500 skäggbarn till skåne under 2010


Skånes kommuner ska inom två månader skapa 150 nya platser för ensamkommande flyktingbarn.

”De skånska kommunerna ska därmed kunna ta emot drygt 500 flyktingbarn under 2010.

Det blev resultatet av den flyktingkonferens som Region Skåne, länsstyrelsen och 33 Skånekommuner höll i Lund på torsdagen.

Er samstämmighet är glädjande. Jag ser en stark skånsk vilja att skapa nya platser, sade regeringens samordnare Björn Eriksson, som idag reser till Örebro för att också få kommunerna där att ta fram nya flyktingplatser.

Var och en av de skånska kommunerna måste nu ta fram fem-åtta flyktingplatser för att hantera ett ökande inflöde av asylsökande tonåringar.

De skånska kommunalråden fick på konferensen information från Migrationsverket om den statliga ersättning som utgår till dem som tar emot asylsökande flyktingbarn.

Migrationsverkets utredare Jonas Doll rådde kommunerna att teckna avtal med verket om ett visst antal flyktingplatser, inte om ett visst antal barn. Varje årsplats motsvarar tre barn.

Jag hoppas att alla nytillkomna kommuner väljer avtal om platser. Annars måste vi hela tiden ha krisdialoger med kommunerna för att efterlysa nya platser, sade Doll.

Björn Eriksson vädjade till kommunerna att ställa upp – annars kan Migrationsverket tvingas bygga barackläger för uppemot 1 500 ungdomar i kommuner som egentligen inte vill ta emot flyktingar.

Flera kommunalråd uttryckte missnöje med att Migrationsverket inte fullt ut täcker kommunernas kostnader för ensamkommande flyktingbarn. En representant för Lunds kommun påpekade att deras flyktingbarn i fjol gav ett minus på 1,2 miljoner kronor.

Andra påpekade att de i år står inför ett kommunval och att ”det kan bädda för Sverigedemokraterna” om kommunerna måste skära ner på vissa kärnområden för att satsa pengar på flyktingboenden.

Björn Eriksson ogillade det resonemanget:

Det är fel sätt att tackla ett problem. Om Sverigedemokraterna får sätta agendan har vi svikit huvudtanken.

Flyktingar är ju en nationalekonomisk gåva, sade Björn Eriksson, som uppmanade kommunalråden i Skåne att snabbt skapa en hållbar lösning på platsbristen. Annars ställs de ”lagom till valrörelsen” inför en ny skriande kösituation”.

80 procent av flyktingbarnen är pojkar, 80 procent är 17-18 år, 65 procent av dem får stanna i Sverige, 80 procent av dem är afghaner och somalier.

Kan man bli annat än spyfärdig av Landshövdingen och förre rikspolischefen Björn Eriksson uttalande!!

”Flyktingar är ju en nationalekonomisk gåva”

Höör har låtit hemtjänsten ta ansvar för tio – och snart arton – asylsökande tonåringar. I Eslöv och Östra Göinge ska det kommunalt ägda vårdbolaget V&B Syd bygga upp liknande flyktingboenden.

500 skäggbarn till skåne under 2010 kostar oss skattebetalare cirka ”Fem hundra miljoner kronor” utöver det till kommer en massa andra kostnader som inte ingår dom 2900 kronorna varje skäggbarn kostar oss per dygn.

Pensionärerna får under dom närmaste tre åren mindre i plånboken, skolarna där svenska barn är i majoritet (än så länge) skall spara och spara.

På vissa äldreboenden är äggen borttagna från frukostbordet på grund av besparningsåtgärder.

Våra gamla som kämpat hela sitt liv tvingas ligga i sin egen avföring, det fattas personal på grund av? just det besparningsåtgärder.

Sverige ligger på 7:e plats i välfärdsligan (HDI) år 2009 men bara på 16:e plats i välståndsligan (BNP) för år 2007. Andra länder som ligger betydligt bättre till när det gäller HDI-ranking än BNP-ranking är Australien, Island, Kanada, Frankrike och Japan.

Nedmonteringen fortsätter och trots dagliga bevis på detta så röstar svenska folket fram svenskfientliga partier som spottar dom rakt i nyllet varje dag.

När jag hörde några säga Die dumme schweden för x-antal år sedan blev jag ursinning, idag vet jag att dom hade rätt.

Nu har svenska folket i drygt 20 år njutit av sin törnrosasömn, dags att ni vaknar upp och vakna nu!!!!!!!!!!

Massinvandringen splittrar folket totalt, och mycket beror på media och politiker som dagligen hjärntvättar dom genom olika snyft-historier och hur lönsamma dom är för oss alla.

Ett sådant typ exempel visar Landshövdningen och rövslickaren Björn Eriksson upp när han säger:

”Flyktingar är ju en nationalekonomisk gåva” och Sverigedemokraterna är farliga.

500 flyktingbarn till skåne under 2010

Annonser

11 Responses to 500 skäggbarn till skåne under 2010

 1. saddamhuissan skriver:

  Måste man skjuta säg offentligt innan någon lyssna på oss svenskar?

 2. saddamhuissan skriver:

  Slut nu Harry. Hur ska jag säga. Din blogg gynnar inte SD. Försök att vårda språket. Se på FN och lär. Och kämpa väl för SD.

 3. spikharry skriver:

  Passar inte bloggen dina åsikter och synpunkter så finns det andra valmöjligheter för SH.

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Nu kommer våldtäkts-statistiken i Skåne raka i höjden som en nyårs-raket. Andra brott med förmodligen som misshandel, rån och mord. Om vi utgår från att varje nykommet skäggbarn våldtar varsin skånsk kvinna under året så är vi uppe i 500 våldtäkter under året 2010. Då oräknat alla andra tidigare komna skäggbarns våldtäkter.

 5. MX skriver:

  Kan inte Björn Eriksson, som ju framstår som godheten själv, inhusera en handfull ensamkommande skäggiga ungdomar ifrån Afghanistan. Han har säkert gott om plats i sin villa.

  Det är lätt att vara givmild och bjuda på middag när man själv slipper stå för matlagningen, notan och diskberget.

 6. saddamhuissan skriver:

  Nej du Harry. Ska vi vinna valet i september. Så blir vi sakliga.
  Och det vet både du och jag.

 7. vinterbadaren skriver:

  Jasså ”spikharry” du blev tidigare arg på tyskarnas adekvata uttryck ”Die dummen Schweden”.
  Bra att även du har vaknat upp i verkligheten.
  Reser sig inte det svenska folket i ett nytt ”bondeuppror” inom en snar framtid är det bara att plocka ner skylten, ty ett folk som inte står upp och kämpar för sitt land har absolut inget som helst existensberättigande och kommer ofelbart att gå under oavsett kvasinationalisterna SD eller ej!

 8. Pia skriver:

  Känns för jävligt att varje dag gå till jobbet, och veta med sig att skatten hamnar hos fel klientel.

  • pierus skriver:

   Pia jag instämmer, den skatt jag betalar in ska i första han gå till svenskar och arbetskraft invandrare från -60 talet, som äldrevården, pensionärerna, sjuka, handikappade, skola och sjukvård.
   Skulle våra gemensamma skatter gå till dem rättmätiga så skulle det inte finnas en krona till denna hänsynslösa import av oduglingar från MENA länderna.

 9. World Traveller skriver:

  500 skaeggiga ”barn” aer lika med en bataljon jihadkrigare.

 10. JOG skriver:

  Instämmer helt med artikelförfattaren ovan.Välskrivet
  sakligt upplysande.Och mod att kalla saker vid dess
  rätta namn.Egen kommentar .Du fick precis 3 nya läsare nu HARRY ,dom
  mer eller mindre tvingade mig att skriva det här just
  nu…hoppas det blir 3 röster till på SD också,chansen
  är stor.

%d bloggare gillar detta: