Göteborgsposten slickar arslen så dom blir bruna runt munnen


Judarna och romerna har fått sällskap av muslimerna. Som vanligt får en minoritet bära ansvaret för Europas problem och enstaka individers kriminella handlingar.

”Tyvärr var det inte svårt att förutse följderna. När en 28-årig vettvilling med somaliskt ursprung, beväpnad med yxa, bröt sig in i Muhammedtecknaren Kurt Westergaards hem i Århus reagerade danska politiker med krav på åtgärder riktade mot muslimer och invandrare som grupp.

Mest grov i munnen var Dansk Folkepartis ordförande Pia Kjaersgaard. Hon skyllde mordförsöket på ”en naiv invandringspolitik” och drog slutsatsen att ”det finns en grupp människor i Danmark som är villiga att bruka våld för att välta den danska demokratin över ända”.

Hennes vice ordförande Peter Skaarup konstaterade att mordförsöket kunnat förhindras om somaliern utvisats på blotta misstanken om terrorism.

I sak var dock liberala Venstres ordförande Peter Christensen knappast mer balanserad. Detta när han efterlyste vidgade möjligheter att utvisa människor som ”varit i kontakt med terrororganisationer och terrornätverk”.

En förvirrad 28-åring som i Allahs namn vill hämnas Kurt Westergaards karikatyr av profeten Muhammed är inte ett hot mot demokratin.

Det är däremot politiker som låter grupper av innevånare bära skulden för en enskild människas kriminalitet.

Tanken att utvisa någon utan annan grund än misstanke om samröre med något så diffust som ”terrorism” är inte bara bisarr. Den är också djupt odemokratisk.

Att så många danska politiker är rädda för invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet är märkligt. Men danskarna är inte ensamma. I den svenska vulgärdebatten hörs då och då ett slipprigt påstående: ”Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer”. Det blottar en avgrund av okunnighet och blockerad tankeförmåga”.

Nog för att jag visste att GP:s ledare lider av okunnighet samt det faktum att tankeförmågan hos dom är lika rutten som hos en inavlad muslim.

Men att på en ledarsida publicera en sådan här sörja av en journalist som håller etik och moral högt är skrämmande.

Hela artikeln kan ni läsa här hos GP:s ledarsida

Annonser

4 Responses to Göteborgsposten slickar arslen så dom blir bruna runt munnen

 1. JOG skriver:

  Funderar på om inte en stor del av journalistkåren
  är inavlade råttor i det här landet eller så förökar
  dom sig genom kloning eftersom att dom verkar vara
  intellektuellt handikappade på exact samma sätt.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Jaså dom har slutat sätta ut namn på skribenterna. Kan de vara för att dom är medvetna om att Dahlberg och Marteus är hatade bland folk?

 3. Sadman Huissen skriver:

  Okunnighet är rätta namnet. Och en farlig sådan. Visst är det frågan om vettvilliga. Men dem skyddas och hälsas som hjältar i den muslimska världen. Är det någon som har glömt. Palestinerna som dansade på gatorna efter World Trade Center? 3000 ”otrogna” fick sätta livet till. Och varför då inte dans och vara glad?

 4. Hasse 51 skriver:

  Hur kan en del journalister leva med sig själva……Lever dom i nån egen slags liten värld ?
  Dom skapar sina egna världar . Som exvis P1 programmet för 2 veckor sedan som skrev ned SD som ett rasist/nazistparti som endast fick röster från ”arbetslösa outbildade yngre män” samt utan förklaring hade en ljudupptagning fr ett ultrahögermöte som fick de flesta att tro att det var ett SD möte ! LÖGN sprider dom men jag säger till alla ni måste lyssna för att kunna bemöta såna påhopp.
  De kommer säkert att spridas mer dynga : vänta ni bara…..

  Hasse ( med snön utanför)

%d bloggare gillar detta: