12 miljoner kronor skall förbättra vården för flyktingar


Landstinget i Stockholms län satsar 12 miljoner kronor på hälsokommunikatörer som ska förbättra vården för asylsökande och flyktingar. Hälften av pengarna kommer från EU.

”Tio hälsokommunikatörer med utländsk vårdutbildning och erfarenhet av svenska vården ska vara en länk mellan den enskilde flyktingen, vården och övriga samhällsinstanser.

Många nyanlända har stora vårdbehov, både fysiskt och psykiskt, och kan vi snabbt identifiera de behoven och ge dem rätt hjälp så underlättas introduktionen i Sverige.

I dag når vi bara en tredjedel med de hälsosamtal som alla erbjuds och det är ett tydligt exempel på vad som kan förbättras, säger landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP) i ett pressmeddelande.

Satsningen kostar 12 miljoner kronor och hälften av pengarna kommer från EU:s flyktingfond.

Landstinget ska utöver detta avsätta 3,5 miljoner kronor i stöd till psykiatrin i primärvården.

Ansvaret för den flyktingmedicinska vården i Stockholms läns landsting ligger på vårdcentralerna sedan avtalet med det privat drivna Flyktingmedicinskt centrum avbröts på grund av missförhållanden”.

Penga-kistan verkar överfull när det handlar om att förbättra det mesta för flyktingar som redan har det avsevärt mycket bättre än svenska fattigpensionärer.

Förstår inte varför svenska folket har så förbaskat svårt att vakna upp ur sin långvariga dvala och inser hur förtryckta dom är av PK-eliten.

Läser sedan om Sam Nordvall, från Mullhyttan, som fick en insulinchock, Sam hade därför inte klarat av att sköta sin hygien.

Sam ville därför få hjälp av hemtjänsten då han varit sängliggande en längre tid och var svettig och smutsig.

Visst det skulle han få efter 7 DAGAR.. Likadant var det när han bad dem skala några potatisar åt honom, tre dagar skulle han få vänta.

Problemet för Sam är självklart att han är svensk och därför inte har samma höga status som flyktingar.

Tragiskt att förtrycket av svenskar kan fortgå utan att en enda politiker ryter till och säger, nej nu jävlar får det vara nog.

Drygt nio månader kvar till riksdagsvalet, tror tyvärr att svenska folket på nytt går på alla fagra löften som (S)venskhataren Mona Sahlin lovar.

12 miljoner till bättre vård för flyktingar

Sam Nordvall får vänta en vecka på en dusch och tre dagar på att få några potatisar skalade

Annonser

7 Responses to 12 miljoner kronor skall förbättra vården för flyktingar

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Ja, säkert kommer 30% rösta på hennes parti för det har man ju alltid gjort som det heter. Och så blir dom blåsta ännu en gång. Problemet är att vi snart har passerat punkten utan återvändo. Dom kommer få ytterligare fyra år på sig att förstöra Sverige och ta in fler asylsnyltare.Dom har ju lovat att öka till 200000 per år. Utslaget på fyra år innebär det 800000 nya muslimer hit! Vår befolkning kommer att öka med nästan en miljon bara på en enda mandat-period. Och det kommer bara var människor med främmande kultur som kommer hit. Våldtäkterna kommer tre eller fyrdubblas! Och kommer Turkiet in i EU så kommer det sannolikt inte stanna vid bara 800000. Dom kommer att välla in och vem skall stoppa dem? Gränserna är ju öppna så allt dom behöver göra är att ta sig hit. Vi kan m a o bli i minoritet redan under nästa mandat-period om det vill sig riktigt illa! Tänk efter, det finns inte bostäder för så många invällare. Men vad gör det. Dom behöver ju bara slänga ut befintliga hyresgäster och ta över. Vem skulle hindra dem? Ingen!!

 2. World Traveller skriver:

  Loftena kommer att hagla fran bade Mona Muslim och Fredrik Ryggradslos – och svenskarna kommer att ga pa det som vanligt. Vad kravs det for att svenskarna ska vakna? Att alla svenskar maste jobba 10 timmar om dan, 6 dar i veckan och istallet for lon fa ut matkuponger. Allt for att kunna ta in och forsorja sa manga muslimer som mojligt. Vad far Mona, Ohly och Fredrik i pris av Saudi-Arabien tro?

 3. spikharry skriver:

  Robin_Shadowes

  Jag tror personligen att vi redan är försent ute. Folkomröstningen i Sjöbo visade redan då hur folkets inställning var till berikare.

  När Olle fick till stånd omröstningen sköt Centern i höjden som dom aldrig gjort förut.

  Men som sagt min åsikt är det redan är kört.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Ja, detta underbara vackra och lugna land jag växte upp i är för alltid borta. Om bara några år kommer det vara en islamistisk republik med hela sharia-paketet, det är min övertygelse. Ja, dom är köpta av saudierna främst men även andra MENA-folk. Iranierna har säkert pumpat in miljoner och nu vet vi att även Khaddafi dragit sitt strå till stacken. Allt vi kan hoppas på är att vi får en så snabb och smärtfri död som möjligt men jag skulle inte hoppas för mycket på det heller med tanke på musslornas inneboende sadism.

 4. Sadman Huissen skriver:

  Jag är vaken Harry. Fick vänta 11 månader för en höft operation. Orsak! Penningbrist och neddragningar.

 5. lady jane skriver:

  Grannen i ambulans till st göra för hjärtproblem utskriven samma dag med blodtryck så högt att vi inte
  kunde ta det med bodtrycksmätaren hemma.Kunde knappt stå på benen.Hade han varit arab eller neger och inte
  svensk hade det istället blivit enkelrum med roomservice.Annars hade aftonblaskan eller expressen
  tagit itu med saken.Rasism på st görans sjukhus svårt
  hjärtsjuk invandrare vägrad vård.Som jag ser det blev
  grannen utsatt för rasism i Sverige för att han är svensk.

  • Sveas rika skriver:

   Man undrar hur många svenskar som ska behöva stryka med innan Sverige vaknar…
   Det förekommer överallt ,hela tiden när ska det ta slut?

%d bloggare gillar detta: