Somalier fruktar dansk fientlighet dom borde frukta sin egna landsmän istället


Danska somalier fruktar att mordförsöket på tecknaren Kurt Westergaard i nyårshelgen ska öka främlingsfientligheten.

”Samtidigt pekar allt mera på att den 28-årige somaliern som häktats för mordförsöket på Westergaard kan komma att åtalas enligt den danska terrorlagstiftningen vilket kan innebära betydligt hårdare straff.

I fredags kväll tog sig mannen in Muhammedtecknaren Kurt Westergaards hem i Århus beväpnad med en yxa och en kniv. Konstnären kunde dock sätta sig i säkerhet i sitt badrum, som byggts om till säkerhetsrum.

Danska juridiska experter anser att det faktum att säkerhetspolisen PET spanat mot 28-åringen — även om man inte tycks ha funnit skäl att gripa honom — och ett liknande fall där två tunisier planerade mörda Westergaard pekar i riktigt mot ett terroråtal.

Enligt PET har mannen nära förbindelser med den somaliska islamistiska rörelsen al-Shabab och al-Qaidaledare i Östafrika. Däremot dementerades på söndagen uppgifter om att mannen tidigare misstänkts för att vara delaktig i en avvärjd mordkomplott mot USA:s utrikesminister Hillary Clinton.

Mannen greps kortvarigt i Kenya, men det berodde på oklarheter med hans ID-handlingar. Därefter reste han tillbaka till Danmark, där han har uppehållstillstånd.

Det finns närmare 17.000 somalier i Danmark. Många av dem fruktar nu ökad misstänksamhet från danskarnas sida. Somaliska intressegrupper i Århus, där Westergaard bor, förklarade på söndagen i ett gemensamt pressuttalande att de hoppas att händelsen inte ska utnyttjas för ”negativ generalisering” riktad mot alla med somalisk eller muslimsk bakgrund.

– Vi är mycket skakade och tar skarpt avstånd från den tragiska handlingen. Nästan alla somalier önskar en hundraprocentig integration i det danska samhället, säger Abdirahman Iidle, styrelsemedlem i Det Somaliske Forum i Århus, till tidningen Århus Stiftstidende.

Han betonar att Århusföreningarna jobbar hårt med integrationsfrågorna och att man ser mordförsöket som en rent kriminell handling.

Men om politikerna missbrukar saken och kallar somalier för terrorister så blir det problem, säger han”.

Nu får politikerna direktiv av Somalier. Hur lågt kan dessa drägg sjunka egentligen? Danmark har problem med somalier varför skall detta döljas för att skydda dom övriga slöddren?

Det är som alltid. När någon från MENA länder ställer till ett elände då skall danskarna ta emot direktiv av slöddren.

Ni har haft åratal på er att fördöma olika attentat, men först nu öppnar ni truten när det börjar blåsa rejält runt omrking er.

Falskheten hos muslimer är något jag hatar så in i Helvete.

Somalier fruktar dansk fientlighet

Danska somalier fruktar att mordförsöket på tecknaren Kurt Westergaard i nyårshelgen ska öka främlingsfientligheten

Annonser

13 Responses to Somalier fruktar dansk fientlighet dom borde frukta sin egna landsmän istället

 1. maher youssef skriver:

  muslimer o integration,,,Ni drömmer ,inom 600 år dem kunde inte integreras med andra i indian, tailand filippinien,england,frankrike, jag har islam som bakgrund,har ni läst islam och koranen! som spridar hat

 2. Han borde kastas ut ur Danmark på livstid- samt andra likadana personer. Åk till Iran, Pakistan, Saudi Arabien eller eget land.

 3. A-mannen skriver:

  De jobbar hårt med integrationsfrågorna,varför då? Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att danskar vill integrera sig med getfösande kusinavlare.

 4. Gunnar i Stockholm skriver:

  Alla islam-kritiker: Häng på och skriv för allt vad ni förmår på SVT:s debatt-tråd med anknytning till dokumentären ”Slaget om muslimerna” som visade i början av december.
  På den här sajten finns nu närmare 1000 inlägg! Till det kommer flera hundra kommentarer som SVT:s moderator har raderat eller gömt.
  Länken till forumet: http://forum.svt.se/forum/diskutera-programmen/dokument-inifran/slaget-om-muslimerna-6-12?p=19

  • Hasse 51 skriver:

   Jättebra tips Gunnar ! En sak till som jag tänkte på¨: har ni sett på bilder fr muslimska länder där människor bränner Danska flaggor bränner dockor etc . kolla då på de sk ”människorna” som gör detta…………I Sverige har vi spärrat in dom med ordentlig medicinering på Sidsjön e dyl. O nu kommer bomben : hur många kvinnor syns på bilderna ? He he , kan det vara så att religionen är så hård mot kvinnor för att ……: just det man kanske inte tycker om kvinnor utan bara tycker om………..Se bara på deras helgedomar där är det segregation mellan könen så det bara skriker om det ! SUG PÅ DEN NI ALLA IMAMER O AYATOLLOR SOM SKRIKER UT ERT BUDSKAP SÅ DET LÅTER SOM NI MIST FÖRSTÅNDET !

   Hasse modell 51 i snön i SVERIGE ( som fortf är en demokrati)

 5. No spam skriver:

  Och på det kan jag bara säga AMEN (Jag håller med dig på de flesta religiösa språk…). Olika folkgrupper borde börjat att sålla bland sina egna för 100 år sedan om de vill ha respekt.

 6. Mrs Thatcher skriver:

  Även Norge för sin beskärda del av berikning från MENA.

  http://www.dagbladet.no/2010/01/03/nyheter/innenriks/politiet/dodsfall/9757717/

 7. karl pedal skriver:

  Undrar om det finns någon somalier i Danmark som har uppfyllt sin målsättning/önskan om 100% integration i danska samhället?

 8. Robin_Shadowes skriver:

  Läste en intressant kommentar på Snaphanen igår natt. Om att Al-Qaidas nya taktik är misslyckade terror-brott. Det är inte så dumt som det låter. Det kräver mindre planering, ja i stort ingen planering alls, förövarna behöver inte vara proffs som tidigare utan hur amatörmässiga som helst, bar dom är hängivna muslimer. Blir enklare att rekrytera, ger mer folk att välja mellan när kravet att dom måste dö faller bort. Man kan också sprida ut det mycket bredare. Det här kommer förmodligen inspirera fler muslimer att agera så att sådana här dåd blir alltmer frekventa. Vad vinner dom då på detta? Jo, dom belastar dom västerländska länderna ekonomiskt och byråkratiskt. Istället för att ta Dar al-harb med svärdet så tänker man få länderna att gå i konkurs bokstavligt talat inifrån. Samtidigt så sprider även det misslyckade terror-dådet skräck bland lokalbefolkningen just p g a avsikten som ju var att döda så många som möjligt. Samtidigt är detta extremt billigt för dem ekonomiskt sett. Dom kan fortsätta att komma med förtäckta hot som tidigare, anpassa er annars…

 9. BERGET skriver:

  Händelsen kommer att öka motsättningara i Danmark och
  hela norra Europa, vilket i sig är positivt därför att hade dom Germanska folken varit riktiga fullblodsrasister så hade vi inte haft några invandrare och dessa problem som vi nu har.
  Envisas man att vurma för och leva ihop med huggormar
  så får man aceptera att bli biten.

 10. Bosse skriver:

  När brinner Danmarks första Moské? Muslimerna valde att kriga mot dom som ger dom bidrag, trygghet ioh skydd. Hur sjuk i skallen får man vara?

  • sveas rika skriver:

   Jag tror jag ska skänka alla mina tändare och tändstickor till Danskarna och på kuppen sluta röka för det är ju inte nyttigt!!!!

 11. Barabbas skriver:

  Somaliska samfundet i Danmark borde bekymra sig mindre över hur Danska politiker uppfattar dem, och mer om hur de skall kontrollera sina egna terror- och hotbenägna landsmän som gör allt de kan för att straffa ut sig från generösa ”flykting”-mottagande länder. Och vad ”negativ generalisering” beträffar, så är många av våra invandrargrupper oslagbara i den grenen. Går ju inte en dag utan att man får höra hur värdelösa, inskränkta och rasistiska vi danskar, svenskar etc är, som ändå tagit emot dem med öppna armar. Snacka om otacksamhet och inskränkthet…

%d bloggare gillar detta: