Gärningmannen heter Ibrahim ShkupolliPolisen uppger nu att man hittat ett nytt dödsoffer som har att göra med skottlossningen i Sello. Den döda kvinnan hittades i en bostad i Esbo. Det skriver tidningen Iltalehti. Tidigare har det kommit fram att fyra människor dog på nyårsaftonen i ett skottdrama i ett köpcentrum i Esbo. Polisen jagar nu en ensam gärningsman.

”Enligt kvällstidningen Iltasanomat avlossades minst sju skott i köpcentret Sello i Esbo väster om Helsingfors. De döda i skottlossningen på köpcentret är enligt uppgifter tre män och en kvinna. Polisen uppger att man därefter hittat ett nytt dödsoffer som har att göra med skottlossningen i Sello. Den döda kvinnan hittades i en bostad i Esbo.

Skottlossningen ägde rum strax efter klockan 10 i en stor mataffär som var fullsatt vid tidpunkten. Många vittnar om att de först trodde det handlade om raketexplosion innan de insåg att en man med pistol blint skjuter omkring sig, varvid det utbröt panik

Vi gick dit, vi skulle åt det hållet, och där var massor av folk som grät och var i panik. Sedan fick vi höra av vakter och anställda att det var någon som hade skjutit, säger ett ögonvittne till rundradiobolaget Yle.

Gärningsmannen agerade behärskat och då han sköt en av männen i huvudet två gånger innan han vände sig mot kvinnan och sköt henne i magen, säger ögonvittnet Janne Hartikainen till tidningen. Efter det vandrade han lugnt bort från platsen.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot men polisen känner till hans identitet. Han är född 1966 och spaningarna efter honom och vapnet, en nio millimeters pistol som han har med sig, pågår för fullt.

Den 43-årige gärningsmannen dömdes 2001 för misshandel och 2007 för vapenbrott i Helsingfors tingsrätt”.

Tragiskt nog så slutade året på samma sätt som det började. En ”kulturberikare” vid namn Ibrahim Shkupolli avrättade flera människor i ett köpcentra.

Om inte detta kan väcka politiker till liv så vet jag inte vad som behövs??

Enligt finsk polis är Ibrahim Shkupolli kosovoalban. Han är på fri fot och rör sig troligen med en svart BMW med registernumret RYH-488. Polisen ber allmänheten om tips.

Innan ha mördade dom fyra i köpcentrumet i Esbo så slog han ihjäl sin före detta fru. Snacka om totalt hjärndöd.

Polisen uppgav vid en presskonferens på eftermiddagen att en sjätte person hittats död. Man misstänker att Ibrahim Shkupolli har tagit sitt liv efter dåden, men identiteten är ännu inte bekräftad.

Vore utsökt om han tog livet av sig själv det kräket. Det borde fler av hans sort också göra, så slipper vi ha sådana idioter på våra gator.

Undrar varför vissa svenska tidningar undanhåller mass-mördarens namn och etnicitet? Hade det var en blond nordbo med blå ögon så hade ni fått se foto och bilder i varje svensk tidning.

Dom ”Politiskt Korrekta” mörkar om brotten är invandrar-relaterade, är det svenskar norrmän danskar etc etc då plockar PK-media fram allt.

Fyra döda i skottdrama i Finland

Massakern i Finland

Nytt drap knyttes til kjøpesenterskyteren

Politiken. Dk Ibrahim Shkupolli mördade sin exfru också

Enligt polisen är han välkänd sedan tidigare säger Danska Politiken

Gärningsmannen död?

Känsliga personer gör nog bäst i att inte klicka på den här länken.

12 årig muslimsk pojk halalslaktar en otrogen

OBS OBS fruktansvärd video.

Minnesstunder efter skottdramat

Förstämning i Finland

Annonser

57 Responses to Gärningmannen heter Ibrahim Shkupolli

 1. ?????????? skriver:

  Hei din jævla svenske kan du ikke ta denne sakken hvor dere svensker drepte den unga flickan.
  Dette er en tragedie som du ikke har annelse av.

  • Hasse 51 skriver:

   En sak är solklar : skulle det av nån anledning bli nån slags diktatur här i Sverige skulle jag stanna kvar om KÄMPAS för demokratin o inte åka till nått annat land för att ”snylta” på deras välfärd o gnälla om ”min” RÄTT ! GICK DET BUDSKAPET HEM ?
   ???????????????????????

  • Kalle skriver:

   Helt enig med bloggeren. Slike svin som denne alabaneren har vi ikke brukt for

 2. ?????????? skriver:

  granska pikken min også din fitte.

  • spikharry skriver:

   Svårt att granska den utan ett krafigt förstorningsglas :)NASA kanske har ett som passar?

   • Robin_Shadowes skriver:

    Jag tror inte ens Hubble-teleskopet räcker till faktiskt. Visst, man kan upptäcka planeter i andra galaxer men frågetecknenas kuk är dock alldeles för liten för det.

  • KLARTEXTEN! skriver:

   Så var det med hans debattnivå! Primitiva!

 3. PC skriver:

  Immigration is a time bomb 1/5!

 4. Bigger than you skriver:

  Om inte detta kan väcka politiker till liv så vet jag inte vad som behövs??

  og hva menes med det??? Vekker politikerne til hva da, svensken??

 5. Hasse 51 skriver:

  Nu blir det interesant o de hur lång tid det tar för exvis TV 4 att berätta om denne ”finske kulturberikares” ursprung. Och rn annan sak : de krafter i Finland sopm vill att de ska bli som Sverige i fråga om flyktingmott lär nog få ganska svårt att få gehör för sina argument. Jag hoppas verkligen att Fin har kvar sin restrektiva syn på invandring. Jag brukar besöka vårt östra grannland då då och ja……Finnarna tycks ha kvar lite nationell känsla samtidigt som deom respekterar / högaktar sin Finska tradition och kultur nått som vi i Sverige baktalar/smutskastar/förlöjligar genom våra sk ”folkvalda” ”språkrör”. Jag lider med de människor som är drabbade av det som hänt.

  Hans

 6. Mucken skriver:

  Norrmän är inte värda att lägga tid på. De är så jävla korkade och dumma i huvudet. De tror de är något men i sjävla verket är de bara efterblivna. Det är fan synd om dem! Svara inte på deras kommentarer!

  • Robin_Shadowes skriver:

   Fast i det här fallet så var det nog snarare en ”norrman”, troligen av konsumbananskt ursprung…

 7. spikharry skriver:

  Hasse!

  Sverige är en diktatur, om inte bloggare funntis så hade media mörkat det mesta och fortsatt plocka ut sitt sammanlagda presstöd på runt 550 miljoner kronor årligen trot att dom far med lögner.

  Värst är det med våra politiker som mörkar i stort sett rubbet som handlar om kulturberikare och dess kostnader. Diktatur så det sjunger om det.

  • Hasse 51 skriver:

   Ja du Spiken du har nog rätt . Men ta me fan att jag ger mig . Jag är nästan 50 och har alldrig ”pysslat” med politik. Men sedan ett par mån tbax har jag ett litet ljusblått plastkort i min plånbok , börjat skriva HÄR även börjat skriva insändare till tidn ( de flesta refuseras dock) talat med nära & kära i min närhet . Å jag tänker inte ge mig de kan ni lugnt räkna med. I fråga om händelsen i Fin jag hade rätt : DOM KOMMER ALLDRIG ATT SÄGA NGT OM HANS BAKGRUND !
   ( för då kanske folk får tankar/funderingar….och i vår fina demokrati vore det ju hemskt eller hur ?)

   Hans i snön

   • sveas rika skriver:

    Då är vi numera 2st.
    Hoppas att detta är vändningen för Sverige.
    Stå på dig Hasse.

 8. Sara från Finland skriver:

  Hej alla

  Kom ihåg att de andra pojkar/män som tidigare skjutit människor i Finland var födda i Finland. De var inte invandrare. Shkupolli hade tydligen bebott länge i Finland. Kanske hade han anammat någonting…

  Det är vår mentalitet och vår sätt att hantera våra känslor – egentligen: vår sätt att inte hantera våra känslor, som är orsaken till alla dessa skottdramor.

  (Jag ber ursäkta om fel, svenskan är inte mitt modersmål.)

  • Hasse 51 skriver:

   Jo vi vet att det hänt/händer med infödda oxå helt klart ! Men man kanske kunde undvikit dagens händelse i alla fall om……….ja du/ni vet.
   Nä tyvärr på det sista halvåret har jag gjort en 180 graders omvändning : tvärtemot MP/Maria vill jag att vi stänger våra gränser ett tag för att på ett bra sätt ta hand om ALLA människor som finns i detta land.

 9. Gregorius skriver:

  Någon som har namnet på de här gullgossarna, vars identitet mörkas av Corren?

  http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5071616&date=&menuids=

  • spikharry skriver:

   Gregorius!

   ”Någon som har namnet på de här gullgossarna, vars identitet mörkas av Corren?”

   I Morgon får du läsa en artikel härinne om detta. Och ja det är två muslimska bröder från Irak.

 10. HelloYello skriver:

  Syftet med publiceringen av bild och namn i Finland var att hitta personen.
  Svensk media synes inte vilja hjälpa till att hitta gärningsmannen, som KAN ha flytt till eller via Sverige.
  Annat synes vara viktigare i Sverige än att fånga brottslingar.

 11. Olbap skriver:

  De senaste åren har Sverige alltmer gått i en Svensk utveckling. Sedan sossarna tagit över alla instanser i finsk politik så har massinvandringen kommit igång med fart. Snart lär finnarna upptäcka det vi svenskar har upptäckt – att de är ”gäster” i sitt egna land. De riktiga herrarna är muslimerna och deras lokala politruck-gynnare.

 12. Olbap skriver:

  Muslimens namn och billd hade INTE publicerats i sverige, det är politiskt inkorrekt att peka ut muslimer, de kan känna sig kränkta och bli ledsna – och våldsamma.

  • Hasse 51 skriver:

   Mycket väl talat !

  • Pelle skriver:

   Ingenstans hittar jag information om att han var muslim. Överhuvudtaget så är hans gärning emot Islam och han kan lika gärna ha konverterat till kristendom eller ateist. Det är ju helt ointressant. Galningar finns av alla sorter.

   • Olbap skriver:

    Heter man Ibrahim Schkupoli och kommer från albanien, då är man muslim. Det skadar inte att ha lite mer kunskaper om ombvärlden än det ”Idol” serverar. För det andra så kan du ingenting om islam: läs Koranen och i synnerhet Haditherna, då förstår du att en förfördelad man, om så bara på en misstanke, har rätt att döda sin hustru, mina källor är främst Haditherna av Sahih Bukhari och Sahih Muslim. För det tredje så är inte muslimer galna, det är ”bara” muslimer. Islam är en ideologi som i snart 1400 år aktivt och uttryckligen predikat för våld mot alla som inte är muslimer. Redan ”profeten” själv, Muhammed, beordrade massavrättningar och krig mot sina fiender (exempelvis massavrättningen av judarna i Khaybar). Vilken annan religion har en sådan ”grundare”? Islam är en sjuk ideologi som bör utplånas, det finns vare sig rasism eller etniskt hat i den åsikten, detta då islam/muslimer vare sig är en ras eller en etnisk folkgrupp (även om islam förvisso är starkt arabocentriskt, läs gärna V.S. Naipauls böcker om islams påverkan på kulturer).

    • Frazz skriver:

     Skulle inte sträcka mig så långt att kalla islam för en religion, tycker den visar alla tecken på en sekt snarare

    • Kosovoalbanen !!! skriver:

     Ursäkta att jag råkar hamna i den här bloggen och kanske störa men jag har en åsikt att dela med mig!

     Det är så här att jag själv är en kosovoalban och känner bekanta till den Ibrahim Shkupolli här i Sverige som begått det här dådet i Finland. Händelsen är verkligen sorglig och man blir verkligen berörd, men tänk på att den här händelsen inte är den första och säkerligen inte den sista heller.
     Först vill jag göra en anmärkning på ditt inlägg om att Ibrahim Shkupolli är från Albanien. Han är från KOSOVA. Det är därför det heter KosovoAlban!

     Det jag mest reagerade på när jag läste komentarerna här var att många nämnde muslimer och islam och blandade kosovoalbaner med detta.

     Ibrahim Shkupolli var en alban JA, han KANSKE var en muslim, det vet inte ens jag som känner hans bekanta.
     Alla albaner har inte muslimska namn och alla albaner med muslimska namn är inte muslimer. Det finns de som har fått det namnet för att deras föräldrar inte visste att det var ett muslimkt namn. Vi albaner har lite albanska namn som ingen annan har, som ni svenskar som har pelle och greta t.ex.

     Det är nämligen så att VI kosovoalbaner, i stort sätt, inte är så religiösa av oss. OCH så finns det faktiskt albaner som är KATOLIKER och KRISTNA också! SÄG INTE att albaner är muslimer och att islam har med dådet i Finland att göra.

     Olbap, du verkar ha ett stort intresse av islam! Hur mycket vet du EGENTLIGEN om islams grundare? Inte så mycket verkar det som. Jag vet inte vart du har läst det där med profeten Muhammed men har du läst i böcker som filosofer har skrivit så har du nog läst helt fel.

     Jag ska påpeka en sak för dig som kanske får dig att tänka om.
     Historien om kriget mellan Sverige och Danmark… Hur lik är den svenska historien om krigen gentemot den danska historien om samma krig? Har du kollat upp det t.ex?
     Tips. Läser du om det kriget i svenska historieböcker så har de skrivit från sitt eget perspektiv, för de har ju inte SETT vad danskarna har gjort under kriget och danskarna har en annan historia om det kriget för de har ju sett det från sitt perspektiv…

     …och så är det även med islam, och egentligen allt annat.

     Om jag hade valt att lyssna på dig och läst ”Naipauls böcker om islams påverkan på kulturer” så hade jag börjat tro på helt tokiga saker som inte alls stämmer med vad islam faktiskt är.
     Jag hänvisar folk som är intresserade att läsa om islam att läsa Ku´ranen istället! Där får du svar på allt!

     Ditt inlägg:
     ”För det andra så kan du ingenting om islam: läs Koranen och i synnerhet Haditherna, då förstår du att en förfördelad man, om så bara på en misstanke, har rätt att döda sin hustru, mina källor är främst Haditherna av Sahih Bukhari och Sahih Muslim.”

     För det första så har du inte nämnt någon misstanke och för det andra så stämmer inte det du skrivit. En muslimsk man har inte rätt att döda sin hustru. Han MÅSTE ha 4 vittnen som vittnar mot frun. Har han inte det så FÅR han INTE döda sin fru.
     Om hon har varit otrogen och har har 4 vittnen så ska både hon och mannen hon har varit otrogen med stenkastas. Han kan inte döda henne för småsaker eller för att han är svartsjuk. Nej, nej, det FÅR han INTE.
     LÄS GÄRNA MER OM DETTA I KU´RANEN, kapitlet El Bekare, där islamiska regler beskrivs väldigt utförligt.

     Dessa lagar gäller inte hos oss albaner utan mer i mer religiösa länder.

     Läs gärna även böcker som Sheikh Alban har skrivit.
     Du har kanske hört talas om honom.:S

     MVH Kosovoalbanen från Skåne!

 13. lasse skriver:

  Vad skall man säga…Fasansfulla avrättningar som Finland har fått uppleva på årets sista dag…

  …Lite sarkastiskt ändå…
  Finska staten (rättssystemet) har besparats på ett stort antal sköna miljoner euro… p.g.a. det ”rättvisa slutet”…

 14. nisse skriver:

  Dessa aggressiva kulturberikare bjuder på samma trevliga tillvaro de skapat i sina trakter de egentligen hör hemma. Att vi alla är lika kan man tycka, men så länge verkligheten visar något annat tror jag inte på det. Vill man ha djurparker o fallande ekonomi samt laglöshet o ökande inkompetens så satsar man på invandring.

  • Frazz skriver:

   Vi får nog stå vårt kast, det var ju så synd om dessa kosmosalbanerna som skulle skapa ett eget land av något som inte verkar vara deras, som vi så glatt stöttade helhjärtat. Vem var förvånad att han sysslade med droger, kosovo som är europas knarkgross?

 15. WELCOME!!! skriver:

  WELCOME TO THE SOCIETY YOU CREATE YORSELVES!!!!

  SÅ LENGE VESTEN HAR MAKT!! vil det alltid være sånn..

  SÅ LENGE VESTLIGE MAKTER Produserer våpen vil det alltid være krig..

  Dobbeltmoralen til vestlige innbyggere..er lett å se..

  Svenske bloggeren her godt eksempel

  • Robin_Shadowes skriver:

   Tillbaka till Nörrebro med dig och bedriv jihad mot dom arma danskarna istället. Det är väl det enda du duger till. Västländerna var alldeles utmärkta länder ända till idioter som ni kom hit och förstörde allt i namn av er äcklige pedofet-

   • Robin_Shadowes skriver:

    illbaka till Nörrebro med dig och bedriv jihad mot dom arma danskarna istället. Det är väl det enda du duger till. Västländerna var alldeles utmärkta länder ända till idioter som ni kom hit och förstörde allt i namn av er äcklige pedofet och hans vidriga koran-skit.

 16. Olbap skriver:

  Welcome, gå tillbaka till din koran och getpåsättning, ingen bryr sig om din urusla arabdanska. Lär dig även att stava engelska.

 17. Olbap skriver:

  Heter man Ibrahim Schkupoli och kommer från albanien, då är man muslim. I Koranen och i synnerhet Haditherna, framgår tydligt att en förfördelad man, om så bara på en misstanke, har rätt att döda sin hustru, mina källor är främst Haditherna av Sahih Bukhari och Sahih Muslim. Islam är en ideologi som i snart 1400 år aktivt och uttryckligen predikat för våld mot alla som inte är muslimer. Redan ”profeten” själv, Muhammed, beordrade massavrättningar och krig mot sina fiender (exempelvis massavrättningen av judarna i Khaybar). Vilken annan religion har en sådan ”grundare”? Islam är en sjuk ideologi som bör utplånas, det finns vare sig rasism eller etniskt hat i den åsikten, detta då islam/muslimer vare sig är en ras eller en etnisk folkgrupp (även om islam förvisso är starkt arabocentriskt, läs gärna V.S. Naipauls böcker om islams påverkan på kulturer).

  • sveas rika skriver:

   Hoppas att du söker som stadsminister efter omdaningen vid valet
   jag lovar att du får min röst.

 18. Josef Boberg skriver:

  Gott slut och Annorlunda Gott Nytt År ❗ önskar Josef B. 😉 🙄

 19. Erik skriver:

  Jupp… Gärningsmannen heter Ibrahim Shkupolli – och är muslim… Låga odds på det, va?

  • NyttNamn skriver:

   Visste ni att Mattias Flink är muslim? Den värsta mördaren i Svensk historia… Och Hagamannen… Tony Olsson, Christer Pettersson…
   Med dessa namn, vad ska vi dra för slutsatser om oss livsfarliga svenskar…?
   Jag har nämnt det här förut, kan göra det igen, sjuka människor finns överallt och man kan inte låta dessa representera en hel grupp. Tänk om hela världen trodde att vi svenskar var som vår kung…? Brrrr…
   C:\>Starta idiot förklaringen…

 20. Jo skriver:

  Vapenlagar som ger varje enskild individ rätt att bära vapen borde införas så var och en kan försvara sig när det kommer en galen muslim som försöker utföra liknande dåd ibland oss på Ikea tex! Tvekar inte en sekund att trycka på avtryckaren när det behövs för att försvara mig och de mina!

  • sveas rika skriver:

   De pissiga vapenlagarna som finns här är mera till förtret för de som är laglydiga.
   Ligister och annat pack får tag i sina vapen lika lätt som förut om inte enklare till och med för varje kulturberikare som rör sig över gränserna.

 21. BERGET skriver:

  1. Kosovoalban
  2. BMW
  3. Bandit
  4. Svensk flickvän?
  Varför är jag inte förvånad?

 22. Anders S skriver:

  Mina tankar går till offren.
  Dock inte förvånad, i det rasistiskaste landet i världen slår det nog slint för vem som helst vid namn ”Ibrahim”.

 23. Roland X skriver:

  När jag såg fotot av gärningsmannen så tänkte jag att han inte ser ut att vara en etnisk finne.
  Gärningsmannen är tydligen en muslim från forna Jugoslavien.

 24. Pia skriver:

  Googlade lite och tyvärr fick jag se att K-albanen har en hel drös med inavlade släktingar i sverige också.

  Dom förökar sig likt råttor och uppför sig råttor också.

  Gott Nytt År på er alla från

  Pia med familj, Sd 2010

 25. Galileo Galilei skriver:

  Har man gått så här långt, dödat sin käraste och sedan dödat sig själv, då måste man ha kopplat bort allt förstånd, och låtit känslorna förmörka ens sinne.

  Det är en stor tragedi varje gång det sker. Och det är inte första gången eller sista gången svartsjukemord sker, oavsett vad man kallar sig för, som alban, finsk, svensk, muslim, kristen o.s.v.

  Att lära sig hantera och kontrollera sina känslor är mycket svårt. Varje dag av ens liv så lär man sig något nytt om sig själv. Ifall man har vänner och bekanta som kan hjälpa en bearbeta sådana känslor, då går det aldrig så långt som detta gjorde.

  Att elda på ytterligare HAT-känslor slutar alltid i elände.

 26. spectator skriver:

  Varför ska vi ha kosovoalbaner i Norden? Kosovo är ju en egen stat numera, ”befriad” från serber. Skicka hem dem!!

 27. Katarina skriver:

  Nu avslöjade Kosovoalbanen något väldigt intressant om islam: ”Han kan inte döda henne för småsaker”
  Nu har vi beviset!

 28. Katarina skriver:

  Kosovolbanen skriver något om stenkastning. De lever vidare i Jesus tiden.

  • Kosovoalbanen !!! skriver:

   Katarina! Det här med stenkastning gäller inte hos alla muslimer annars hade ni lätt fått uppleva det här i Sverige också.

   Vad är det för bevis du har nu angående det jag skrev om att han inte kan döda henne för småsaker??? Det låter väldigt konstigt! Faktiskt!

   Mvh Kosovoalbanen från Skåne!

 29. Robin_Shadowes skriver:

  ”Dom förökar sig likt råttor och uppför sig råttor också.”

  Ser ut som råttor gör dom också. Man får rent av lite Nosferatu-vibbar.

 30. Katarina skriver:

  ang. rasism: jag är tvungen att lyssna på arabiska musiken varje helg, soppkast fungerar bara på bottenvåning, andra blev stängda, bilar brinner med jämna mellanrum, liksom polis kommer hit ofta liksom brandkår, under sommaren helvete med skrikandet och grillandet på balkongar eller vart som helst, under Julen rena rama ”Tivoli” gissa vart bor jag och måste säga att så är det inte läget i till ex. i Polen, bara hoppas att det inte sprider sig där, annars bättre att gå ut EU.

  • sveas rika skriver:

   Det kan du vara säker på Katarina att ju bättre ni kommer få det i Polen så kommer några feta EU pampar att bestämma att ni ska ta emot ”stackars” flyktingar.
   Våra egna förut så feta politker har blivit fetare sedan eu.

 31. […] Gärningmannen heter Ibrahim Shkupolli Polisen uppger nu att man hittat ett nytt dödsoffer som har att göra med skottlossningen i Sello. Den döda kvinnan […] […]

%d bloggare gillar detta: