Kyrkans Social(O)demokrater stjäl SD:s plats


Gävle samfällda kyrkofullmäktige samlades för en vecka sedan för sitt första möte efter kyrkovalet. På mötet valdes bland annat nytt presidium, valberedning och kyrkonämnd.

Sverigedemokraterna ökade i höstens kyrkoval från ett till tre mandat i Gävle, men de andra partierna verkade inte förstå detta, utan använde alla möjligheter man har för att hålla Sverigedemokraterna borta från makten.

”Roger Hedlund, ersättare i fullmäktige, ansåg det vara självklart att samtliga nomineringsgrupper i kyrkan ska få plats i valberedningen.

Valberedningen är till för att bereda ärendena inför valen, detta för att utifrån valresultatet fördela platserna. Alla nomineringsgrupper skall beredas en plats i valberedningen om den ska ha något syfte.

Detta ansåg däremot inte kyrkonämndens ordförande Bengt-Åke Gustavsson som förordade den gamla tankekulturen. Detta reagerade Sverigedemokraten Mattias Eriksson starkt på.

Hur kan man anse sig demokratiskt trovärdig när man behandlar folkvalda på det här sättet?

Jag har glatt mig väldigt åt det här uppdraget i Svenska kyrkan, men är nu djupt besviken på den attityd ni har. Hur menar ni att ungdomar ska känna sig välkommen när ni stöter bort oss?

Louise Erixon, 20, och Mattias Eriksson, 19, yrkade på att en av ledamöterna för Socialdemokraterna i valberedningen skulle strykas till fördel för en plats för Sverigedemokraterna. Förslaget röstades dock ner”.

Margareta Sandstedt tog därefter till orda för att berätta hur hon personligen upplevt den gångna mandatperioden.

Ska vi ha Bibeln som rättesnöre vad gäller rätt och fel bör vi kanske ge akt på det åttonde budet där det står att man inte ska stjäla. Ge oss då vår rättmätiga plats tillbaka i kyrkonämnden så får ni chansen att visa er trovärdig med orden ”gemenskap i tron”!

Då gick socialdemokraten Bengt-Åke Gustavsson i taket. Han tyckte inte om att Margareta Sandstedt citerade bibeln.

Mer om Kyrkans hycklande finns att läsa Här

Dom Politiskt Korrekta kör med sitt vanliga trams och gör allt som står i deras makt för att stoppa Sverigedemokraterna. Om det sedan innebär stöld i kyrkans namn så är det ok så länge dom stjäl den plats som tillhör SD..

Diktatur-landet Sverige visar på nytt upp sitt fula och falska tryne.

5 Responses to Kyrkans Social(O)demokrater stjäl SD:s plats

 1. allemand skriver:

  Ytterligare ett bevis på att internationella valobservatörer behövs 2010.

 2. nadacomprende skriver:

  Vem kan vara förvånad?

 3. Pia skriver:

  Hur i hela fridens namn kan sådant här få lov att fortgå:?: Kyrkan och politiker är samma äckliga svin (ursäkta uttrycket) usch så dom behandlar ett demokratiskt parti.

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Man har rätt att tänka som man vill så länge man tänker rätt (läs: rött).

%d bloggare gillar detta: