Jag är inte rädd för Sverigedemokraterna, på sätt och vis känns det enklare att möta de som visar sin främlingsfientlighet öppetLunds kommun har högt ställda mål för mångfald och integration. Men man når dem inte. Lundabor födda utanför Norden får jobben med lägst status. Möt städaren Mirtha Ledesma Mora. ”Visst är det deprimerande att ha ett skitjobb”, säger hon.

”Jag är politisk flykting. Jag flydde 1977. Det fanns bara tre länder som tog emot mig och min man: Sverige, Holland och Frankrike. Vi fick inte välja land.

Jag har inte varit arbetslös en dag sedan jag kom hit. Först bodde jag i Alvesta, Stockholm och Växjö. Men jag stod inte ut i Småland.

Genom vänner kom vi till Lund den 15 juli 1980. Jobbade länge på Vipeholm som skötare, men när jag kom tillbaka från en mammaledighet hade det mesta av vårdverksamheten lagts ned. Jag städade sedan på Sankt Lars i tre år och sedan blev det lasarettet och thoraxkliniken.

Men när det började talas om privatisering sa jag upp mig. Det går emot mina principer att privatisera inom sjukvård och utbildning. År 2000 började jag städa på Lunds kommun och här är jag kvar.

Jobbet är pest men jag är glad när lönen kommer den 27:e. Visst är det deprimerande ibland att ha ett skitjobb”.

Intervjun fortsätter i samma anda (skånes pravda) lider med kvinnan som varje dag måste arbeta för sin överlevnad trots att hon anser att jobbet är pest.

Underligt inte ett ord om SD ännu!! jo jäklar där kom det som alla väntat på..

”Jag möter diskriminering varje dag. Jag är inte rädd för Sverigedemokraterna, på sätt och vis känns det enklare att möta de som visar sin främlingsfientlighet öppet”

Sedan fortsätter gråtvalsen om hur denna stackars kvinna dagligen tvingas genomlida timme efter timme på sin pestsmittade arbetsplats.

Grunden till intervjun var att (pravda) skulle få chansen att kasta skit på SD igen.

Vad har SD med denna kvinna att göra? inte ett smack hon blev helt enkelt ett offer i (pravdas) försök att smutskasta ett svenskvänligt parti igen.

Är en av dom mest fejkade intervjuerna jag läst i någon tidning under dom senaste 5 åren.

jag är inte rädd för Sverigedemokraterna, på sätt och vis känns det enklare att möta de som visar sin främlingsfientlighet öppet

Annonser

9 Responses to Jag är inte rädd för Sverigedemokraterna, på sätt och vis känns det enklare att möta de som visar sin främlingsfientlighet öppet

 1. Blodsven skriver:

  Ja fy fan vilken tragedi att en adelsdam tvingas arbeta för sitt uppehälle! Hon kan säkert gå till DO och överklaga att hon har sämre status än hucklekärringarna. Fanns det ett enda jävla ord av tacksamhet för att Sverige gav henne skydd? Fast blaskjävelns syfte är ju naturligtvis som du säger att kasta skit på svenskar…

 2. Skutt skriver:

  Faktum är att det är svårt för oss ”gamla” svenskar att ens få även ett städjobb i dessa dagar då våra nya medborgare ofta slussas in på just dessa platser som ett enkelt sätt att komma in på arbetsmarknaden. Lönen tas i många fall ur statens kassa i sk praktikplatser vilket minskar intresset från städfirmorna att anställa på vanligt sätt.

 3. A-mannen skriver:

  Det måste vara en vänster tidning och en vänstermänniska som beskriver ett arbete som pest. Jag har lärt mig sen liten att allt arbete är hedervärt. Hon är missnöjd och tidningen är missnöjd men varför bara inte sluta och dra till ett bättre ställe(nordkorea-kuba).Tidningen verkar vara så usel att den kräver miljoner i presstöd.

 4. spikharry skriver:

  ”Jag har lärt mig sen liten att allt arbete är hedervärt”

  Exakt. en skolkamrat till mig som fick drogproblem (på 70 talet) ren nu, fick för 5 år sedan ett jobb som pissoar-rengörare, har aldrig hört honom klaga en enda gång.

  Är som du skriver mest vänsterpatrask som beklagar sig och hellre vill leva på bidrag.

 5. nadacomprende skriver:

  Hur kan en socialist tala om lågstatusjobb?
  De hyllar arbetaren men vill inte befatta sig med denne.
  Helt obegripligt korkat.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Kärringen kan flytta tillbaka till sitt eget land om galoscherna inte passar. Jag är så jävla trött på dessa gnälliga krav-maskiner.

 7. Mack skriver:

  Robin_Shadowes: som invandrare kan man tydligen gnälla och kräva lite vad som helst men skattebetalande svenskar som finansierar invandringen ska enbart hålla käften och gilla läget när antalet invandrarrelaterade misshandelsfall och våldtäkter skjuter i höjden. Det är lustigt…

  Jag tycker att kärringen i fråga borde fundera på alternativet om hon INTE fått komma till ett annat land och istället visa tacksamhet för att Sverige överhuvudtaget tog emot henne. Det är otroligt att flyktingar har mage att bete sig som bortskämda snorungar.

 8. BERGET skriver:

  När Måna har vunnit valet kommer hon att kvoteras in som vd för nåt stort statligt verk.

 9. Tarzan skriver:

  Käringen kommer från Uruguay och hon kan åka hem igen.
  Här hemma i byn har vi två stycken som har bott i Uruguay i 30 år. Mannen berättade för mig att det är lugnt där och ungefär som i Sverige. Han sa oxå att man kan köpa ett hus med havsutsikt för 700 000 kr och att en del västerlänningar flyttar dit. Dom som styr landet nu är gammla Tupamaros gerilla män som nu har blivit demokrater och är ungefär som svenska såssar.
  Så jag ser ingen anledning för käringen att bo kvar i Sverige hon kan åka hem och då slipper hon snö – för det snöar aldrig i Uruguay !!

%d bloggare gillar detta: