Ronald Fasth örfilade invandrare
70-årige Ronald Fasth i Värnamo som dömts till dagsböter efter att ha örfilat en tolvårig pojke som kallat honom gubbjävel överklagar domen till hovrätten.

”Jag vill löpa linan ut, säger han till Värnamo Nyheter.

Fasth dömdes till 3 000 kronor i dagsböter för ringa misshandel. Han tycker att domen är fel och att tingsrätten inte tog hänsyn till att han blev provocerad.

Fasth har också accepterat att vara med i SVT:s program Debatt i en debatt som ska handla om hur folk tar hand om sina barn”.

Ronald Fasth gör helt rätt. SvD:s rubrik är dessutom missvisande och indirekt lögnaktigt.

Orsaken till varför Ronald Fasth smekte invandrar-grabben över kinden berodde inte på att killen kallade Roland för ”gubbjävel” fast SvD försöker påskina det.

Grabben ingick i ett ungdomsgäng som under en längre tid ställt till med jäkelskap. Gänget cyklade på minigolfbanan där Ronald hans kompisar arbetade ideellt.

Flera gånger bad han pojkarna att inte cykla på golfbanan som blir förstörd då. Dom struntade totalt i det och fortsatte dag efter dag att göra samma sak.

Ronald själv tog enligt uppgift kontakt med polisen som inte visade något intresse alls för att hjälpa till.

Vad skulle han göra? citerar Folkbladet Nu fick i stället Ronald Fasth göra slag i saken själv” och det gjorde han med en liten smekning som nu nått oanade höjder vilket säkert beror på att grabben har invandrarbakgrund.

Varför skriver SvD inget om hur illa behandlad ”gubbänget” med krut i blev under en längre tid? PK igen och igen.

Roland har blivit mordhotad och fått mängder med hatbrev. Vem som liggar bakom dessa brev får ni själva lista ut.

Örfilsdom överklagas till hovrätten

Begriplig örfil i Folkparken

ett av breven skriver en anonym person att Ronald Fasth ska dö en plågsam död

Pensionärsprotest för Ronald Fasth

7 Responses to Ronald Fasth örfilade invandrare

 1. JP skriver:

  Typiskt socialissvenssons att inte inse den ganska stora distinktionen mellan barnaga och barnmisshandel. Barnaga = direkt kausalitet mellan felaktig handling och sanktion. Barnmisshandel = kausalitet mellan beteende och sanktion saknas, den misshandlande föräldern slår barnet i tid och otid.
  För alla som kritiserar Ronald: Detta är inte år 1975, farbror-Barbro svennar och kramar imponerar inte förortskids – de respekterar endast en sak – brutalt våld. Jag föreslår att alla som gillar att barn inte får veta gränser på ett mer handfast sätt tar sig en tur en lördag sent på natten till Rinkeby eller Norsborg. Var glad om ni kommer hem utan ett djupt knivhugg eller ett par brutna ben. Hur kommer det sig att i de länder och kulturer där man friskt agar barn, där finns knappt fenomenet gatuvåld eller brinnande grannskap som här i Sverige? Hur kommer det sig att mord, misshandel och organiserad brottslighet var i princip okända fenomen i Sverige INNAN agan avskaffades? Hur kommer det sig att nu, efter 3-4 generationer av oagade individer, att Sverige är ett land i förfall? Barnen kan knappt läsa, skriva eller bete sig.

 2. Janne skriver:

  ”Ronald Fasth örfilade invandrare”
  Det är väl ett bombsäkert sätt att bli fälld?

  Kan tillägga att i lokalblaskan så sägs det att Fasth ska överklaga domen.
  ”Jag vill köpa linan ut” uppger han.
  En man med principer, ingen gummirygg precis!

 3. Sadman Huissen skriver:

  Jag måste säga. Att det finns få som Ronald Fasth. Jobbar ideellt och gratis för samhället i så många år. Så kommer det en skitunge och förstör hela hans livsverk. Han är inte den förste och tyvärr inte den siste att råka ur för något sådant här. Han har alla min sympatier.

 4. Sanjassi skriver:

  Näh, jag tycker ändå inte att vuxna ska få fritt mandat att misshandla ungar. Oavsett hur mörkhyade eller annars irriterande de är.

  Så jag tycker Ronald ska få ett straff. Förslagsvis böter på 5kr alternativt ett plåster som gossen kan sätta på kinden. För mer än så är inte ”brottet” värt.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Hade jag varit i Ronalds skor så hade jag inte nöjt mig med en rungande hurring. Nej. Det hade nog blivit runt dussinet plus ett par rejäla mag-sugare och en dansk skalle också. 🙂

 6. allemand skriver:

  Jag håller på Ronald.

%d bloggare gillar detta: