Martin Hensvold mördade exet med slaktpistolEn 37-årig man som i augusti sköt ihjäl sin exsambo med en slaktpistol dömdes på måndagen till 14 års fängelse för mord.

Det fanns utrymme för att ge kräket ett högre straff, men varför det stannade vid 14 år vet vi inte just nu.

Självklart är bloggen Spikharry förespråkare för att hänga ut kräk som blivit dömda för grova brott som Martin Hensvold blev.

Men frågan som kvarstår är varför invandrare inte blir uthängda med både namn foto och bostadsort?

Två Socialdemokratiska blaskor hängde ut Martin Hensvold Aftonblaskan och Norrländska Socialdemokraten.

Det är framförallt dessa två blaskor ligger i topp när det gäller att pixla och dona när invandrare blivit dömda för brott.

Etiska regler för press, TV och radio

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

12. Bildmontage, retuschering på elektronisk väg eller bildtext får ej utformas så att det vilseleder eller lurar läsaren. Ange alltid i direkt anslutning till bilden om den är förändrad genom montage eller retusch. Detta gäller även vid arkivering.

15. Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.

16. Om inte namn anges undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig.

Delar av dessa nya regler till kom i år. Ingen av dom två Social(O)demokratiska blaskorna brydde sig om att följa reglerna.

Hade ni gjort samma sak om brottslingen namn vore Mohammed?

”Efter en vårdnadstvist fick en 24-årig kvinna den 26 augusti förra året besked om att hon fått vårdnaden om parets tvåårige son och den då fyra månader gamla dottern.

Tre timmar efter beskedet åkte kvinnan ut till exsambons jordbruk i en by utanför Luleå för att hämta sonen. Mannen tog då fram en slaktpistol som han förvarade i bakluckan på sin bil och gick fram till kvinnan och avlossade ett dödande skott mot hennes nacke.

Åklagaren Karin Hansson yrkade under rättegången i Luleå tingsrätt att mannen skulle dömas till livstids fängelse för mord. Hon menade att mannen hade haft tid att besinna sig då han gick till bilen och hämtade slaktpistolen.

Det var fråga om en ren avrättning, enligt åklagaren vid rättegången.

Tingsrätten konstaterar i domen att mannen visste med sin erfarenhet av att döda djur med slaktpistolen att ett skott med pistolen i nacken skulle vara direkt dödande.

Tingsrätten konstaterar att mannen har haft direkt uppsåt att döda sin exsambo.

37-åringen genomgick en rättspsykiatrisk undersökning i september som visade att han inte led av någon allvarlig psykisk störning när brottet begicks.

Senare under hösten försämrades hans psykiska tillstånd. Vid en ny undersökning konstaterades att han efter gärningen drabbats av en djup depressivitet med psykotiska symptom och att han är i behov av rättspsykiatrisk vård.

Luleå tingsrätt konstaterar att det inte är ovanligt att personer när de insett vilka följder brottet får på deras fortsatta liv drabbas av allvarliga men övergående psykiska störningar.

Tingsrätten anser att det inte är aktuellt med annat än ett långt fängelsestraff för mannen och den psykiatriska vård han är i behov av kan ske inom kriminalvårdens ram”.

Som ni ser så publicerar S-märkta tidningar gärna både namn och bostadsort samt foto om brottslingen kommer från sverige eller våra grannländer. Annars mörkas till det till förbannelse.

14 års fängelse för mord på exsambo

Mördade sin exsambo med slaktpistol

S-märkta Aftonblaskan publicerar rubbet

S-märkta NSD gör det samma

Etiska regler för press, TV och radio

Annonser

14 Responses to Martin Hensvold mördade exet med slaktpistol

 1. NIsse skriver:

  Aftonhoran måste vara Sveriges mest skruvade tidning…

 2. spikharry skriver:

  Socialdemokrater och deras tidningar bl.a dom jag nämnde gör mig spyfärdig.

  Falska lögnaktiga hycklare som spottar svenskarna i ansiktet men hyllar islamister och gör reklam för kriminella invandrargäng.

  Tro fan att man blir hatisk som sådana äckliga kräk.

  Inte gör det saken bättre att dom anställer vänster-terrorister på redaktionen.

 3. Tarzan skriver:

  Jag säger hellre bli skjuten än att sitta 14 år i fängelse – tyvärr så är det så här för kvinnorna att om man väljer fel karl så kan man bli mördad. Har ni tänkt på hur många hyggliga män det är som är utan brud emedan varje skithög har minst en brud ????

  • Mrs Thatcher skriver:

   Tror knappast att denna unga kvinna valde Martin Hensvold för att hon ville bli avrättad med en slaktmask framför sitt barn. Tyvärr så verkar han vara en av de ”hyggliga” som inte kunde hantera ett avvisande utan flippade ut. Det står inte skrivet i pannan på folk och om han uppträder normalt i övrigt så kan det vara svårt att veta när man träffas. Jag tycker vi ska tänka på den stackars tjejen och andra kvinnor som blivit dödade av män som dom älskade och inte antyda att man får skylla sig själv bara för att man har oturen att välja fel man.

   När det gäller straffet så är det bara livstid som gäller. Tingsrätten borde avskaffas eller så ska man ta bort nämndemännen. Att avdankade hobbypolitiker som inte vet ett skit om juridik ska döma är ett systemfel enligt mig. Många är dessutom 68-nissar som skiter i brottoffren och inriktar sig på de ”stackars” gärningsmännen. Det gör inte saken bättre. Dessutom så överklagas dom flesta brottsmålen till Hovrätten. Det förväntar jag mig att åklagaren kommer att göra även i detta fall.

   När det gäller de små svinen som fegt mördade Nancy för att sedan sno hennes mobil så ska vi inte vänta oss för mycket. Det verkar vara palestinier och berikare döms som bekant efter en annan skala. Dessutom så verkar dom vara under 18 och då blir det bara Thé och kaka hos någon baktiktant som ”straff”. AB kommer hursomhelst knappast publicera deras bilder.

 4. Molgan skriver:

  Hoppas Hensvold själv får ett skott av en slaktpistol när han kommer ut. Sådana som begår så allvarliga illgärningar är värda att leva.

  • sveas rika skriver:

   Du verkar ju vara en trevlig kille
   synd bara att du e så nerökt så att du missar halva meningarna.

 5. Molgan skriver:

  till spikharry,

  ja det är ju tur att de inte hyllar dig och din inavlade släkt i alla fall.

  jag slår vad om att den genomsnitt troende mumslimen har bra mycket bättre moral än genomsnitt av trash i sverigedemokraterna.

  ditt äckel!

  • spikharry skriver:

   Molgan!

   Är dina släktingar lika IQ-befriade som du är? Växjö där du bor är vida känt för inavel. Som man känner sig själv känner man andra vet du väl lille vän:)

   IP-adress 94.255.207.64

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Om det varit en mussla som utförde hedersmord, hur mycket hade det då gett? 14 månader?

 7. Lisa skriver:

  Men nu är det väl något som är galet?
  Nancy är en syriansk tjej och de vänner som tagits in för förhör är också syrianer.
  Ingen muslim än än så länge misstänkt inblandad i dådet.

  Oftast finns gärningsmannen i närmstakretsen; i detta fall bland syrianerna.

 8. Lars. skriver:

  Efter att själv förlorat en vårdnadstvist pga lögner, polisanmälningar om allt från misshandel till gud vet vad så förstår jag att sånt här kan hända.
  När man separerat upphör jämlikheten och man kan som pappa vänta sig att bli överkörd av allt från familjerätt till hovrätt.
  Den känsla av maktlöshet och förtvivlan som infinner sig kan leda till ett psykotiskt tillstånd som gör att sådana här fruktansvärda tragedier kan inträffa.
  Nu vet jag inte om så var fallet här men alldeles otroligt är det inte.
  Jag försvarar ingen men om jag har det minsta rätt så kan delar av skulden läggas på dom sociala myndigheter
  och domare som utan hänsyn till barnen eller deras pappa dömt slentrianmässigt till mammans fördel.

 9. Tarzan skriver:

  LARS jag förstår vad du säger – jag har själv inte råkat ut för något liknande, men jag vet hur vanligt det är. Men man kan vända på steken och titta på hur sinnesrubbat kvinnor kan uppträda i liknande situationer
  – Jag känner till ett fall där kvinnan dränkte sina 2 barn och sen tog sitt eget liv —- ett annat fall var det en mor och mormor som mörade dotter och sen tog båda sina liv. Nu är det så att PK-media har en tendens att att mörka detta eftersom det är kvinnor och dom ska enligt gängse norm alltid vara offer.

 10. BERGET skriver:

  Det är ju tur att han fick ett någorlunda straff i alla fall, hade han vatt mer mörkhyad så hade han ju givetvis fått staffrabatt.
  Nu fick han istället betala moms också, genom att bli uthängd i PK media.
  PK måste ju visa att det är inte BARA mörkhyade som begår hemskheter.

%d bloggare gillar detta: