vanligt ett par tusen till som blir berikade med PUT. Förra årets kvotflyktingar bestod enligt migrationsverket mest av analfabeter, handikappade och äldre personer.

Migrationsverket är fortfarande skyldiga Mölndals kommun drygt 50 miljoner kronor. Men fortsätter likförbaskat att dela ut PUT till höger och vänster som sedan andra tvingas betala för.

Anders Bergqvist är chef på Arbets- och Familjestödsförvaltningen i Mölndal säger:

”det ändå inte är något problem finansiellt sett”

Självklart inte, att använda andras pengar är inget problem, men om du tvingades ta dessa ur din egen plånbok då vore det säkert annat ljud i skällan.

Hur vore det om svenska staten såg till att svenska folket först och främst fick en skälig levnadsnivå innan dom delar ut permanenta uppehållstillstånd och livslång försörjning till andra.

Eller är det bättre enligt er att Greta och Hubert lider i det tysta på bekostnad av er avskyvärda handling mot dom.

Förr var jag positivt inställd till kvotflyktingar, men så som ekonomin är för tillfället så har vi inte råd att ta hit fler personer.

Flyktingar från Eritrea prioriteras

Eritreanska flyktingar i Sudan och Libyen, som flyr undan en totalitär regim i Eritrea,

Annonser

26 Responses to Flyktingar prioriteras, från Somalia, Eritrea, Sudan m.m

 1. Haringen skriver:

  Det är synd att man inte är kvotflykting, nu råkar man vara Svensk och då har man inget värde alls…speciellt inte som arbetslös och går på utfyllnad från SOC, på SOC hamnar man längst ner på listan och får pengar sist för att man är Svensk och blond.
  Det klagas på att det finns rasister i Sverige, är det så konstigt egentligen? Staten skapar dem ju!

  // EN ”fattig” Svensk (Det finns inga fattiga Svenskar enligt fd statsministern Göran Persson, så därför inom situationstecken.)

  • annullera skriver:

   Rösta på SD! Det enda parti som är till för att få till en förändring. Jag hoppas innerligt att folket inte accepterar mer skit. Det är nu dags att sätta stopp för deras vansinnespolitik som endast kommer att skapa ett ännu större helvete genom att de fått för sig att de skall adoptera jordens befolkning från menaländerna.

 2. Richard skriver:

  Svartjobb hädanefter,orkar inte längre med all dårskap,ska flytta utomlands i mars,åter om SD kommer in i riksdagen.

  • annullera skriver:

   Det vore mycket konstigt om de inte kom in i riksdagen, men vi får hopppas på det bästa för Sverige, folkets- och skattebetalarnas skull. Inte minst våra efterkommande barn och barnbarns skull.

 3. Herbert skriver:

  Hur FAN tänker de där uppe? Vi har hög arbetslöshet som det är? Jag har inget emot invandring som sådan. Men man måste se om sitt eget hus först. Jag blir så JÄVLA trött på Sverige nu……

 4. annullera skriver:

  Hur många i detta land är det som kommit till detta land över halva jordklotet och som inte har någon asylstatus? Det verkar inte spela någon roll om man har asylstatus eller ej, här får alla PUT och fri försörjning till dö-dagar. Jag har sagt det många gånger, vi hjälper fel människor.
  Hjälp fler på plats istället eller i närliggande områden där de har sina rötter, hjälp alla världens barn som arbetar istället för att få gå i skolan, barn utan föräldrar eller som har något riktigt hem, barn som inte kan få äta sig mätta eller dricka rent dricksvatten! Vilka är det som vi öser miljarders miljarder över, vilka är det vi hjälper? Är det verkligen riktigt utsatta- och förfölja människor. Om det är så vad kommer det sig då att många beter sig som de gör när de väl kommit hit och fått en fristad? Ursäkta men de verkar inte speciellt tacksamma, de har snarare kommit hit för att utnyttja Sveriges mycket generösa bidragssystem. Se nu på de stackars ensam kommande skägg barnen som ansåg att 2000 i fickpengar inte var nog att röra sig med efter det att dom fått allt annat betalt! Hur utsatta- och hemskt har dessa haft det i sina hemländer kan man fråga sig. Riktigt utsatta människor tycker det är guld värt att komma hit för att börja ett nytt liv, människor som flytt från förföljelse, krig och annat, men dessa människor visar också en helt annan respekt mot det värd land som tagit emot dem.

  Sverige ÖSER miljarders miljarder kronor ur skattebetalarnas kistor utan sans och balans, utan någon som helst koll på vilka vi tar emot. Det är verkligen riktigt sjuka människor som styr och ställer i detta land. De styrande, media och övriga PK-Eliten ljuger för det svenska folket och för dom bakom ljuset, de hjälper fel människor, de utsätter- och jagar sina egna, de ser till att vi alla får det sämre. Medel- och fattigpensionärer får sänkt pension, gamla och sjuka får en sämre omsorg och vård, sjuka människor skall tvingas arbeta till varje pris oavsett hur sjuka de är, ungdomar som läst och gått ut skolan skall vara tvungna att bo hemma pga att det varken finns jobb eller bostäder, arbetslösa som stämplats ut skall vara tvungna att leva på existensminimum, våra små barn får det sämre på både dagis och i skolan pga av att det skall sparas in på maten, personalen mm., de hemlösa får stå och sälja faktum eller vända sig till Frälsningsarmen för att kunna få en tallrik soppa, fattiga går och letar efter tomburkar i papperskorgarna för att kunna dryga ut sin kassa. Det är ett fint land våra styrande har skapat men är det så här vi vill ha det?

 5. Hasse 51 skriver:

  En kompis till mig här i staden frågade mig : ser ingen i regeringen hur mycket ”allt” kostar ? Det handlar inte om det sade jag……Och ingressen på statsministerns tal igår bekräftar vad jag säger/sade.
  Sverige SKA vara VÄRLDSLEDANDE på invandrar och flyktningfrågor !!!!!!! Jo så sade vår käre Fredrik, och inte nån ifrågasatte prislappen ( men hade SD vare där……hi hi). Dom kunde tjafsa om investeringar hit/dit men det som för närvarande drar mest av VÅRA skattemedel INTE ETT ORD ! Varför kan ej Sverige bli ett föregångsland att se till att invandrare kommer hem o bidrar med nått i hemlandet ….en tanke kanske inte allt för långsökt eller hur ? Till Spiken : kolla upp möjligheterna till att öppna en ”fri” radiostation så vi får ut sanningen om vannsinnet som pågår i Sverige.

  Hasse 51 ( som ser på snön utanför)

 6. lasse1 skriver:

  Jag lade in en blänkare i går ang. partiledardebatten i riksdagen…
  Inte ett ord hördes från någon talare om den svenska invandringspolitiken. Än mindre om asyl, flykting och anhöriginvandring…
  Konstigt, så till den milda grad, m.t.p. de enorma kostnader som detta betingar tillsammans med de övriga sociala utgifterna..
  Alltså, inte ett knäpp hördes. Allt är tydligen under kontroll och under normala förhållanden.
  Tycker jä….. synd om kommande generationer. Det är nog det minsta man kan säga.

  Förstå, vilka kostnader som dessa generationer kommer att få betala i framtiden. Redan nu visserligen…men det späs ju på hela tiden i en oförminskad takt.

  Man snackar om arbetslöshetssiffor på c:a 170.000 personer. Vad är dessa siffror i jämnförelse med c:a 500.000 flyktingar( sedan en 12 – 13 års period tillbaka i tiden) i permanent försörjningsstöd i olika former. Inte nog med detta. Antalen byggs på hela tiden…År efter år, med c:a 35.000 personer…
  Snacka om ansvar med Sveriges framtid…

 7. Karl J skriver:

  De ryggradslösa 7 bara blundar och likaså Exp o AB och andra blaskor, är hela skiten korrupt eller behöver dom glasögon hela surven. De ljuger om klimatet,bensinen (finns hur mycket olja som helst)isbjörnarna det finns ca 25 tusen och bara 5 tusen för xxxx år sedan,polarisen breder ut sig,etanol är bara skit och invandringen är tydligen gratis. Och varför startas det inte ett pensionärsparti i Sverige som tar saken i egna händer och begär ordning o reda i samhället, det finns ca 1,5 miljoner pensionärer, tänk vad många mandat det skulle bli i riksdagen och de skulle få sin rättmätiga pension och Sossarna + 6 skulle få endast ett fåtal mandat,tyvärr så är PRO alldeles för insyltade i S-partiet som far med osanningar och rena lögner om våra skattepengar.
  Var tvungen att skriva av mig lite.

  • annullera skriver:

   Det är bara bra att fler och fler skriver av sig men snart måste det till också att folk går till handling och inte endast knyter näven i byxfickorna.

   • annullera skriver:

    Tyvärr låter vi dem ta över allt för mycket och backar undan istället för att gå till motangrepp och visar dem vart skåpet skall stå. Det är tyvärr det som gör att de tappar respekten för svensken och det är det som gör att de skrattar bakom våra ryggar. Ju fegare och flatare vi är ju mer kommer de att trampa på oss.

 8. JOG skriver:

  Som vårat svenska valsystem ser ut är det nog ganska
  orealistiskt att vänta sig några större förändringar.
  och vad skulle handlingen bestå i rent konkret?
  Kravaller eller fikarumsdiskussioner?
  Nä valsystemet måste reformeras ,personval av politiker, mer direkt demokrati och misstroende votum
  mot politiker.Det finns ju datateknik jag använder den just nu ,den sakliga artikeln ovan och inläggen ovan är skrivna med data teknik.Varför inte utnyttja
  samma teknik vid röstande och skapa en mer direkt demokrati. Ledsen Harry ,jag kommenterade inte precis din artikel men jag delar helt dom åsikter du utryckte
  där.Kände mig tvungen att skriva detta efter att ha läst inlägget om att gå till handling….

  • annullera skriver:

   Vad är det som egentligen skiljer oss från Fransmännen, de går ut och protesterar och säger ifrån, i Sverige knyter folket näven i byxfickorna. Men visst är internet och datan bra att föra diskussioner och lyfta fram det som våra politiker- och media mörkar. Det är bara att hoppas på att det räcker och att tillräckligt många läser och tar till sig det som står samt röstar på SD.

 9. Norrskenet skriver:

  Och så här visar flyktingarna sin tacksamhet till sverige för att vi tar emot dom med öppna armar och hjälper dom. Med att dom se ner på vårt samhälle våra lagar, vår religon vår tro. Våra män, kvinnor och barn är inte lika mycket värda som muslimska kvinnor barn och män. KOMMENTAR av en invandrare; Visst kan vi knulla dom men inte fan gifter vi oss med dom. Vi vill ha en riktig kvinna och gifta oss med. En av våran egen sort. Och det går bra att nedvärdera dom och att våldta dom. Vem fan är rasist? I skolan råder det anarki, invadrarna betämmer över svenska elever och lärare och rektorer. Vilka som inte vågar sätta stopp pga, rädsla!!!Dom har blivit så stort i antalet att det är kaos och det finns ingen chans till kontroll. Svenska elever som blir mordhotatade, misshandlade för att dom är svenskar. Vågar inte gå till skolan om dom inte har en mobil eller pengar att ge till den invandrarna som hotar dom. Små tjejer på 9 år som blir bespottade och kallas ”svenne hora” av muslimska tjejer och killar. sandlåder på skolan som använs som pissoar och toalett av invandrare. Mat som blir spottad i för att den är oren. Och som sen ska våra svenska barn äta ovetandes om att det kan finnas en massa saliv med vilka sjukdomar som helst i. Men va fan dom ska ju integreras i samhället heter det ju!! Svenskar som inte vågar vistats ute efter mörkrets inbrott pga, invandrare. Svenskar som inte vågar stå upp för sin sak pga, rädsla för sitt liv sina barn och famij.KOMMNENTAR av invandrare; ” ditt hus din familj alla din släktingar komma brinna”. att mörda och mordhota mm. är en flyktings vardag. Det är så dom tor att man överlever. Men visst integrera dom i sammhället. Sätt dom vägg i vägg med en svenska familj. Att leva och bo mitt ibland invandrare, flyktingar detta är min, vår vardag. Det är likadant i hela sveriges långa land. Men visst är vi svenskar och sverige generösa? Men när har vi fått nog..När hela sverige ser ut som rosengård. Jag fick nog orkade inte jobba kvar på invadrarverket. Att se unga tjejer som blev tilsammans men invandrare kom med blåögon och hade konveterat till islam. att alltid måsta ha ryggen fri. Får dom som dom vill skulle nog hela sverige gå med huckle och måsta konvertera till islam. Snart är Sverige inte till för svenskar och vi är ett minne blott. Jag vet och jag har sett hört ja har upplevt detta är ingen lögn.

  • annullera skriver:

   Varför går Ni inte samman istället för undan? Föräldrarna till utsatta skolbarn måste kunna genom god sammanhållning- och samarbete kunna sätta stopp och motarbeta det som du här beskriver händer i skolan.

   • NorrLand ;) skriver:

    Precis varför görs inte någonting åt dessa invandrare? Alla svenskar tycker samma sak, kom igen då gör nånting åt det..

    Vars tog våran svenska tradition vägen? Barnen får inte sjunga svenska nationalsången nå mera för att det är rasistiskt??, svenska flaggan vill invandrarna göra om,

    national sången ville dom göra om med bongo trummor? HALLÅ VAKNA FÖR F*N.. Detta är sverige, Acceptera det vi har här i SVERIGE eller åk hem era idioter, inte bemöts vi med massa hundratusentals kronor om vi kommer till deras ”turk hemland”.

    Och kallar vi deras fruar turk horor och spottar på deras ungar blir du ju skjuten på plats!

    Jag är inte rasist el nazist, Är bara trött på att se hur vi svenska behandlas av dom, Hånas och nedvärderas..

   • Norrskenet skriver:

    Det är inte det lättaste, tro mig. Jag drar mig inte undan, jag går till mot attack när något är fel. Mvh/ ensam krigare

 10. Berra skriver:

  På Migratiosverkets sida står det att de beräknar att hämta hit sammanlagt 2950 st.Där fanns också en flyktingstödsfond på knappt 126milj.va roligt för dom. SVENSKAR existerar visst inte.SD ett utmärkt val

 11. A-mannen skriver:

  UD skall skära ner i bl.a Dublin och Luxemburg för att vara representerade i östafrika och balkan där det finns svenska intressen???????? Ja för fan bygg några flådiga ambassader i somalia med grannländer och anställ ett par tusen pigments handikappade analfabeter så är Sveriges framtid räddad enligt afrikas egen tomte bildt.

 12. lasse1 skriver:

  Om man tänker tillbaka lite på den arbetskrafts- invandring som skedde under 50 o. 60 – talen…
  På den tiden så kom det tusentals personer till Sverige, som med lätthet smälte in i det svenska samhället….För det fösta så var de europeér med en snarlik syn på tillvaron…

  De flesta som kom till Sverige, var till större delen utbildade arbetare. Bl.a från Grekland, Italien, Spanien, Jugoslavien, Danmark o. Finland för att nämna några typiska länder som ”släppte ifrån sig arbetskraft”.
  Sverige var rikt på den tiden. En svensk industriarbetare tjänade mer än dubbelt mot en italiensk industriarbetare…Idag är det nästan omvänt…
  Bistert men sant.

  Denna typ av arbetskraftsinvandring pågick också en bit in på 70 – talet.
  Och vad blev nu det av detta?
  Ja… nästan alla, kom snabbt in i arbetslivet nästan på direkten för att vara exakt…
  Språket var väl det största kruxet. Men de olika företagen bekostade språkutbildning även under arbetstid för de flesta…

  Ofta hämtade de större företagen arbetskraften på hemorten i resp. land, kanske med den ”viss sortering”….Men, var sker inte detta någonstans?
  Det gallras väl i Sverige idag så det står hejdlöst till.

  Som sagt. Fullt arbetskompetenta inom de yrken som verkstadsindustrin efterfrågade…Dessa personer har i allra högsta grad, varit med och byggt Sveriges välfärd o. framgång…
  Många av dessa personer nöjde sig inte med ett s.k. vanligt industriarbete. En stor del gick vidare på olika kurser, kvällsskolor/gymnasier, för att få en vidare utbildning och därmed kanske ett mera intressant arbetsliv…
  Känner många av dessa personer, som med ”hull o. hår” införlivades i det Svenska samhället, med en lätthet som väl var i pararitet med en infödd svensk.
  Så var läget under 50, 60 och 70-talen.

  Att Sverige även idag, måste tillgodose vissa brancher med arbetskraft, kanske då från läner, bortom Medelhavet än tidigare, är nog klart utan minsta tvivel.
  Vem vill nattvaka på ett sjukhus, städa dess toaletter och verka som spärrvakt i det bråkiga Stockholm nattetid?. Rengöra våra kontor o. fabriker Var finns den arbetskraften? Ja, inte inom Europas gränser väl?.

  Så en viss invandring är berättigad. Därmed inte sagt en massinvandring…

  Man hör ofta i debatten idag, om just denna invandring som jag har beskrivit under 50 – 60 talet. Många vill göra det enkelt för sig och likställa den mot dagens invandring…
  Något mer förljuget kan inte ”slängas in” i den
  pågående invandrardebatten…
  Det är ett ”kraftigt hån” mot de grupper som kom hit under 50 o. 60 talen…

  • annullera skriver:

   lasse1!
   Det är skillnad på invandrare och invandrare! Det är skillnad på arbetskraftsinvandring och bidragsinvandring, det är skillnad på skötsamma arbetande invandrare som själva vill integreras i samhället, mot alla dem som inte vill arbeta, lära sig språket, eller på annat sätt vill anpassa sig till sitt värdland. Jag tror de flesta egentligen vet vad det handlar om. Det handlar inte om en normal invandring och det handlar heller inte om att hjälpa de riktigt utsatta människorna. Det har helt enkelt spårat ut fullständigt med den svenska invandringspolitiken.

 13. lady jane skriver:

  Debatten här har tydligen fått en annan vinkling än den ursprungliga ursprungliga om invandringen,men jag
  hoppar med.Tänker själv rösta på SD.Men tror att hela
  systemet att rösta måste reformeras,som det ser ut nu
  så styrs vi hela tiden av politiker som vi aldrig direkt har röstat har röstat på.Det svenska systemet är i alldeles för hög grad representativt ,dvs vi röstar på ett parti som egentligen inte är särskilt
  bra alls ,men som vi tycker är det minst dåliga alternativet.Och så drabbas vi av dom politiker som
  partiet utsett utan att vi egentligen varken valt eller velat rösta på dom.I många andra länder fungerar
  det annorlunda och antagligen bättre ,i en del länder
  kan man till och med välja statliga funktionärer direkt.Tänk att tex direkt få välja polischef …
  det skulle innebära att vi i stockholmstrakten slapp
  den där kvinnan som ser ut som ett marsvin och går på pridefestivaler.Och inte sjutton skulle väl någon rösta på fula fredrik eller mona muslim i ett eventuellt presidentval.

 14. JOG skriver:

  Vad har hänt miss jane?Instämmer du med JOG som du annars brukar försöka hoppa jämfota på när du besöker
  Harry´s och Varjager´s bloggar.
  Beträffande marsvinet Götblad vill jag bara lägga till
  att hon låter som ett marsvin också när hon försöker
  prata och enligt hennes kollegor så ska hon dofta marsvin också ,men det får stå för dom fast naturligtvis respekterar jag deras åsikt.
  Bra att du röstar på SD lady jane det gör jag med och
  många av mina bekanta dom flesta faktiskt.Dina bekanta
  gör säkert så också tror jag.

 15. lasse1 skriver:

  @ annullera 20:42

  Det var det jag ville få fram med mitt inlägg..
  Skillnaden mellan arbetskraftsinvandring kontra flykting eller bidragsinvandring om man så vill…

  Men, många blandar ihop begreppen i olika debatter o. media.
  Ex: ”Titta, vad bra det gick med dem som kom hit på 50 o. 60 – talen… låter det ofta i debatten”
  och jämnför dessa händelser med dagens invandring.

  Vilseledande info. i allra högsta grad…och många sväljer jämnförelsen dessutom..

 16. Robin_Shadowes skriver:

  Visst hade det varit bättre och effektivare att hjälpa infödingarna på plats men problemet är då att då hade dom ju inte haft rätt att rösta i Sverige…

%d bloggare gillar detta: