Ramadan är numera en svensk traditionHittade en artikel från augusti 2009 där Ramadan nu mera klassas som en svensk tradition.

”Den muslimska fastemånaden ramadan är numera en svensk tradition. Det menar religionsforskaren Jenny Berglund som är redaktör för en ny bok om ramadan som utkom i torsdags.

I och med att det finns uppåt 400 000 muslimer i Sverige och de första kom i början av 1900-talet, har Sverige haft ramadan i nästan 100 år och då menar jag att det är en svensk tradition, säger Jenny Berglund, som har doktorerat i religionsdidaktik vid Uppsala universitet och undervisar i religionsvetenskap på Södertörns högskola.

Hennes doktorsavhandling handlade om religionsundervisningen i muslimska friskolor. Under arbetet tillbringade hon mycket tid med de muslimska eleverna och såg hur ramadan uppmärksammades i skolan och vad högtiden betydde för barnen. Ett kapitel i den nya boken handlar om skolbarnens syn på ramadan.

När fastan avbryts följer en tre dagar lång fest, Eid al-Fitr, som vissa menar har likheter med det svenska julfirandet”.

Nu är ”Ramadan” helt plötsligt en svensk tradition. Som accepteras av PK-eliten fullt ut.

Men vår egen tradition med midsommaren och dans runt stången är enligt Mona ”muslim” Sahlin löjlig och töntig.

Och allt annan så kallat svenskt är bara barbariskt enligt vårt högsta höns Fredrik ”ryggradslöse” Reinfeldt.

Det är ett stort jävla hån när våra högst uppsatt politiker ser ned på våra svenska traditioner och samtidigt hyllar muslimernas ramada som en svensk tradition.

Finns det några fler läsare som instämmer i att ramadan numer är en svensk tradition?

Ramadan är numera en svensk tradition

Annonser

11 Responses to Ramadan är numera en svensk tradition

 1. murv skriver:

  Inte mer eller mindre svensk än någon annan religiös tradition.

  Det är ett sekulärt samhälle med religionsfrihet och således är saken biff.

  Sålänge folk kan prestera på fastande mage så är det OK.
  D.v.s sålänge det fungerar inom ramen för vårt sekulära samhälle så är det fullt acceptabelt.

  För väldigt många fungerar det utmärkt.
  För resten finns tydligen någon som heter Katri.

 2. Roy skriver:

  Vi är så vana att bli spottade på och hånade så jag bryr mig inte längre… Men SD ska jag rösta på.

 3. Blodsven skriver:

  Säger en forskare så i dagens idiotsamhälle, samlar man en jävla massa godhetspoäng från PK-fåntrattarna. Det är hon förmodligen jävligt medveten om…

 4. Mats skriver:

  Nästa steg är naturligtvis att vi ”byter ut” vår töntiga kultur helt och hållet mot den fantastiska kulturen från MENA länderna med Islam, stenkastning, halshuggningar, barnäktenskap, burkas mm mm.

  Vem blir förvånad? Betalar man en forskare tillräckligt bra säger hon vad man vill, ibland behöver man inte ens det. PK poäng ska samlas för den egna framgångens skull.

  /Mats

 5. Berra skriver:

  Ja nu vill religionsforskaren Jenny Berglund att ramadan ska betraktas som en svensk tradition.Om inte svenska folket vaknar upp och börjar rösta fram SD till en 25-30%så kommer kanske även sharia snart att betraktas som en svensk tradition.PK media är livsfarlig för Sverige och det svenska folket

 6. Mr Executor skriver:

  Ramadan och muslimer finns temporärt i Sverige men
  kommer aldrig bli en del av Sverige. Jag hoppas att
  vi nordbor tar oss i kragen och trycker på reset- knappen. Ju förr desto bättre.

 7. Henke skriver:

  Jenny Berglund
  Doktorsexamen
  0709-326841
  E-post jenny.berglund

 8. lasse skriver:

  Ramadan en svensk tradition?
  Därom tviste de lärde…. Någon svensk genuin tradition är det absolut inte. Vi får även hoppas med Guds hjälp, att så inte blir fallet….

  Däremot, helt klart; ”En tradition bland muslimer bosatta i Sverige”…Det borde vara den rätta beskrivningen och tolkningen av den muslimska fastemånaden i konungariket Sverige…
  Självklart att muslimerna bosatta i Sverige får ha den traditionen som de själva vill…Med all rätt…Men blanda inte något ”svenskt” i tolkningen…
  Vad är en tradition?… ”Med ärvd sed, arvsägen, en gammal sedvänja” enl. svensk akad. ordlista..
  Tänk, att även de s.k. intellektuella, kan misshandla de ursvenska traditionerna så fatalt….

  (På våra riksdagspolitiker kan vi dessvärre inte vara helt säkra.. ”De kan t.o.m. sälja ut sin egen morsa om det kniper.”)

 9. Nizze skriver:

  VARNING:

  PK-ister är på väg att byta följande:
  Svenska Kultur
  skall bytas mot:
  Kulturen i Sverige

  Reagera direkt när du hör detta Quisling uttryck.

  /Nizze

 10. Robin_Shadowes skriver:

  Ramadan är enbart en svensk kultur-tradition bland pk-iter och musslor. Den dagen då det hålls folkomrästning om frågan och över 50% röstar för, då är det en annan femma. Men fram till dess är ramadan lika främmande som sharia för svensk tradition. Jag betvivlar starkt att över 50% av svenskarna skulle rösta för att inkludera ramadan i våra tradtioner.

  OffT. Ser just nu Aktuellt men nu har man bytt ut ordet barn mot ungdomar angående ensamkommande ja-ni-vet-vad.

 11. Anonym skriver:

  Såg precis de nyhitkomna barnen från Afgahanistan på TV. Ingen såg ut att vara arton eller under och en såg ut att vara minst trettiofem. Började nästan spy av det förbannade daltandet med dessa från kyrkans och socialtjänstens håll. Vem tvingade dem att komma hit? Blev de kidnappade och infösta i en transport till just lilla svedala? Hur kan så många inom PK vara så naiva, det övergår mitt förstånd. Varför inte ta reda på deras åldrar innan de behandlas som barn under tio år som ska ha batikhäxedaddor dygnet runt för att överhuvudtaget klara något? Jag blir vansinnig över denna flathet samtidigt som man behandlar arbetslösa och sjuka svenskar värre än livegna i dagens sverige.

%d bloggare gillar detta: