Essa Sallah Kahs gäng dömda för utpressning


Fyra män har dömts till fängelse för försök till utpressning av en ordningsvakt. Samtliga är medlemmar i det kriminella nätverket Chosen Ones.

”Kvartetten krävde pengar av en ordningsvakt som vittnat i en misshandelsrättegång. I januari 2007 var två av de nu dömda inblandade i en misshandel, där vakten ingrep för att skydda offret.

Han berättade senare för polisen om sina iakttagelser. Men när det närmade sig rättegång ville han först inte vittna, och därefter ändrade han sin historia helt och hållet.

Tingsrätten trodde honom inte – det var uppenbart att han hade blivit hotad och tvingats begå mened. De två männen dömdes för den brutala misshandeln.

Hoten fortsätta att komma mot ordningsvakten även efter rättegången, som hölls i oktober. Trots att han följt männens instruktioner och begått mened så ville kvartetten ha pengar av honom.

200 000 kronor skulle han betala för den skada han orsakat dem och det kriminella nätverket som de var medlemmar i.

Till slut orkade han inte längre utan slog larm till en åklagare som i sin tur ringde polisen. Tre av männen greps vid ett stort polistillslag i Karlskoga den 17 oktober. Den fjärde greps senare.

De fyra döms nu till långa fängelsestraff, från ett år upp till ett år och sex månader.

I domen skriver tingsrätten att mannen vittnat under stor vånda och att det inte finns några skäl för honom att ljuga. Mannen lever under skyddad identitet och vittnade via videolänk.

Männen, som också döms för flera andra brott, ska betala skadestånd till vakten. Totalt får han 165 000 kronor. Kvartetten döms även för flera andra brott”.

Chosen Ones bildades i Stockholm 1998, ledare för gruppen var en raketforskare från Gambia (Essa Sallah Kah). Dom övriga raketforskarna i gänget kommer från Stockholms södra förorter och är dömda för grova brott.

Visst är det underbart med alla dessa ”kulturberikare” som verkligen visar hur viktigt det är med mångkultur för oss alla.

Gambianen Sallah Kah är dömd för bland annat människorov, narkotikabrott och grovt häleri.

Låter som en blivande minister i en (S) -märkt regering om Mona Sahlin lyckas med sin taktik att lura arlset av naiva svenskar.

Organiserade kriminella
dömda för utpressning

Annonser

2 Responses to Essa Sallah Kahs gäng dömda för utpressning

 1. sten skriver:

  Det var mycket låga straff raketforskarna fick. Gambia, vilket skit.

 2. TARZAN skriver:

  För så där cirka 20 år sedan hade Dagens Dumheter ett reportage om gambian babianer i Stockholm.
  Man skrev sanningen att 70 procent av dom höll på med hasch –
  inte röka utan sälja, det blev ett djävla liv som vanligt inte för att dom sålde utan för att man pekade ut dom. Expressen skrev varje sommar om hasch försäljningen i Kungsträdgården och att polisen inte gjorde något åt det ( dom hade semester ) Expressen försökte undvika att visa bilder på att dom var svartingar men till slut gjorde dom det. Man tycker att myndigheterna skulle ha fått upp ögonen för knark afrikanerna då
  men det fick dom inte. Att dom sen kom med sin AIDS samtidigt det brydde sig inte myndigheterna om eller att 60 % av de svarta männen var arbetslösa då som nu.

%d bloggare gillar detta: