Kristdemokraten Bengt Sjöberg Årets förebild ställer sig på flyktingarnas sida


Årets förebild ställer sig på flyktingarnas sida. Bengt Sjöberg har engagerat sig för asylsökandes rätt i snart 20 år.

”Bengt Sjöberg i Filipstad har under närmare 20 år varit engagerad i ett osjälviskt arbete för att hjälpa flyktingar. Det har gällt enskilda människoöden, där han ibland har lyckats, ibland inte, men ofta fått arbeta under lång tid innan han kunnat se resultat.

Han har också lyft upp den just nu mycket brännande frågan om en humanare flyktingpolitik, genom att påverka politiker och massmedia, anordna manifestationer och själv publicera både artiklar och blogginlägg”.

Saxat ur världen idag från 2007-12-03 16:51 Flyktingarnas skyddsängel.

Bengt Sjöberg har kontakt med flera nätverk som är kapabla att hjälpa flyktingar med allt från besök på vårdcentralen till lite mer dramatiska saker, som att gömma utvisningshotade flyktingar.

Bengt Sjöberg är även ombud för Farr (Flyktinggruppernas och asylkommittéernas riksråd) i Värmland.

Här har vi en Kristdemokrat som genom kontakter med underjordiska nätverk medverkar till att gömma illegala och papperslösa dom är alltså inte flyktingar längre eftersom dom fått avslag.

Det är inte olagligt eller straffbart att gömma flyktingar så länge det inte handlar om ekonomisk vinning.

Men hur skulle en domstol ställa sig till detta? När en person fått avslag på sin asylansökan borde ju han/hon inte kallas för flykting eftersom Migrationsdomstolen beslutat att så inte är fallet.

Personerna är istället illegala/papperslösa och har inte rätt att stanna kvar i landet. Just ordvalet gömda flyktingar är helt fel, kalla dom för det dom är nämligen illegala och papperslösa.

Professorn i rättshistoria Rolf Nygren konstaterar följande om gömda som befinner sig i landet illegalt och får hjälp:

”Faran är att det kan leda till att en i allt väsentligt generös flyktingpolitik sätts i gungning för att några sätter sina moraliska principer i första rummet, säger han.

Risken är att utbrett lagtrots resulterar i meningslöst sabotage, anarkism eller undergrävande av demokratin”.

Fredrik Reinfeldt med flera sa 1995 att civil olydnad är skadligt för demokratin.

Hur ställer sig Kristdemokraterna i denna fråga när en av deras politiker medverkar till att gömma illegala och papperslösa som inte har rätt att befinna sig här i landet?

Tycker KD:s högta höns Hägglund att han kan försvara det som hans kollega Bengt Sjöberg håller på med? Han medverkar till att gömma illegala och papperslösa som inte har rätt att stanna kvar i landet.

Men som vanligt så får jag säkert inget svar av Göran Hägglund på mitt mejl som är detsamma som hela inlägget.

Bengt Sjöberg Årets Svensk hjälper till att gömma illegala och papperslösa som inte får vara i landet

Bengt har kontakt med flera nätverk som är kapabla att hjälpa flyktingar med allt från besök på vårdcentralen till lite mer dramatiska saker, som att gömma utvisningshotade flyktingar.

6 Responses to Kristdemokraten Bengt Sjöberg Årets förebild ställer sig på flyktingarnas sida

 1. Tarzan skriver:

  Jag vet inte varför kristna människor alltid måste ha någon att tycka synd om och lalla med.

  • Robin_Shadowes skriver:

   För att dom inte hade nån att lalla med som barn och det satte djupa spår i dom? Som häll-örad blev han kanske mobbad i skolan?

 2. Blodsven skriver:

  Det finns idealister som menar väl, det finns slipade profitörer som vet exakt hur stålarna rullar in i denna karusell. Naturligtvis oxå den PK-indoktrinerade fåntratten som inte törs öppna käften, oavsett hur jävligt läget än är. Att få någon av dessa päron att inse att det handlar om 80% myglare, är naturligtvis meningslöst. Att en utblottad flykting tar sig jorden runt till det kalla Sverige av alla länder, är inget som ifrågasätts i sammanhanget. I helvete heller, däremot blir en korkad kristdemokrat ”Årets Förebild”. Har denne godhetsapostel en aning om hur svenska sjuka,arbetslösa eller fattigpensionärer har det…

 3. Mats skriver:

  Landsförrädare är rätta benämningen på den där tomten..

  /Mats

 4. vinterbadaren skriver:

  Vem bryr sig om det kvasikristna KD som sjunger sin svanesång? Landssvikaren Sjöberg skall ställas upp mot muren, men det är några tusen som står i kö före denna gummirygg.

%d bloggare gillar detta: