SD:s Riksdagsplats är lika säker som amen i kyrkanSex av sju riksdagspartier avfärdar förslaget att bilda ett antiparti mot Sverigedemokraterna. Jag tror att många väljare skulle uppfatta det som odemokratiskt, säger Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag till SvD.se.

”Filosofidocenten Martin Petersons förslag, som presenteras i dagens SvD Brännpunkt, går i korthet ut på att ett antiparti skapas av en informell sammanslutning av riksdagsledamöter vars enda uppgift är att rösta tvärtemot Sverigedemokraterna.

På så sätt kan SD:s inflytande i svensk politik neutraliseras, menar Martin Peterson.

Men hans förslag får tummen ner av samtliga riksdagspartier som SvD.se varit i kontakt med.

Jag tycker att förslaget är helt orimligt, fria val ska vara fria val. En debatt ska vara öppen, demokratisk och synlig. Och vi från de rödgrönas sida har varit oerhört tydliga med att vi aldrig någonsin kommer göra oss beroende av SD, säger Miljöpartiets partisekreterare Agneta Börjesson.

Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking är inne på samma linje:

Det verkar rent tekniskt vara lite krångligt. Det renaste spelet är att gå till val som partier och som ett regeringsalternativ. Jag vill helst avstå från att spekulera kring olika scenarier.

Inget av de sex riksdagspartier som SvD.se varit i kontakt med, som alla ratar Martin Petersons antiparti-förslag, vill diskutera andra alternativ om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter valet nästa år, förutom Folkpartiet och Moderaterna som öppnar för ett blocköverskridande samarbete. säger Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag.

SvD.se har utan framgång sökt Vänsterpartiets partisekreterare”.

Skrev tidigare om Filosofidocenten Martin Petersons förslag. Han säger själv att hans förslag inte är odemokratiskt. Jo det är odemokrkatiskt och nu sviker dina vänner dig också.

Men tack för all gratisreklam som gör vår sits bättre och bättre. Kommer nog ett svar av (V) inom kort som håller med Martin vars Filosofidocents utbildning nu är ett minne blott efter ett sådant urbota dumt förslag.

Riksdagspartierna sågar antiparti-förslag

Annonser

11 Responses to SD:s Riksdagsplats är lika säker som amen i kyrkan

 1. H. skriver:

  Kan tyvärr inte säga annat än att Martin Peterson verkar vara helt rubbad i huvudet och borde deporteras till någon av de militärdiktaturer där hans sjuka samhällssyn passar in.

 2. annullera skriver:

  Som sagt det blir visst bara värre och värre, hur korkad i skallen får man lov att bli egentligen?
  Man tror nästan inte att det är sant, snacka om en mycket sjuk samhällssyn.

 3. Christine skriver:

  Jag tror att Petesons förslag bara skrevs för att de etablerade partierna skall kunna visa sig om kämpar för demokratin.

 4. Christine skriver:

  ^^som

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Sjupartiet kommer säkert med glädje ta åt sig hans förslag och neutralisera Sd.

 6. Christine skriver:

  Vem är denne Martin Peterson egentligen?

 7. Christine skriver:

  http://www.martinpeterson.org/index.html

  ^^ alla har en blogg hehe

 8. Hasse 51 skriver:

  Vad de ”styrande i Sverige säger ar att : 7 -10% av valmanskåren är ”dumma i huvudet” eller som en journalist o reporter i TV 4 sade ( kvinnlig) : de som röstar på SD begriper ej vad dom sysslar med , varvid hon djorde en ”high five” till/med en känd ”tyckare” från en tankesmedja med ”rätta ” åsikter förstås !
  Men den gången fick SD mkt hjälp från ett helt oväntat håll : nämligen från Alexander Bard som helt fullt o fast har begripit vad demokrati innebär ( utan att han håller med SD) men ändå sa att de som röstar på SD måste få göra sin åsikt hörd ! Mycket klokt sagt från ett totalt oväntat håll.

  Hasse-51

 9. Tarzan skriver:

  Det här är en snubbe som studerar och studerar och han blir dummare och dummare. Han tillhör vad jag kallar den intlektella slapp task eliten. !!!!

 10. murv skriver:

  Låt de starta sitt anti-parti.

  Det är knappast SDs röster som de snor, och så kan vi hoppas på att anti-partiet får 3,9% i valet.

 11. Richard skriver:

  Karljäveln borde skickas till Nordkorea.

  SD 2010!

%d bloggare gillar detta: