Lars Vilks mordhotad av SomalierKonstnären Lars Vilks, som tecknat profeten Muhammed som rondellhund, har fått telefonhot från Somalia. Polisen i Helsingborg tar hotet på allvar.

”Hotet mot Vilks kommer knappt tre dygn efter det att den danske tecknaren Kurt Westergaard i sitt hem räddade sig undan en somalisk terrorist, som med yxa och kniv skulle försöka mörda honom.

Det första av två samtal kom på måndag förmiddag. Vilks säger att han vid en kontroll kunde konstatera att det uppringande numret fanns i Somalia.

I landet, som sedan många år är hårt sargat av inbördeskrig, försöker den islamistiska rörelsen al-Shabab erövra allt större inflytande. Organisationen ska ha band till al-Qaida.

I förra månaden dödade en al-Shabab-anhängare, som ska ha bott i Danmark, minst 22 människor, bland dem tre ministrar, vid ett självmordsbombattentat i huvudstaden Mogadishu.

Den man som hotade Vilks talade svenska.

Mannen, som talade bruten svenska, frågade om jag kände till vad som hänt i Danmark och konstnären Kurt Westergaard. Jag sade att jag förstås visste om det, säger Lars Vilks till Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

Då förklarade mannen att de var ute efter mer och att de snart skulle komma till mig. Då hälsade jag dem välkomna, säger Vilks.

Enligt Säpos presstalesman Patrik Peter sköter den vanliga polisen utredningen av hotet.

Det kan ju vara så att polisen vill ha vår hjälp och då ställer vi naturligtvis upp, säger Peter till TT.

Polisen i Helsingborg vill inte uttala sig om fallet.

Jag har inga som helst kommentarer om hur utredningen av hotet bedrivs, säger Göran Hassel, informatör vid polisen.

Westergaard var en av de danska konstnärer som för Jyllandsposten gjorde teckningar av profeten Muhammed. Westergaards teckning visar Muhammed med en bomb i sin turban”.

Det gick bara några få dagar efter mordförsöket på danska muhammed tecknaren Kurt Westergaard innan näst hot kom från Somalia.

Nu står Lars Vilks högst upp på listan över dom personer som skall mördas på grund av sin otrohet mot Islam och profeten.

Våldet kryper allt närmre oss otrogna hundar som inte hyllar islam. Verkar som islamisterna flyttat fram sina mål ordentligt 2010, var smäller det nästa gång?

Från politiker håll är det tyst som i graven. Ryggradslöse eller Sahlin och allt vad dom heter gör som strutsen istället för då finns det inga problem.

Det ser illa för Sverige och svenskarna. Men så blir det när folket väljer politiker som bryr sig om allt och alla men spottar på sitt eget folk.

Lars Vilks hotad från Somalia

Annonser

13 Responses to Lars Vilks mordhotad av Somalier

 1. Mack skriver:

  Rubriken på detta inlägg ska snarare vara ”Lars Vilks mordhotad av muslimer”. Många muslimer identifierar sig nämligen mer med sin tro än sitt hemland.

  Jag skrev precis ett inlägg på en annan blogg om att det är intressant hur dessa ”få” islamister får härja fritt och inte aktivt motarbetas av ”alla” moderata/civiliserade muslimer. Om jag hade varit troende så hade jag aktivt tagit avstånd från våldsamheter i min religions namn. Tyvärr så är det väldigt tyst på den fronten. På Facebook finns det t.ex. några ”muslims against violence” med några hundra medlemmar. Kan det vara så att en väldigt stor del av de ”moderata” muslimerna i hemlighet indirekt stöder våldsdåd som utförs i islams namn mot västvärlden?

  • annullera skriver:

   Jag har haft samma tanke, just detta att civiliserade muslimer inte tar avstånd från våld, hot, förtryck och mord i Islams namn. Varför är de så tysta? Varför är våra styrande och övriga riksdagspartier så tysta? Varför höjer de inte sina röster och tar starkt avstånd från denna hat- och våldsreligion?

   Sverigedemokraterna det enda parti som vågar lyfta fram och peka på en Islamsk hotbild som kryper allt närmare för var dag som går medan de övriga partierna sticker huvudet i sanden istället för att ta sitt ansvar.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  När mördas den förste bloggaren för att ha krängt islam och pedofeten? I år?

 3. NIsse skriver:

  Otroligt skrämmande! Att de i islams namn hotar och mördar bevisar att vi nu har ett heligt krig. Alla ”otrogna” ska mördas, kriget har nu kommit till våra gator. Därmed torde det väl vara fritt fram att dräpa lite muslimer, bara för at de har ”fel tro”? Är det inte så de resonerar själva?? Muslimer är utan tvekan, och utan undantag, inavlade barbarer, efterblivna missfoster. Muslimer=amöbor!

  • sveas rika skriver:

   Jag tror inte ens att de är Amöbor de är nog snarare Bmöbor!

   • Robin_Shadowes skriver:

    Hahaha!! Dom delar sig tydligen genom cell-delning. Det är väl därför dom förökar sig som råttor.

 4. spikharry skriver:

  NIsse! vår tur kommer, var så säker. Hämnden är ljuv.

 5. Jo skriver:

  NU börjar det likna nått! *S*

 6. Nizze skriver:

  Lars Vilks:
  Jag håller med dig att man kan och ska förolämpa alla religioner. Varför?

  Jo naturligvis av följande skäl:
  Religioner förolämpar kvinnor
  Religioner förolämpar logiken
  Religioner förolämpar vetenskapen
  Religioner förolämpar friheten
  Religioner förolämpar jämlikhet
  Religioner förolämpar rationalitet
  Religioner förolämpar mänskligheten
  Religioner förolämpar djuren
  Religioner förolämpar utbildningen
  Religioner förolämpar humanismen
  Religioner förolämpar politiken
  Religioner förolämpar freden
  Religioner förolämpar ödmjukheten
  Religioner förolämpar respekten
  Religioner förolämpar tryckfriheten
  Religioner förolämpar mötesfriheten
  Religioner förolämpar åsiktsfriheten

  Ja detta räcker länge. Att förolämpa har alldelens för länge varit förbehållet präster och andra religösa utövare, men nu är det fritt fram för alla att förolämpa tillbaka.

  Men vi förolämpar med pennan såklart, eftersom vi kan kontrollera våra känslor och vårt agerande även när vi är förolämpade.

 7. Robin_Shadowes skriver:

  Måste passa på att rekommendera dom två dokumentärerna om Monty Python på SVT Play. Passa på att se dem medan dom fortfarande ligger uppe. Andra avsnittet fokuserar mer på långfilmerna så dom tar ju upp bakgrunden till Life of Brian där. Där är ett inslag från brittisk tv där Cleese och Palin blivit inbjudna att debattera med två efterblivna prelater. Dom beter sig precis som dagens svenska islam-kramare. Det är stor humor att se deras argument och sedan få dem sågade jäms fotknölarna av dessa stora komiker! Se om Life of Brian om ni får chansen. Det är den ultimata satiren över religiös fanatism som någonsin gjorts!

 8. Sven Johansson skriver:

  Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

  Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

  Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer. Islam är en utrotelsemaskin med ett enda mål.

  Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

  Av alla världens konflikter så står minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

 9. BERGET skriver:

  Vill här med ge min respekt för Lars Vilks som trots
  dödshot är fullkomligt kylig, man kan ju tänka sig den dagen då staten ej längre har kontroll över Svensken, hur det ska gå för blattarna då.

 10. Robin_Shadowes skriver:

  Jag blir så förbannad på dessa smutsiga grisar till mohammedaner som dödshotar en svensk bara för att hans enda ”brott” är att ha avbildat deras usle smutsige pedofet!!

%d bloggare gillar detta: