Sverigedemokraterna ökar kraftigt (5,0 +1,5)


Centerpartiet störtdyker i opinionen. Med endast 3,1 procent av väljarstödet hamnar C utanför riksdagen – och drar med sig hela alliansregeringen i fallet.

”Inte heller Kristdemokraterna klarar fyraprocentsspärren och agerar sänke, enligt Demoskops senaste mätning.

Det tredje partiet som inte heller når riksdagen är Vänsterpartiet, som endast får 3,8 procent av väljarstödet. Desto bättre går det för Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna, enligt mätningen som är gjord på uppdrag av Expressen.

Störst är tappet för Centern som backar med 2,5 procentenheter jämfört med månaden innan och får totalt 3,1 procent av rösterna – den lägsta noteringen någonsin hos Demoskop.

Om det här skulle bli valresultatet utplånas alliansen helt, säger statsvetaren Henrik Oscarsson till tidningen.

Centerledaren och näringsminister Maud Olofsson, som har hanterat en rad kriser under den senaste tiden, pekas av experter ut som en orsak till partiets dystra siffror.

Hon hade tidigare en storhetstid, men nu har det minskat. Tvärtom kan hon nu framstå som lite smågnällig, säger Jenny Madenstam, statsvetare vid Stockholms universitet, till Expressen.

1 002 personer intervjuades i undersökningen mellan den 4-11 januari. Tillsammans får C, FP, M och KD 41,8 procent av väljarstödet, en minskning med 2,5 procentenheter. V, S och MP får 51,2 procent, en ökning med 0,9 procentenheter”.

Trevligt att SvD visar procentenheter för 7-klövern, men saknas inte något parti? Jovisst ja dom glömde i alla hast att nämna Sverigedemokraternas kraftiga ökning (5,0 +1,5).

Svenska Dagbladet tog ett demokratiskt beslut att folket inte har något intresse av att bli informerade om det enda Svenskvänliga partiet vi har.

Att det är valår märks redan!!

Väljaropinionen i DemoskopParti, procent (jämfört med förra mätningen procentenheter)

Socialdemokraterna 37,1 +2,3

Vänsterpartiet 3,8 —2,1

Moderaterna 27,4 +2,1

Miljöpartiet 10,3 +0,6

Folkpartiet 7,4 —1,5

Kristdemokraterna 3,9 —0,6

Centerpartiet 3,1 —2,5

Sverigedemokraterna 5,0 +1,5

Övriga partier 2,0 +0,2

Källa: Demoskop

Stort tapp för Centern

Centerpartiet störtdyker och drar med sig hela alliansregeringen i fallet

Annonser

32 Responses to Sverigedemokraterna ökar kraftigt (5,0 +1,5)

 1. Sveas rika skriver:

  SD resultatet +
  Skammedia –
  Fan det händer så mycket skit i det här landet så att jag orkar inte ens kommentera sakligt längre. Numera blir det bara plus eller minus.
  \Svea

  • spikharry skriver:

   Håller med dig Sveas rika!

   Man blir så jävla trött på allt mygel, vilket gör att man inte kan hålla igen sina känslor då och då. Får själv bita ihop ofta för att inte spåra ur totalt när jag skriver artiklar.

   • Sveas rika skriver:

    Det sjukaste av allt är att man idag inte behöver leta efter dumheter som begås av media eller pissiga politiker,fakta bara hopar sig så fort man slår på datorn,öppnar en tidning eller slår på tv´n.
    Så hur Svennehängpung kan missa ALLT detta är för mig en gåta.
    Jag tror att John blund sagt upp sig och en liten Mohammed nisse springer och lindar turbaner för ögonen på folk istället.
    \Svea

    • allemand skriver:

     Harry säger ovan och det tycker jag är makalöst att en sådan stor tidning som SVD blankar resultatet och sätter inte ut hela resultatet är anmärkningsvärt. På ren svenska för j-a dåligt.

 2. Mrs Thatcher skriver:

  Denna taktik används även av Tv4-text. Inte ett ord om SD’s siffror och att dom nu är Sveriges femte största parti. Bara om Centerns störtdykning. Lägg på skämmighets-procenten så ligger SD nog runt ca 7%. En alldeles för låg siffra.

 3. NIsse skriver:

  Nice! =)
  SD2010

 4. Blodsven skriver:

  Kossan Måddan smågnällig? Fy fan vad snällt sagt om den värsta kraxkärring jag nånsin hört öppna käften inom storpolitiken…

 5. TARZAN skriver:

  Jag fattar inte att Måddan O kan vara så korkad angående SAAB.
  -Om SAAB läggs ner betyder det 12 000 jobb åt helvete. Vem får skulden , jo Måddan och Fredde Kålhuvud och vad händer då – jo dom tappar väljare och regeringsmakten. Att rädda SAAB kostar lika mycket som 2ooo skäggabarn gör på ett år.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Mååd och Alfons satsar hellre på några tusen nya skäggabarn än räddar SAAB. Det är ju mest svenskar som jobbar där som ma kan utförsäkra till förmån för massor av nya skäggebarn.

 6. robban skriver:

  räddar de saab så vinner de valet, svårare än så är det inte. som de håller på nu så kommer sossarna med lo att krossa maud. det är ju fan öppet mål. sossarna brukade höja barnbidraget när deras siffror dalade inför ett val och vips så hoppade de upp ett par procentenheter igen.

  • pierus skriver:

   Problemet med löfte om höjt barnbidra är att folk är så korkade att dom går på finten .att erhålla 100kr extra, vad den sosialistiska poppulasen gör efter valet är att höja pungtskatterna på allt som berör barn, således går föräldrarna med minus 3-400kr.

 7. antisverigedemokraterna skriver:

  Glädjens sötma just nu, men några 5% blir det inte för SD i valet 2010 .

 8. vinterbadaren skriver:

  @TARZAN

  Anser du att staten skall gå in som ägare i ett företag som gått med förlust under ca tjugo års tid?
  Inse fakta, ingen vill ha dessa SAAB-bilar och således är tyvärr en nedläggning det enda rätta.
  Glöm inte hur det gick med Teko samt varvsindustrin.

  • TARZAN skriver:

   Jag såg hur det gick med varvsindustrin med egna ögon för jag bodde i Malmö och följde Kockums in i döden. Vad som gäller SAAB tycker jag att fördelarna överväger nackdelarna att staten räddar det. Man måste oxå veta att staten har miss gynnat SAAB med konstiga regler för tjänstebil. I USA så måste 51 % av bilen vara amerikansk för att polis och andra myndigheter ska få köpa den.

 9. allemand skriver:

  antisverigedemokraterna,

  Du kan dra dig tillbaka till ditt kyffe och så möts vi på valnatten och diskuterar fakta. Jag lovar dig att jag blir inte besviken men du kommer att bli det.

  Dessutom är du inte ens demokrat som inte tillåter kommentarer på din egen blogg, förmodligen är du rödnäsa som aldrig hört talas om demokrati. Bra på att misshandla folk är ni men inte mycket mer.

 10. JOG skriver:

  Jag för min del tror att Sverige Demokratern kommer
  att gå stadigt och kraftigt framåt ,tror att siffror
  runt 7 till 10 12 procent kan vara helt realistiska.
  Det gäller bara att vi kan ta debatten och föra den
  framåt på alla möjliga plan och nivåer.Även om det
  tyvärr innebär att vi när vi debatterar med somliga
  måste sänka oss intellektuellt för att dom ska förstå
  oss.Tänker närmast på Mona Fredrik Måddan och liknande
  och miljöpartisterna.Så Heja På Nu!

 11. antisverigedemokraterna skriver:

  @ allemand

  Vi på ASB önskar verkligen SD kommer in i riksdagen, varför jo så svenskarna får se detta pajasparti i action. Sen går man samma öde till mötes som Ny Demokrati gjorde. Tyvärr tror vi på ASB bloggen att loppet är kört för SD då partiet faller itu och de kunniga lämnar partiet, då hjälper inga siffror i värden.

 12. antisverigedemokraterna skriver:

  Vi på ASB bloggen önskar alla lyckorusiga SD:are en trevlig helg.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Den där jävla Promoe har IQ-badanka och hans fans verkar om möjligt ännu dummare. Usel musiksmak har ni också men det är väl vad man kan förvänta av massinvandrings-kramare som er!

 13. Pia skriver:

  En kul grej jag kom att tänk nu när Antirödingen skicka med en videosnutt. Killen utan IQ Promoe förklarade förra året att han tyckte det var synd att BORGARNA nu styr Malmö.

  Man blir som man umgås 😉

 14. lasse1 skriver:

  Att det blir ett regeringsskifte, det råder det nog ingen som helst tvekan om….
  Alliansens nya sjukregler skrämmer tydligen upp personer som inte kan tolka förändringarna.
  SAAB – affären kan också ligga alliansen i fatet, men beror till en stor del på den fortsatta utvecklingen…

  Sossarna säger som vanligt ingenting, om vilken politik som de skall driva tillsammans med bolsjeviker o. miljömuppar.
  Helt förödande att ha kommunister i en svensk regering… enär nästan hela östeuropa har slängt skiten på sophögen…
  Men, men..Sverige är sig likt. Lider av skrämselhicka av sociala förändringar…

  Sverigedemokraternas chanser ligger inom räckhåll för riksdagsmandat. Lite mer av groteska avslöjanden om de etablerade riksdagspartiernas slapp hållning i den förödande invandringspolitiken, så är chansen enormt stor…. att SD kommer att hamna i härad om 8 – 10%…

 15. Bo skriver:

  Vad jag njuter av att läsa om att det går dåligt för centern och kristdemokraterna. Båda partierna har övergett sina ideal och det återspeglas i väljarstödet. De fattar nog inte själva vad det beror på…

  Jag undrar hur det går för de Gröna Khmererna när det blir uppenbart för var och en, att klimathysterin bara är bluff och bondfångeri. De behövdes väl när de bildades för många år sedan men sedan har dragit till sig massa kommunister, trottoarbönder och andra fånar. Alla partier är ju miljömedvetna nuförtiden så jag kan inte se att de behövs längre.

 16. World Traveller skriver:

  antisverigedemokraterna!!! Aer det haer ni aer!
  Jag trodde ni fortfarande satt och klurade paa mina fraagor som jag staellde till er paa Thoralfs blogg.

 17. Bo skriver:

  Tillägg: Jag glömde skriva att jag njuter av att det går dåligt även för kommunistsvinen. Jag glömde nog det för att ”that goes without saying” undermedvetet.

 18. anneli skriver:

  Bara att hålla med AntiSD , glädjesiffrona nu beror på missnöje och SD är och förblir ett 3 % parti

 19. allemand skriver:

  Sveas rika,

  Smartare än så är inte de röda.

 20. per2 skriver:

  # antisverigedemokraterna och anneli
  Svenska folket börjar så sakteliga inse vilket månkulturellt bedrägeri det utsatts för av er vänsteranarkister. På valdagen i september är ni nog inte så styva i korken. 5 % för SD är bara början.

 21. mopsen skriver:

  SD:s väljarstöd är svårt att mäta. Inom vissa grupper är stödet för partiet särskilt stort. Detta gäller:

  * Pensionärer
  * Ungdomar (nås ej i mätningar för de har oftast ingen fast telefon utan mobil).
  * Militärer och civilanställda, andra försvarsengagerade (t ex hemvärnet) och försvarsvänner i allmänhet
  * Poliser och andra som personligen upplever migrationens baksidor

  Jag noterade att SD fick 13% i en lokal opinionsundersökning i Hässleholm. Ännu högre siffror i Linköping och Umeå.Så höga att jag inte vågar tro på dem.

  Vad har dessa städer gemensamt? Det är städer som tidigare hyst nu nerlagda regementen. Antalet människor, som på något sätt känner ”nära anhörighet” med ett enskilt regemente bedömer jag till ca 6 000 personer. (Anställda, anhöriga, leverantörer, underleverantörer, frivilligengagerade o s v).

  Antisverigedemokraterna gör ett intellektuellt grundfel. De ser SD som en sjukdom och inte ett symptom på ett missförhållande i samhället. De tänker: Kan vi stoppa SD så löser sig problemen av sig själv och lugnet infinner sig i de brinnande förorterna.

  Till Antiacne säger jag. Sluta att förarga er över blemmorna, för det leder ingenstans. Vill ni bli fria från acne – sluta äta choklad.

 22. Pia skriver:

  Anti fjanti!

  Han uppmanade alla här att kika på debatten när B Söder skulle krossas, hur det gick vet vi 🙂 i samband med förnedringen av miljönissen så försvann Anti fjanti.

 23. spikharry skriver:

  Helt rätt Pia. Han drog iväg som an avlöning..

 24. Sadman Huissen skriver:

  Det kan ju vara rätt att många ser SD som ett missnöjes parti. Och det är framför allt mediernas fel. Efter som man vägra att informera samhället vad SD står för. Men är det så att allt fler kan tänka sig att rösta SD. Är det ett bevis på att det jäser och att något är väldigt fel. Jag tror att många känner obehag för massa invandringen och islams frammarsch.

%d bloggare gillar detta: