10 procent säger ja till SD-koalitionBara en av tio vill att en framtida regering samarbetar med Sverigedemokraterna om partiet blir vågmästare i riksdagen. De etablerade partierna får i en SvD/Sifo stöd för linjen att inte ge SD något inflytande.

”Sverigedemokraterna har under hösten etablerat sig över 4 procent i opinionsmätningarna. Vore det val idag skulle partiet ta plats i riksdagen. Men inget parti har några planer på att samarbeta med Jimmie Åkesson och hans partivänner.

Men i flera av höstens undersökningar, i Sifo och hos andra institut, har partiet fått en ställning som tungan på vågen.

Men bara 13 procent av de tillfrågade i den Sifoundersökning som SvD beställt vill att en minoritetsregering ska samarbeta med Sverigedemokraterna.

Det finns ett mycket starkt motstånd mot Sverigedemokraterna. Det kan ju ses som att 87 procent inte vill ha med dem att göra, säger Sven-Erik Österberg, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

För hans del är det en viktig signal till väljarna att satsa på en rödgrön regering.

Det avgörande är att få en egen majoritet, understryker Sven-Erik Österberg.

Det svaga stödet för ett samarbete med SD tror Erik Ullenhag bottnar i att många svenskar är starkt negativa till partiet.

Jag är övertygad om att det finns en kraftig majoritet som tycker att det är djupt olyckligt om Sverigedemokraterna kommer in i rikdagen.

Leif Lewin, professor emeritus i statsvetenskap, är inte förvånad över att drygt 10 procent kan tänka sig att samverka. Det är mer än opinionsstödet för SD, men speglar ungefär den andel som känner igen sig i deras syn på invandrare och flyktingar.

Det är ett uttryck för att de gillar vad Sverigedemokraterna står för. Det är potentiella väljare, förklarar han.

Även Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsundersökningar, drar slutsatsen att Sverigedemokraterna kan växa i den här gruppen. Men han konstaterar också att det ser olika ut mellan blocken”.

I valet 2006 röstade lite drygt 5.5 miljoner svenskar. Sifos undersökning visar att drygt 10 procent säger jag till SD-koalition.

Nu litar väl knappast någon på dessa undersökningar? men om vi gör det så är det 550 000 tusen svenskar som vill se SD ingå i en koalition.

I Riksdagsvalet 2006 fick SD 2,93 procent av rösterna, dvs 162 463 röster. Nu vill alltså lite mer än 3 gånger fler väljare se SD i en koalition 2010. Det är en enorm framgång som med stor säkerhet skrämmer skiten ur alla i 7-KLÖVERN.

SvD försöker få det till att det vore kris för SD i denna Sifo-undersökning, men det är precis tvärtom en otrolig framgångsvåg som bara fortsätter och fortsätter 🙂

Dagen efter Riksdagsvalet den 19 september 2010 är det nog bäst att vara ledig, firandet kommer att slå alla rekord..

SvD har även en artikel där Sofia Nerbrand vill ha fri invandring. Där fick vi SD:are ytterligare väljare, tack för din hjälp Sofia.

9 av 10 säger nej till SD-koalition

En av tio säger ja till SD-koalition

Fri invandring borde vara självklart

En av tio vill att en framtida regering samarbetar med Sverigedemokraterna

Annonser

7 Responses to 10 procent säger ja till SD-koalition

 1. Arni H. skriver:

  Det här är verkligen usla siffror för SD. 13% som kan tänka sig koallition. Och det innan SD faktiskt presenterat sitt material under valrörelsen. De där 87%:en lär växa under 2010.

  Det börjar växa en medvetenhet om hur extrema SD egentligen är, och nazistretoriken senast under hösten har knappast hjälpt partiet. Den har snarare marginaliserat partiet till att bli just det extremistparti man inte önskar vara.

  SD har 3% av väljarkåren och kommer troligen att fortsätta ligga där. Eftersom de ändå inte har några politiker som klarar av riksdagspolitiken så är det ändå ingen förlust för SD-väljarna – en röst på SD är ju trots allt ändå en röst på ett parti som inte lyckas få igenom sin politik, de kommer helt sakna makt.

 2. Olbap skriver:

  MÅNGA är vi de som röstar och kommer att rösta på SD. 2010 ska bli året då massinvandringsindustrin, mångkulturmånglandet och islamiseringen börjar på allvar att synas i sömmarna och ifrågasättas. Den politiskt korrekta konsensus och tystnadskultur som råder kring invandringsfrågan är alltmer på upphällningen. Fortsatt ekonomisk kris parat med 100.000+ invandring per år är inte direkt ett recept för att hålla SD ute ur riksdagen.

 3. Linus På Linjen skriver:

  Var kommer det här med ”var tionde” ifrån egentligen? Är det en medveten felskrivning av media i syfte att förvilla dem som inte kontrollerar? Uppgiften förekom även på text-tv.13% motsvarar för tusan mer än var åttonde vilket är en väsentlig skillnad från var tionde.

 4. Esbjörn skriver:

  213 miljarder kronor kostar migrationen i Sverige per år Kostnaden på 213 miljarder svenska kronor gäller förmodligen på de totala svenska offentliga utgifterna. Alltså staten, landstingen och kommunerna! Jag har inte de exakta utgifterna för Sveriges offentliga sektor 2009. Men en gissning på 50% av Sveriges BNP om ca. 3.000 miljarder svenska kronor ger 1.500 miljarder svenska kronor!
  Invandringskostnaderna om 213 miljarder svenska kronor av 1.500 miljarder svenska kronor är ca. 14% av Sveriges offentliga utgifter och sanslösa 7% av Sveriges totala BNP för 2009!!!!
  Detta är naturligtvis totalt oacceptabla utgifter och jag har full förståelse, att den ”politiska nomenklaturan” gör allt för att mörklägga denna ekonomiska svindel mot det svenska folket!!!!

 5. Nortexius skriver:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/4-av-10-vill-ha-samarbete-med-sd_3662109.svd

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/minaretfragan-delar-schweizare_3863697.svd

  Citat : Debatten delar dock landet. Enligt senaste opinionsundersökningen tänker 37 procent rösta för förbudet, 53 procent mot och 10 procent har inte bestämt sig.

  Svd: 7 av tio säger nej till SD-koalition

  Nortexius: Jaså? 13% + 15% osäkra = 28 % (alltså 2 av 3 och inte 7 av 8 )

  Slutsats? Svensk media är skit och journalister kan inte räkna.

 6. annullera skriver:

  Vill väljarna ha en högre brottslighet, en ännu sämre omsorg, vård, sjukvård, skola, sämre pensioner, rån, misshandel, mord, våldtäkter, mer kriminella gäng som till största delen består av nysvenskar, högre arbetslöshet, fler bidragstagare, sämre förutsättningar för att kunna få en bostad, osv, osv, osv, så rösta RÖDGRÖNT eller på Alliansen. Vill Ni ha en förändring och har något vett i skallen så skall Ni rösta på SD, det enda partiet som vill medverka till ett tryggare och DEMOKRATISKT samhälle.

 7. Christian skriver:

  SD är det enda partiet som står upp för ett bra samhälel där folk inte ska behöva vara rädda för att gå på gatan.

  Hatet mot SD bland vissa enstaka personer är väldigt märkligt med tanke på hur verkligheten ser ut…

%d bloggare gillar detta: