SD vågmästare i årets sista opinionsundersökningOm det vore val i dag skulle Miljöpartiet få 10,8 procent av väljarsympatierna. Samtidigt minskar stödet för Sverigedemokraterna (SD).

”Med valåret runt knuten är Miljöpartiet (MP) starkare än någonsin tidigare, enligt decembermätningen av Sentio Research. Sedan november har stödet för partiet ökat med 1,5 procentenheter. Om det vore ett valresultat skulle partiet fördubbla de 19 mandat som man fick ihop vid valet 2006.

Även andra opinionsundersökningar för årets sista månad pekar åt samma håll. Exempelvis ökar MP med två procentenheter i Novus Opinions mätning, till 10,9 procent jämfört med november. Den ökningen är inte statistiskt säkerställd.

För SD är det uppförsbacke och partiet backar från 7,2 procent till 5,9 procent i mätningen. SD:s tillbakagång liksom MP:s framgång är statistiskt säkerställda, enligt Sentio.

Det rödgröna blocket närmar sig egen majoritet – sedan novembermätningen har stödet ökat från 46,4 procent till 48,3 procent. Det borgerliga blocket har stöd av 44 procent av väljarna.

Totalt intervjuades 2 871 personer via telefon och i en webbpanel 1-23 december”.

Trots att SD i denna undersökningen får minskat stöd, så är dom om dessa siffror skulle stå sig ”Vågmästare” vid nästa val.

Klart som tusan att PK-media hellre skriver som rubriktext att SD backar istället för att skriva SD på nytt vågmästare.

Om någon nu trodde att smutskastningen av SD inte kan bli värre än de var under 2009 vänta då tills valåret 2010 är avklarat.

Ett svenskvänligt parti som vill värna om svenskarna och förstärka pensionärernas ekonomi skapa en bättre äldreomsorg och sjukvård står inte högt i kurs.

Dom partier som där emot genomfört försämringar och förespårkar fri invandring, mer bidrag och mer makt till muslimer och övriga invandrare rankas högt av PK-media.

MP kraftigt framåt – SD backar

Miljöpartiets uppgång till positionen som landets tredje största parti och Sverigedemokraternas numera stadiga placering över fyraprocentsspärren

Annonser

14 Responses to SD vågmästare i årets sista opinionsundersökning

 1. Hasse 51 skriver:

  Kan någon läsare tala om för mig ”varför” MP går framåt ? Dom vill ju tex höja skatterna rejält ( främst då där sk miljöskatter typ bränsle o olika energiskatter ) samt det mest skrämmande är att MP:s språkrör förordar en ”fri” invandring och vägrar att redovisa hur de ökade kostnaderna ska bet vid en sådan…….ÄR DETTA SLUTET ? Har jag missat nått ? Snälla nån förklara ?

  Hans

  • Robin_Shadowes skriver:

   För att Svenne Kålrot har verkligen gått på klimat-bluffen och då måste dom ju rösta grönt så känner dom sig lite lugnare sen. Visar väl hur det kommer gå i höst.

  • Mrs Thatcher skriver:

   Därför att dom är medias nya gunstlingar och undgår därmed helt granskning. Medias förra gullegrisar Fp har gått alldeles för långt till höger för att det ska passa Högalids-liberalerna. (Högalid är en välbeställd del av Söder där många mediamänniskor bor. V och MP har väldigt höga siffror där)

   Därför att Maria Wetterstrand inte är Mona Sahlin. Många gråsossar är j-vligt trötta på Sahlinskan men vill inte lägga sin röst på V så länge kommunisten Ohly styr och inte heller på Alliansen. Vad återstår? Jo, MP.

   Jag tror inte att klimatbluffen har så mycket med saken att göra men däremot så håller jag med RobinS att MP inte kommer hamna på dessa siffror i valet. Så fort media börjar granska partiet och M W kommer att sättas på verkligt prov i valrörelsen så kommer dom sjunka till ca 6-7 % igen. En alldeles för hög siffra i o f s men vi kommer att slippa se M W menlösa nuna i a f.

 2. BERGET skriver:

  Orsaken att vi har ett helvete i Sverige är den samma som i alla andra länder, är inget annat än dåligt folk.
  Majoriteten av Svenskarna är inge annat än totalidioter, varför de ej finns nån anledning att hoppas på nn demokratisk lösning på problemet.
  SD2010 kommer i det stora hela inte att ha nån avgörande betydelse för Sveriges utvekling.
  Idioter gör inga stordåd, utan detta kommer att fortsätta i oförminskad styrka tills landet och folket är totalt degenererat.
  Tala med folk som inget vill begripa är helt fruktlöst
  SD % andel speglar dom ca 10% som har egen tankeförmåga och en någolunda moral.
  Så har det varit ganska länge, så att rädda Sverige kan man bara glömma med demokrati.
  Jag kan tyvärr bara beklaga…

  • Hasse 51 skriver:

   Jag vill inte tro men………det ligger nog mycket i vad du ”berget” säger . Sorgligt !

   Hasse

  • Robin_Shadowes skriver:

   Med tanke på att 60% har gått på vaccinations-bluffen och snart 80% visar väl tydligt hur korkade folk är. Dom går på allt som sägs i tidningar och tv & radio. Dom kommer givetvis att rösta därefter, på sjupartiet så förstörelsen av Sverige kommer att rulla på. Ända skillnaden blir att massinvällningen fördubblas.

  • sveas rika skriver:

   Inte Deppa nu Berget
   Det blir bättre tider för fler och fler börjar faktiskt att vakna ur dvalan.
   Nya friska tag 2010.
   Jag själv stångar mig hellre blodig än att mina barn blir halal slaktade.

 3. Lp skriver:

  Många vet hur partierna tänker om SD får för höga siffror. Då skall invandringen skärpas till och det skall vara språktest osv. Allt för att ta röster från SD, efter valet är allt glömt. Därför är det många som håller det hemligt. Så när någon ringer och frågar hur man tänkt rösta så väljer man ett namn i högen eftersom alla pratar om miljön så blir det lätt miljöpartiet man väljer. Så först på valdagen vet man resultatet, men minst 12 % till SD!

 4. spikharry skriver:

  Berget!

  SD:s eventuella inflytande i riksdagen blir helt klart ganska marginellt dom första åren.

  Men ditt påstående att SD inte kommer att någon avgörande betydelse för Sveriges utveckling är ett korkat påstående.

  Flera förstå-sig-på sägare sa samma sak om Dansk Folkeparti innan dom i sitt debut val 1998 fick 7.4 procent, nu är dom en maktfaktor som alla tar på allvar.

  Det går inte att förändra folks inställning över en natt, det kommer att ta många många år. Men redan idag har SD:s politik öppnat ögonen på 100 000 tals svenskar som tröttnat på att vara förtryckta i sitt eget land.

  Våra barn och barnbarn kommer i framtiden att tacka Sverigedemokraterna för allt dom gjort.

  Vänsterpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna kommer på sikt att försvinna då dom inte tillför vårt land något alls.

  Kvar finns då dom fyra övriga i 7-klövern, men dom tre stora partierna i framtiden blir (SD) (M) och (S) sossarnas inflytande kommer dock att sjunka drastiskt med åren.

  Deras fientliga inställning till svenskar kommer att dra ner dom mot 12-15 procent, dessutom får dom inte mycket att säga till om då både SD och M gemensamt stoppar alla deras sjuka förslag.

  2010 börjar resan som förhoppningvis kan rädda svenska folket från en undergång.

  Kalla mig gärna ”drömmare” men så tror jag det blir 🙂

 5. Hasse 51 skriver:

  Harry : ja nog låter det lite ”för” optimistiskt men helt klart en utveckling jag o många med mig skulle applådera. Så har kanske LP en poäng oxå ! Men det som skrämmer är ändå MP stora sympati siffror, för de kan väl bara inte vara tagna från tomma luften ? eller ?

  Hasse

 6. spikharry skriver:

  En av orsakerna till MP:s uppgång detta år beror naturligtvis på klimat och miljödebatten som dominerat det sista halvåret.

  Var likdant inför valet 2006 mycket snack om miljön och om Miljöpartiet steg. Sedan kom DN med en artikel som visade att MP har flest miljöbovar.

  I år har dom som du påpekar talat sig varma för fri invandring och högre skatter. Deras uppgång kommer att raderas ut i god tid innan valet.

  Vilket innebär att SD blir tungan på vågen 😉

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/mp-har-flest-miljobovar-1.537412

 7. Adam Solstråhle skriver:

  Hoppas du har rätt Harry, men tyvärr tror jag det kommer att gå ännu djupare i förfall innan det blir en vändning åt rätt håll.

 8. BERGET skriver:

  Frågan är om SD ökar mer än vad det kommer invandrare?
  Kommer en trogen sosse, komunist, folkpatist, osv nånsin att rösta SD?
  Är nog bara att konstatera att 90% av Svenskarna är idioter.
  Det enda som möjligen skulle få dom att vända (inte vakna, efter som dom är hjärndöda) är svälten.
  Då kommer dom att rösta på den som ger dom mat.

%d bloggare gillar detta: