Fängelse och utvisning för koppartjuv men våldtäktsman fick stanna


Efter den stora stölden av kopparplåt från ett företag i Stråssa, i norra Örebro län, döms en av de åtalade till fängelse i sex månader.

”Den 38-årige mannen utvisas också ur Sverige till Serbien med förbud att återvända före 2015. De två andra männen döms till villkorliga domar och 5 000 kronor i böter.

Då det gäller den som utvisas framhåller Örebro tingsrätt att han vistas illegalt i Sverige, saknar anknytning till landet och att inget talar mot utvisning.

Stölden inträffade i november förra året. Enligt åtalet hade männen tagit sig in i den låsta fastigheten och från taket skurit bort kopparplåt värd 150 000 kronor.

Åklagaren hävdade vid rättegången att skador för drygt 1,5 miljoner uppstått i samband med inbrottet och den bortskurna kopparplåten. Örebro tingsrätt anser dock att det handlar om cirka 400 000 kronor. Men skadeståndsdelen kommer att behandlas separat och finns alltså inte med i brottmålsdomen.

Två av männen nekar helt. Den som döms till fängelse och utvisning säger att han betraktade byggnaden som övergiven och gick in för att se om det fanns något att ta med. Han anser inte att han gjort något brottsligt och har motsatt sig yrkandet om utvisning.

En av dem som döms till villkorlig dom och böter, en 26-åring, säger att han inte har med stölden att göra, medan den andre som döms till villkorligt och böter, en 29-åring, nekat till grov stöld men medgett stöldförsök.

Ägarna till företaget berättade vid rättegången att de såg att några takplåtar hängde lösa och att en fönsterruta var bortlyft. En kontroll av taket visade att mängder av kopparplåt var bortklippt och en del av plåten hoprullad i högar.

På taket låg brytverktyg. Polisen larmades och under natten iakttogs att en bil körde fram till fastigheten och att tre personer tog sig upp på taket. Kort efteråt greps de tre som sedan åtalades.

Örebro tingsrätt anser att det finns klara bevis för att männen gjort sig skyldiga till grov stöld genom att plåt på 180 kvadratmeter yta klippts bort.

Mannen som döms till fängelse och sedan utvisning ska vara kvar i häktet i avvaktan på att straffet börjar avtjänas”.

Bra beslut att utvisa kriminella slödder som lever på brottslighet i Sverige.

Men samtidigt blir jag väldigt förvånad över att vissa som begår grövre brott får stanna kvar?

Jag skrev tidigare i veckan om en kulturberikare vid namn Mohammed Mahmoud. Han är 22 år och har inte fått uppehållstillstånd, han fortfarande Irakisk medborgare.

23 November förra året rånade kräket en dam på 75 år i Skäggetorp, han tog tag i damens arm drog den bakåt och tryckte sedan till den gamla damen så hon for rakt ner i asfalten, han stal en del av hennes pension som hon precis hämtat på banken (800 kr).

Under sommaren 2009 våldtog Mohammed Mahmoud en kvinna och sexofredade en annan kvinna.

Han dömdes för våldtäkt, rån, grov stöld ofredande m.m. till tre års fängelse, men slapp utvisning?

Han flera gånger tidigare blivit dömd för brott, redan 2004 som sjuttonåring dömdes han för olaga hot och misshandel.

Mohammed ”kulturberikaren” Mahmoud är en återfalls förbrytare utan svenskt medborgarskap som dessutom inte har asylskäl. Varför får det svinet stanna efter så många grova brott, samtidigt som en koppartjuv utvisas?

Hela jävla rättssystemet är ett stort skämt. Skall den ene utvisas då skall ta mig tusan även den andra utvisas också.

Personligen så anser jag att våldtäkt och rån mot 75 åringar är avsevärt grövre brott än att stjäla koppar från ett tak.

Vad tycker ni läsare?

Fängelse för koppartjuv

6 Responses to Fängelse och utvisning för koppartjuv men våldtäktsman fick stanna

 1. Mr Executor skriver:

  Brotten mot äldre svenska medborgare tycks öka lavin-artat och dessvärre deltager även regeringen och den
  rödgröna soppan i övergreppen. Förutom våldet mot de gamla förekommer en konstant våldtäkt på pensionerna.
  Som enda parti kan SD med trovärdighet hävda att de
  står upp för de gamla och kommer att förbättra deras
  levnadsvillkor så fort möjlighet ges. När flykting-politiken skrotats och andra tramsprojekt avslutats
  kan många sköna miljarder läggas på en värdig ålder-dom. Pensioner kan höjas och många människor inom
  vården kan återanställas.

 2. lasse skriver:

  Visst, är det som Du säger Spikharry.
  Svenskt rättsväsen är ett stort jä… hån mot de skötsamma.
  Så har det varit under de senaste, 20-25 åren med politikernas goda minne.
  Vilka är det som kan ändra på straffskalorna om inte politikerna i den lagstiftande församlingen..Nämligen riksdagen…

  De förtroendevalda är av en helt annan uppfattning än folkflertalet…Någon tillnyktring från det politiska hållet, kan vi känna oss helt blåsta på…
  Är det någon som verkligen tror, att brottslighet o. kriminalitet kommer upp i valrörelsen av de etablerade riksdagspartierna?. Glöm det!

  Den frågan bör/skall vi ställa oss själva under september, 2010.
  Invänta inga under från de etablerade partierna…

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Antingen kommer inte utvisningen att verkställas av en eller annan anledning (jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte BUUUUHÄÄÄÄ!!!) eller så kommer han komma tillbaka och söka ”asil” under annat namn efter ytterligare några månader. Parasit-snabeln släpper inte förrän antingen värd-kroppen eller djuret själv dör.

 4. Blodsven skriver:

  Ja hur i helvete kan våra idiotmyndigheter låta det lille våldtäckaräcklet fortfarande få beträda svensk mark? Det räcker inte med att byta ut politikerna, det finns en jävla massa pajaser i våra myndigheter som ska ha en fot i arslet…

 5. Pia skriver:

  Mal ned Mohammed Mahmoud till råttmat.

 6. Marianne skriver:

  Politiskt korrekta domar säger jag. Ju styggare gärningar desto mer triggas dem svenska skuldkänslan igång där vi i Sverige utgör världssamvetet för all världens ondska.

%d bloggare gillar detta: