Moderaterna svek sina väljare i Vellinge


Vellinge kommun ska ta emot mellan fem och åtta ensamkommande flyktingbarn. På tisdagskvällen tog kommunstyrelsen beslutet som gör att den skånska kommunen nu vänder och för första gången på över 20 år tecknar avtal med Migrationsverket om att ta emot flyktingar.
 

”En enig kommunstyrelse tog i dag ett principbeslut om att ta emot fem till åtta ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman får i uppdrag att teckna ett avtal med Migrationsverket.

Kommunen letar nu boende till de flyktingbarn som i framtiden ska bo i kommunen. Enligt SVT:s Sydnytt har dock intresset varit klent och sedan december har bara två familjer visat intresse. Jakten på boende ska nu intensifieras.

Det är klart vi känner att vi måste göra någonting, säger Carina Larsson (M), ordförande i M-nämnden, till Sydnytt.

Beskedet kommer efter den hårda debatten om Vellinge kommuns motstånd mot att Malmö placerarensamkommande flyktingbarn på ett privat transitboende i Hököpinge i kommunen. Motståndet ledde till skarpa reaktioner och kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman fick skarp kritik av andra moderater.

I november meddelade kommunen att man skulle snabbutreda ett möjligt mottagande av ensamkommande flyktingban och nu är alltså beslutet tagit. Till SvD.se har kommunledningen tidigare sagt att bilden att Vellinge inte vill ta emot flyktingar är felaktig.

Vellinge kommun har nästan lika hög andel utlandsfödda som andra kommuner. Men vi har tyckt att integrationspolitiken inte fungerar. Vi har hela tiden bejakat Sveriges flyktingpolitik i helhet, men vi tycker inte staten har skött sin del, sade Vellinges kommunalråd och borgmästare Göran Holm då”.

När sorgens dag kom till Vellinge.

Moderaterna som hårdnackat sagt nej till flyktingar backar nu på varje punkt och gör en helomvändning.

Vi har hela tiden bejakat Sveriges flyktingpolitik i helhet säger Vellinges kommunalråd och borgmästare Göran Holm.

Nu biter (M) sig själva i tummen och sågar av den grenen dom sitter på.

Endast två av alla familjer som lovade att ta hand om flyktingbarn står fortfarande för sina löften, det om något visar tydligt och klart att motståndet från dom boende i Vellinge fortfarande är massivt.

Nu skall jag inte klaga för mycket, beslutet innebär att SD med stor säkerhet får massvis av röster på grund av moderaternas svikna löften till alla väljare i Vellingen som röstat på dom med utgångspunkt ”inga flyktingar” till deras kommun.

Nedmonteringen av Sverige går fortare än jag kunde ana. Robin_shadowes ord här i bloggen klingade till rejält när jag läste om Vellinges ja till flyktingar.

2014 ja senast 2018 är vi en minoritet om det skall fortsätta i samma hastighet skrev han på ett ungefär.

Vem kunde tro att det några timmar senare skulle framstå som mer sant än någonsin tidigare?

Vellinges beslut får på sikt oanade konsekvenser då allt fler kommuner nu kommer att säga ja till flyktingar. Beslutet har med all säkerhet redan spridit sig som en löpeld till hela mellanöstern som nu jublar i högan sky.

Halvt på skämt och halvt på allvar har jag tidigare sagt att valet 2010 är vår sista chans att återta vårt land.

Nu är det allvar, det är vår sista chans hoppas verkligen att alla väljare förstår att vi står inför en stundade katastrof om 7-klövern får fortsätta med sin nedmontering av vårt land.

Där rök alliansens möjligheter till fyra år till vid rodret..

Vellinge tar emot flyktingbarn

Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) säger ja till flyktingar

Annonser

18 Responses to Moderaterna svek sina väljare i Vellinge

 1. Sveas rika skriver:

  Demokrati i Sverige!!!!

 2. Reino skriver:

  Bara att beklaga att nu också Vellinges skattebetalare tvingas axla bördan att på livstid försörja en hop skäggbarn.

 3. soli01 skriver:

  spikharry – det är väl bra att det blir en spridning på de som nu får stanna här i Swedala. Som det har varit tidigare med endast några ställen, som vi tagit emot invandrare, var inte alls bra. Det har vi redan sett resultatet av.
  Alltså: Det var bra och hedrar moderaterna att man kan visa solidaritet mot andra kommuner! Jag är inte så säker på att detta är ett minus för de parti som ställer upp.
  Hur man ska sätta stopp på människohandeln med de ensamkommande ”flyktingarna” är dock något som snarast måste stoppas. Här visar vi upp en flathet som är häpndsväckande!

  • spikharry skriver:

   ”spikharry – det är väl bra att det blir en spridning på de som nu får stanna”

   Ser inget bra alls med spridningen, ett totalt stopp av skäggbarn som sedan får hit mor och far, syster kusiner bröder, farbröder, morbröder, mormor, farmor, och alla andra 58 släktingar.

   Att ge dom ett lillfinger är samma sak som att ge dessa kravmaskiner hela handen och mer där till.

 4. xy skriver:

  Ännu en kommun som man gör obebolig. Snart bara Djursholm kvar där det går att bo. Går det att lita
  på moderaterna – nej.

 5. antisverigedemokraterna skriver:

  Ljungman är en hjälte , nu ska fler kommuner öppna upp 🙂

 6. Micke skriver:

  Billströms och Schlingmanns agerande i denna fråga är ett direkt brott mot grundlagen och borde omedelbart granskas av KU.

 7. soli01 skriver:

  spikharry- jag har aldrig menat att det är bra det som nu sker ang bl a ensamkommande ynglingar. Detta måste ju stoppas! Har dom kommit hit måste vi enl alla konventioner kolla ”flyktingarna”.
  När kommer en skärpning när det gäller smugglingen av människor hit – det är det viktigaste just nu.
  Ang spridningen kan det vara bra ur många synpunkter och det trodde jag uppfattades som positivt även av spikharry. 🙂
  I akuella fallet gäller det 5-7 ynglingar och det kan ju vara bra att de inte även klumpas ihop i någon större stad.

 8. Per-Åke skriver:

  Instämmer med spiken, stoppa blattarna istället för att sprida dom.

 9. Jox skriver:

  Är politikerna helt störda?

  Med sk folkvalda vid makten känns det rätt kört..

 10. Robin_Shadowes skriver:

  Hittills har Moderaterna varit Vellinges största parti. Under det närmaste halvåret kommer det sannolikt att krympa till det minsta istället. Med vinstlotter till skäggebarn kommer nämligen även den grova kriminaliteten till Vellinge. Ju fortare det kommer skäggbarn till Vellinge desto bättre så att innevånarna blir varse om berikningen och kan dra rätt slutsatser.

 11. Sture skriver:

  Med tanke på att opinionen kring ”flyktingbarnen” varierar kraftigt geografiskt så borde det väl inte vara svårt att hitta en kommun som längtar efter att få ”ta sitt ansvar”?

  Man kan nog räkna med att detta stöd är som starkast där stödet för SD är som lägst. Särskilt lämpliga borde kommunerna i Norrlands inland och Stockholms rikare förorter vara.

 12. Sadman Huissen skriver:

  Ljungman är en hjälte , nu ska fler kommuner öppna upp.
  Visst är han en hjälte. I den muslimska världen. En landsförrädare och vettvilling i den svenska. Hur var det nu 20-30 miljoner muslimer i Europa idag.

 13. lasse skriver:

  Det måste ligga i allas intressen, Vellinge kommun, de boende, rikspolitikernas, myndigheternas och inte minst massmedias (allmänheten)… att få ta del, följa upp de s.k. flyktingbarnens situation i Vellinge. Även inom andra kommuner…
  Om c:a 1 år bör en opolitisk utvärdering ske…

  Vilka möjligheter har killarna haft, att ”komma in” i det svenska systemet?
  Arbete o. skolgång och i så fall, hur har den utvecklars?
  Har en befarad anhöriginvandring till pojkarna iscensatts? Storlek och släktskap?

  Har kriminalitet/brottslighet ökat eller är den oförändrad från tidigare år. I Vellige och på andra platser där flyktingbarn får sitt uppehälle?

  Frågor som måste belysas. Men tyvärr.
  Dessa frågor kommer inte att bli aktuella för publikum av vissa orskar.
  En orsak är den s.k. PK – stämpeln. De etablerade riksdagspolitikernas ”skyddshelgon”.

  Så förhåller det sig i en s.k. fullvärdig demokrati.

  • Sveas rika skriver:

   Ja det är ju sååå dj..la politiskt korrekt att tillsätta utredningar om allt nu för tiden så det var ett mycket bra förslag tycker jag.

 14. Sampa skriver:

  Vi kan väl iallafall sluta med att kalla dom barn.
  Man får ju lätt intrycket att det är en gråtande femåring med ett snöre kring halsen det handlar om när det i verkligheten oftast handlar om unga män, över 18år med både basröst och väl tilltagen skäggväxt.

 15. Skogman skriver:

  Moderater är bögar.

%d bloggare gillar detta: