Islam framfart kan starta ett nytt VärldskrigFyra år har gått sedan bråket om Muhammedkarikatyrerna bröt ut, men historien verkar inte vilja försvinna. På nyårsdagen blev Kurt Westergaard, en av tecknarna som medverkade i Jyllands-Posten, utsatt för ett mordförsök i sitt hem. En somalisk man bröt sig in i tecknarens hem och försökte slå ihjäl honom med en hammare. Mannen greps av polisen och är nu också häktad.

”Vi har fått en allt intensivare debatt om islams roll i Europa. Många frågar sig varför det begås så många brott i islams namn? Är denna religion alls förenlig med västerländska värderingar?

Det är bra att denna debatt nu kommer i gång. Det finns en gryende rädsla för islam, och med rädsla kommer också överdrifter och ryktesspridning. En friskare debatt om islam kan råda bot på detta.

I denna debatt är det viktigt att påminna sig att den extrema form av islamism, som kan få en person att vilja mörda en skämttecknare, inte är en trosinriktning, utan en ideologi. Det är viktigt att skilja mellan islam och islamism.

Islamismen är en politisk ideologi vars bärande tanke är att demokratin ska ersättas av en präststyrd stat, ungefär såsom Iran fungerar. I sin mest extrema form anser den sig också ha rätt att urskillningslöst döda ?otrogna?, vari inte bara icke-muslimer ingår, utan även muslimer som de anser tror ?fel?.

Islamisterna påstår sig vara mer trogna Muhammeds egentliga lära, men sanningen är att deras rörelse är en modern företeelse. Den har inte mer än 30-40 år på nacken.

Islamismen måste därför behandlas på samma sätt som alla andra extrema ideologier. Den ska kort och gott bekämpas, på samma sätt som kommunismen och dessförinnan nazismen nedkämpades.

Och eftersom det rör sig om en våldsideologi bör den dessutom stå under ständig bevakning av säkerhetspolisen. Men därmed är det också viktigt att den muslimska menigheten i vårt samhälle bjuder in till kritik av sin religion.

Om islam ska kunna bli en välintegrerad religion i Sverige krävs att dess anhängare tuffar till sig, och inte påstår sig vara kränkta när deras tro eller deras store profet kritiseras. Att spela offer och kalla sina kritiker för islamofober är ingen framkomlig väg.

Den stora majoriteten muslimer sympatiserar inte med den extrema islamismen, men det är ändå inom denna grupp som islamisterna hittar sina nya rekryter. Därför är det viktigt att islam kritiseras offentligt i vårt samhälle.

Hur ska vi annars kunna skilja extremister från moderata? Det är bara i en fri och öppen debatt detta blir möjligt”.

Stefan Olsson/SNB

Håller med delar av det som Stefan skriver om Islam/islamister.

Men när du skriver att:

”Den stora majoriteten muslimer sympatiserar inte med den extrema islamismen”så är det struntprat, finns ingen undersökning som bevisar att dom orden har bäring.

Finns där emot en undersökning där människor i nästan alla länder runt mellanöstern och Afrika anser våld vara okey om profeten hånas eller på annat sätt framställs i dålig dager. (hoppas jag kan hitta undersökningen).

Håller med dig till 100 procent när du skriver ”det viktigt att islam kritiseras offentligt i vårt samhälle”

Problemet är att vi inte får eller kan göra detta, dom Politiskt Korrekta stoppar alla möjligheter att öppet kritisera Islam, gör man det kommer rasiststämpeln fram omgående.

Islam är den största faran för mänskligheten sedan Kommunisterna och Adolf Hitlers dagar. Får vi inte stopp på islams framfart så har vi snart ett nytt världskrig.

Det viktigt att islam kritiseras offentligt i vårt samhälle

Annonser

15 Responses to Islam framfart kan starta ett nytt Världskrig

 1. naivtive skriver:

  I lite olika undersökningar från Tyskland till Canada så ligger muslimernas önskan att sharia-lagar skall ersätta värdsliga till mellan 40-60% av de tillfrågade. I Tyskland var det turkiska universitets-studerande som tillfrågades och minst 80 % av dom var födda i Tyskland! Så extremismen minskar inte med integrationen var den skrämmande slutsatsen.

 2. Obama skriver:

  Utrota Islam befria världen.

 3. Liba skriver:

  Naivtive: hur ska det gå för oss i väst när Turkiet får komma in i EU med sina 70 mil. muslimer?

 4. Blodsven skriver:

  Liba! Är våra politiker i väst så jävla dumma, så får vi börja med att nacka dom först…

 5. synpunkten skriver:

  Jag tror också att Islam kommer att orsaka ett tredje världskrig – jag skulle vilja gå så långt som att säga att vi redan är i krig! Problemet är bara det att våra politiska representanter runt om i Europa vägrar inse sanningen.
  Den största faran kommer från Iran. Det är ett land med en radikal regim med en extrem ideologi. De stödjer terrorverksamhet runt om i världen och landets ledare påstår sig ha ett mandat av Gud att skaffa sig världsherravälde och införa Sharialagar över allt. Det är bara en tidsfråga innan de har atomvapen som kan nå Europa, om de inte redan har det. Senast i går läste jag om en självmordsattack i Ryssland – av islamister, så klart. Sex polismän offrade sina liv.
  Jag vet inte vart vi är på väg – men jag är rädd för mina barns framtid.

 6. naivtive skriver:

  Liba redan har EU öppnat dörren till fler än så med Lissabon fördraget. I det finns något som kallas ”EUs utvidgning söderut” och vad finns där förutom Medelhavet?

  http://everykindapeople.blogspot.com/2009/05/kan-afrika-ga-med-i-eu.html

 7. Anders skriver:

  Stefan Olsson/SNB har skrivit artikeln.

  SNB? Vad är det?

 8. A-mannen skriver:

  Man står ut ett tag på sommaren när det kommer in några flugor i köket och huserar på dina smulor. Men blir de för många så får du helt enkelt stänga ytterdörren och bekämpa dom. Det blir helt enkelt för äckligt och otrivsamt annars. Och varför jag skrev detta det är 10,000kr frågan för halv primaterna i riksdagen.

  • Sveas Rika skriver:

   @A-mannen
   Jag hjälper dig gärna att stänga dörren!!
   Ohyran blir man enklast av med medelst överasknings attack.

 9. InfidelJerk skriver:

  Läste just i AB ikväll hur fransmännen tagit itu med dessa våldsuppmanande imamer:
  Frankrike deporterade radikal imam
  PARIS. Franska myndigheter utvisade på torsdagen en radikal imam som enligt regeringen i flera månader uppviglat sina anhängare i Parisområdets moskéer att ”resa sig” mot västvärlden.
  Inrikesminister Brice Hortefeux sade i ett uttalande att imamen Ali Ibrahim al-Sudani gripits och flugits hem till Egypten. Han beskrev imamen som ”farlig” och sade att den ungefär 27-årige al-Sudani ”visat förakt för vårt samhälles värderingar och manat till våld”.
  Enligt inrikesdepartementet var detta 29:e gången sedan 2001 som en islamisk religiös ledare utvisats från franskt territorium.

  • Sveas Rika skriver:

   Jag sätter 100 spänn på att vi här i Sverige inom snar framtid har en asyl ansökan med namn
   27-årige imamen Ali Ibrahim al-Sudani ..

  • Mrs Thatcher skriver:

   Hur många hat-imaner har Sverige utvisat sedan 2001?

 10. Robin_Shadowes skriver:

  Vi ska inte diskutera med muslimerna. Vi sa köra ut dem i havet! Dom har inte nåt här att skaffa ö h t.

 11. Sture skriver:

  ”Islamisterna påstår sig vara mer trogna Muhammeds egentliga lära, men sanningen är att deras rörelse är en modern företeelse. Den har inte mer än 30-40 år på nacken.”

  Att påstå detta är att påstå att sharia och jihad uppfanns för 30-40 år sedan, vilket givetvis är nonsens. Däremot drabbades islam av ett bakslag i och med den europeiska kolonialismen för omkring 200 år sedan. Därefter påtvingades Nordafrika och Mellanöstern västerländska ideal som under europeiskt herravälde höll i sig till avkolonialiseringen efter andra världskriget och framåt.

  Efter självständigheten har de muslimska länderna successivt sökt sig tillbaka till sina rötter. Det som började ske för 30-40 år sedan var alltså en återgång till tidigare ideal. Man uppfann inte någon ny ideologi.

 12. Sveas Rika skriver:

  Då djävlar är det inte kallt och smutsigt när man tilloch med tar av skorna utomhus.
  Men när man är på soc och ansöker så är det så kallt att man måste ha extra bidrag.

%d bloggare gillar detta: