Kvinna mördad i förorten Hjällbo i Göteborg


En 18-årig kvinna har avlidit sedan hon hittats svårt skadad utomhus i Bergsgårdsgärdet i Hjällbo i Göteborg i natt. Polisen ber nu allmänheten om hjälp i jakten på en mördare.

”Den 18-åriga kvinnan var inte kontaktbar när hon hittades ute i vinterkylan av en person som slog larm klockan 01.25. Hon hittades intill en gångväg vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo, en förort till Göteborg.

Hon dödförklarades på Sahlgrenska sjukhuset strax före klockan fem på morgonen.

Kvinnan hade utsatts för kraftigt yttre våld. Brottsrubriceringen är mord. Huruvida hon även hade utsatts för våldtäkt är oklart.

Ingen misstänkt har gripits. Platsen där kvinnan hittades är avspärrad för teknisk undersökning, och polisen ber allmänheten om hjälp för att få in vittnesuppgifter om vad som hänt på platsen under natten.

Vi arbetar med kartläggning av kvinnan och vad hon har gjort. Vi har ännu inga vittnen till själva överfallet och vet inte om det handlar om en eller flera gärningsmän, säger Göteborgspolisens presstalesman Thomas Fuxborg till SvD.se.

För närvarande arbetar mer ett 60-tal poliser med fallet. Kvinnan bor i närheten av där hon hittades. Det har pågått en fest i närområdet och polisen har påbörjat dörrknackning för att försöka utröna om 18-åringen har varit på festen eller varit på väg till eller ifrån festen.

Vår arbetshypotes är att platsen där kvinnan hittades också är brottsplatsen, säger Thomas Fuxborg”.

Fruktansvärt att vissa inte verkar bry sig om andras liv. Att grova brott begås i framförallt vissa förtorter runt om i Sverige är ingen överraskning. Men mord hör inte till vanligheterna.

Nu är Hjällbo en ganska extrem förort. Ingen svensk stadsdel har större andel invandrare än Hjällbo i östra Göteborg. 90 procent av dom boende kommer från andra länder.

Framförallt från muslimska länder.

Fadhal Ismaiel arbetar på rese-byrån i Hjällbo centrum. Han bor dock inte i området utan har radhus i Angered centrum.

Invandrare borde anstränga sig mer för att bli integrerade i Sverige och ta till sig den svenska kulturen, anser han.

Anna Johansson (S) är kommunalråd med ansvar för bland annat integration. Menar på att problemen beror på utanförskap arbetslöshet, ekonomiska klyftor.

Hon gillar inte att Statistiska Centralbyrån (SCB) ser invandringen i dessa områden som ett problem.

Bättre att skylla på allt annat eller kommunalrådet? Problemet är den politik ni fört i Göteborg under 20 års tid. Du fortsätter på samma linje som din far Göran Johansson, trots att alla vet att den inte fungerar.

Även i vårat grannland Norge får dessa händelser stor genomslagskraft. Kan möjligtvis bero på att Norrmännen blev illa behandlade sist deras TV-team besökte vissa delar av Hisingen efter alla bilbränder och hot mot myndigheter.

En 18-årig kvinna har avlidit sedan hon hittats svårt skadad utomhus i Bergsgårdsgärdet i Hjällbo i Göteborg i natt

WG Nett 18 år gammel jente brutalt drept

Kvinna brutalt mördad i natt

återpplivningsförsöken misslyckades och hon dödförklarades klockan 04.38.

Pratet med venninnen i telefonen da hun ble drept

Annonser

22 Responses to Kvinna mördad i förorten Hjällbo i Göteborg

 1. Ex Svensk skriver:

  Hjällbo är blitt et skitställe. Jag bodde själv där under min uppväkst og då var det inte så illa som nu men signalena kunde man se redan då.
  Integreringen fungerar inte alls. Enda landet som nu verkar få ordning på dette i Skandinavien är Danmark. Medan Norge knappast fattar hva dom syslar med.
  Mössan långt ned för ögonen…

 2. AWE skriver:

  Tycker det är fel att lägga all skit på Göran J.

  Tycker att han verkar ha försökt att göra något åt problemen i stan, medan de andra inte vill gör ett skit.

 3. ben forrest skriver:

  Det er inte hjellbo det er fel på.. det er hela segregerings systemet av menniskor. Førorts fenomenet tycks dyka upp på alla platser der segrigation pågår oavsett ras lr kultur. Att påstå nånting annat vore rent korkat..

 4. Spaceman Spiff skriver:

  Når jeg leste om dette, så tenkte jeg egentlig allerede da at jeg blir ikke overrasket om dette er begått av innvandrere og selv om ingen gjerningsmann er tatt, så forsterkes jo inntrykket når jeg leser at Hjällbo er en av de områdene med tettest innvandrerbefolkning.

  Jeg skal gi ”Ex Svensk” rett i at Norge ikke aner hva vi driver på med, men vi er faktisk ikke så langt ute å kjøre som svenskene er. Vi har hatt en liten oppvåkning blant folk i de siste årene og i det siste synes jeg å se den samme tendensen i Sverige. Det går bare for sakte og spesielt for Sveriges del som knapt tillater å diskutere innvandringen offentlig. (ref. din kommentar om Anna Johansson og SCB)

  Ang. bilbranner o.l. i Sverige rundt Göteborg, så ble det knapt omtalt i norske medier i august. Årsaken er like tragisk som den var åpenbar: Det innvandringskritiske partiet FRP lå an til å gjøre et godt valg og til tross for harde forsøk fra mediene på å rive dem ned, så ville slike ubehagelige nyheter fra Sverige kunne gi dem ny vind i seilene. Avisene visste om aktiviteten, for jeg og mange fler tipset dem. Likevel skrev de ingenting…. INGENTING! før godt utpå valgdagen.

  Så om et TV-team ble behandlet dårlig på besøk i Hisingen, så tror jeg faktisk at de har skjult det godt.

 5. nordmann skriver:

  Jeg håper politiet finner den jævla morderen!

 6. xy skriver:

  Varför kallar ni flickstackarn för kvinna, medan våra
  politiker och journalister kallar 18 åriga pojkar från utlandet för barn. I konsekvensens namn borde de
  kallas för män.

 7. Fabian56 skriver:

  Hvorfor tenkte jeg med en gang jeg leste om denne tragiske saken at her var det innvandrere som stod bakom? Er jeg rasist som tenker på muslimske innvandrere når jeg leser om grov voldtekt, knivstikkinger, gjengslagsmål osv osv – eller er det fordi muslimer er grovt overrepresentert når det gjelder slike saker? Dessverre tror jeg ikke avisene eller tv vil avsløre gjerningsmannens/mennenes identitet hvis det er innvandrere. Slike saker skal ties vekk, ikke noe negativt skal komme fram om disse ”berikelsene” som våre politikere tvinger oss andre til å ta imot.

 8. Robin_Shadowes skriver:

  Såg nyligen Alex Jones film Endgame II och en sak som jag noterade var att Siv Jensen var med i Bilderberg-gruppen. Det är eliterna som ligger bakom massinvandringen för att förgöra våra länder. Det enda jag kan råda er till är att bilda ett nytt invandrings-kritiskt parti. Är hon med i Bilderbergarna så kan ni lita på att hon bara är en decoy. Hon kommer aldrig stoppa massinvasionen eller skicka tillbaka dom muslimer som redan finns i Norge. Med andra ord, Jensen är en femtekolonnare.

 9. vän till flickan som blev mördaad! skriver:

  VaRFÖR ska ni förknippa mord i förorterna med invandrare eller muslimer?! Tjejn var varken invandrare eller muslim! Hon var en kristen ortodox tjej som blev född i Sverige av föräldrar som kommit till landet! Hon är lika svensk som vilken anann flicka som är född i detta långa land! Vi vet itne vem som har dödat vår underbara vän och det vet itne heller polisen! Så kan ni vara snälla och sluta skylla alla mörd, rån, knivhögg på invandrare? Det finns dåliga ”etniskt” svenska som det finns dåliga svenskar med ”annan etnisk” bakgrund! Jag blir less på detta snack! Kan det va så att svenskar med annan etnisk bakgrund söker sig till mångkulturellt område pga att de är rädda att inte bli accepterade i ”svenska” områden? JA SÅ E DET! För så fort en familj som inte är vit och blondhårig flyttar in i svensktområde så blir alla lite upprörda! till och med värdet av husen i det området sjunker!? Vafaan e detta för rasism? GUUD! En flicka har blivit mördad ochd et ända ni kan tänka på e POLITIK???! Ni människor borde skämmas! Detta kunde ha hänt er egna dotter, vän eller nära person till er!

  • annullera skriver:

   Just det! Du har alldeles rätt, det kunde ha hänt vår egen dotter eller vårt eget barnbarn. Det är just därför som vi reagerar som vi gör.
   Du får ursäkta men med tanke på hur många invandrare som står för all kriminalitet i detta land så är det inte svårt att gissa. Särskillt inte om det hänt i Hjälbo där det till 99,9 % bor invandrare. Om man är svensk och bor i Hjällbo känner man sig som invandrare i sitt eget land.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Med tanke på din illa skrivna svenska drar vi slutsatsen att du inte är en riktig svensk och du kommer aldrig att bli det heller.

 10. roger skriver:

  i Göteborg så er det bra svart, var der i 2003 og da en tur ut på byen, det var ikke en svenske å se bare innvandrere. så da kan mann tenke seg hvordan det er der nede i dag. Göteborg er nok ikke en svenk bydel lengre dessverre.

  • annullera skriver:

   Helt Rätt!

  • Spaceman Spiff skriver:

   Ja, min erfaring også. Var der mye for 4-5 år siden, og jeg synes ikke det var så trivelig der på kvelden.

   Litt bedre på dagtid når fremdeles Medelsvensson våger seg ut.

 11. vinterbadaren skriver:

  @vän till flickan som blev mördaad:

  En sak skall du ha mycket klart för dig ditt lilla inavlade blattelägg! En katt kan aldrig bli häst fast den fötts i ett stall! Varken du eller din ”vän” samt annat importerat slödder kommer ALDRIG att bli svenskar, så packa säcken och åk hem till edra getafösare till förfäder!!

 12. Arnt skriver:

  Hei,
  vedlig trist denne saknen men det er ett nytt godt eksemplel på at våre venner sandniggerne er ikke til å stole på.
  Det er jo ganske banalt at det kunn er folk som er litt nasjonalistisk som forstår dette.
  Når vi i tilegg blir fortalt at de er en resurs for skandinavia samt at det er meget synd i dem da synes jeg politikkere samt damene med palistina sjerf (les også menn som sitter og pisser)kand bare flytte dit sandniggerne komer fra.
  Det er kunn et land i skandinavia som har gjort rett – Finnland, hurra for dem.
  Få fanskapet ut av skandinavia samt de som sysnes så synd i dem – la dem bygge opp grisebingen der.

  Hurra for skandinavia og hvite nasjolalister.

 13. BERGET skriver:

  Alla som inte är av den Germanska rasen ska UT!
  Det samma gäller alla folk och landförrädare.

 14. vän till flickan som blev mördaad! skriver:

  Istället för att sitta och kommentera och visa er hat för icke-germanskt folk, kan ni istället visa respekt åt flickans familj och vänner som lider i denna stund! Det spelar ingen roll vart hon kom ifrån, vem som helst kan råka ut för det som hon ahr råkat ut för men vare sig det är en svensk eller inte så lider vi alla med hennes familj!
  Har ni tänkt på att människor som lämnar sitt land och invandrar till ett annat, inte gör det utav reen glädje? Att det antagligen handlar om liv och död?
  På det sättet som de flesta uttrycker sig på tyder på att ni itne tror på att alla människor har ett och samma värde? Ett liv blev taget natten till onsdag! Det enda vi bryr oss om är att den som gjorde detta hemska dåd ska bli gripen och få det straffet han väl förtjänar!

 15. milter skriver:

  Hoppas polisen snabbt förhör och samlar bevis på kläder hos pappan, bröder och farbröder. Och familjen som hon talade med i telefon om de är av samma släkt/klan och kan ha fört vidare var hon befann sig.
  För om det inte är våldtäkt/rån så är det ju troligt att det är ett hedersmord/eller pojkvänsmord för att hon varit på fest tex. Intressant var också killen som intervjuades i tv, -” Det är inte ok att göra så här” sa han. konstigt uttalande om han inte visste vad det gällde som inte var ok.

 16. vän till flickan som blev mördaad! skriver:

  Flickan som hon pratade i telefon är inte från samma land eller familj, hon är svensk

 17. spikharry skriver:

  Var säkert en svartsjuk invandrare som fått nobben och inte kunde acceptera det.

  Tragiskt att en ung tjej skall mista livet på grund av en svartsjuk IQ-befriad APA.

 18. BERGET skriver:

  Visst blir Sverige allt mer trivsamt ju fler icke GERMANER som kommer hit…

%d bloggare gillar detta: